kozan.gr: Mετά από πολύωρη συζήτηση και προβληματισμό, στη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κοζάνης, έγινε δεκτό το αίτημα του συλλόγου Α.Σ. «Δύναμις» για παραχώρηση του αύλειου χώρου το Δημοτικού Σχολείου Λευκοπηγής, για την Πέμπτη 9/7, με σκοπό τη διεξαγωγή εκδήλωσης – παραδοσιακού γλεντιού

7 Ιουλίου 2020
10:24

Mετά από πολύωρη συζήτηση και προβληματισμό, στη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κοζάνης, έγινε δεκτό το αίτημα του συλλόγου Α.Σ. «Δύναμις» για παραχώρηση του αύλειου χώρου το Δημοτικού Σχολείου Λευκοπηγής, για την Πέμπτη 9/7, με σκοπό τη διεξαγωγή εκδήλωσης – παραδοσιακού γλεντιού. Ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης “Κοζάνη – Μπροστά” και Πρόεδρος του Δ.Σ. της Α/βθμιας Σχολικής Επιτροπής, Αθανάσιος Δερμιτζάκης,  εξέφρασε τους προβληματισμούς του, για τη συγκεκριμένη παραχώρηση, θέτοντας μια σειρά από ερωτήματα κι ανησυχίες, με κυρίαρχο τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, αφού σύμφωνα πάντα με τον ίδιο, το είδος της εκδήλωσης (παραδοσιακό γλέντι) είναι βέβαιο πως θα εγείρει ζητήματα συγχρωτισμού κι ο ίδιος δε θα νιώθει ήσυχος με τη συνείδησή του αν υπάρξουν κρούσματα αρκετές μέρες μετά το πέρας της εκδήλωσης. Από την άλλη πλευρά, ο Δήμαρχος Κοζάνης καθώς και δημοτικοί σύμβουλοι, διαφόρων παρατάξεων, εξέφρασαν την άποψη ότι ο Δήμος Κοζάνης παραχωρεί χώρο και δεν είναι υπεύθυνος/αρμόδιος για την τήρηση των μέτρων για τον κορωνοϊό αλλά ο διοργανωτής της εκάστοτε εκδήλωσης, παραθέτοντας ως χαρακτηριστικό παράδειγμα και τις άδειες για τα καταστήματα εστίασης, στα οποία επιβάλλονται, από την Ελληνική Αστυνομία, κυρώσεις & ποινές για τη μη τήρηση των μέτρων. Με το σκεπτικό ότι λίαν προσεχώς θα έρθουν αντίστοιχα αιτήματα κι από άλλους συλλόγους, ότι ο Δήμος Κοζάνης είναι αρμόδιος μόνο για την παραχώρηση κι όχι για οποιοδήποτε έλεγχο τήρησης των μέτρων για τον κορωνοϊό καθώς και τ’ ότι η εν λόγω απόφαση θα αποτελέσει  “κανόνα” και για παρόμοια αιτήματα, ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία η παραχώρηση του αύλειου χώρου του Δημοτικού Σχοελιου της Λευκοπηγής.

kozan.gr

9 σχόλια

  • Δεν θα περίμενα ποτέ ένας δήμος που σέβεται του δημότες του να λειτουργεί με γνώμονα όχι την ασφάλεια των δημοτών αλλά την αποφυγή ευθύνης που έχει ο ίδιος παραδίδοντας έτσι την σκυτάλη σε οποίον επιθυμεί να χρησιμοποιεί χώρους που χρειάζεται ΑΔΕΙΑ ΧΡΗΣΕΙΣ .ΕΤΣΙ ΣΑΝ ΔΗΜΟΤΗΣ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΕ ΕΞΟΡΓΙΖΕΙ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΠΟΥ ΒΓΑΛΑΤΕ ΣΕΒΟΜΑΙ ΟΜΩΣ ΑΥΤΗ .

  • Εάν υποθετικά μιλώντας τι επόμενες 10 μέρες υπάρχουν κρούσματα τότε θα ζητήσουμε ευθύνες από τους διοργανωτές? ΑΥΤΟ ΜΑΣ ΛΕΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ μιας και η διοργανωτές είναι υπεύθυνοί για την εκδήλωσή και την ασφάλεια αυτής .Ο εκπρόσωπος πολιτικής προστασίας Δ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ τι αποψη εχει?

  • Για τα πανηγυρια ειστε μονο ετσι και αλλιως κυριοι.

    Αυτα θελετε, δε σας νοιαζει και δε γνωριζετε τιποτε αλλο παραπερα.

  • Λόγω πανδημίας δεν έγινε το πανηγύρι του ΔΡΕΠΑΝΟΥ???αλλά ξέχασα οι διοργανωτές μάλλον ψηφίζω ενότητα.ρε ποιον κοροϊδεύουν κ. ΔΗΜΑΡΧΕ θα περασουν τα χρόνια και τότε θα είναι αργά το κακό είναι ότι μαζί με σένα που όπου σε συμφέρει το παίρνεις πάνω σου και όποτε σε συμφέρει βγάζεις τον……σου απέξω.καληνύχτα ενωτιτα και σεια

    • 2-3 γραφικοί έχετε κάνει σημαία το πανηγύρι του Δρεπάνου,που οι περισσότεροι κάτοικοί του δεν το ήθελαν στην τελική.
      Ε,ναι,έχει σημασία ποιος λαμβάνει την ευθύνη!Στο Δρέπανο θα είχε την ευθύνη ο Δήμος,στην Λευκοπηγή ο Σύλλογος.Απλά τα πράγματα, πιο απλά δεν γίνεται.
      Τώρα εσυ που γράφεις το ενότητα με όσα λάθη ορθογραφικά μπορούν να γίνουν, σίγουρα δεν την ψήφισες και δεν την γουστάρεις κιόλας!

  • Από τη στιγμή που το κράτος με τις υπηρεσίες του λέει ότι μπορούν να γίνουν ποιο είναι το προβλημα; οι σύλλογοι πεθαίνουν γιατί δεν έχουν έσοδα από πουθενά πλέον. Αν το κράτος απαγόρευε τέτοιες εκδηλώσεις να ήταν αρνητικός και ο δήμος. Αφού τις επιτρέπει τοτε να γίνουν. Κάτι παραπάνω θα ξέρουν.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.