Η Ο.Ε. ΜΑΡΜΑΡΑ ΚΟΖΑΝΗΣ – ΠΑΠΑΘΥΜΙΟΠΟΥΛΟΣ είναι μια δυναμική επιχείρηση μαρμάρου που ιδρύθηκε το 1979, δημιουργώντας μια σύγχρονη καθετοποιημένη μονάδα σε χώρο 10.000 τ.μ. (από τα οποία πλέον των 2.000 τ.μ. στεγασμένα) στο 12ο χλμ Σερβίων – Τρανοβάλτου, έχοντας ως βάση το αναγνωρισμένο μάρμαρο Τρανοβάλτου με τα ιδιαίτερα ποιοτικά χαρακτηριστικά.

Παράλληλα η εταιρεία δραστηριοποιείται με την εξόρυξη μαρμάρου με δυο λατομεία στο Τρανόβαλτο και ένα στον Ροδίτη Κοζάνης.

Είναι μια εξωστρεφής επιχείρηση που συμμετέχει σε εγχώριες και διεθνείς εκθέσεις και προωθεί με απόλυτη επιτυχία το μάρμαρο Κοζάνης σε πολλές χώρες του κόσμου.

Πέραν του γενικότερου αντικειμένου (δάπεδα, σκάλες, διάφορες μαρμάρινες κατασκευές κλπ), η εταιρεία έχει αποκτήσει εμπειρία, τεχνογνωσία και εξειδίκευση στη Βυζαντινή αρχιτεκτονική, κατασκευάζοντας χειροποίητα βυζαντινά δάπεδα, ψηφιδωτά, κολώνες, κιονόκρανα, τέμπλα, μαρμάρινα θωράκια, επιγραφές κ.α., που διακοσμούν περισσότερους από 200 ιερούς ναούς και μοναστήρια στην Ελλάδα, την Κύπρο και την Αμερική.

Αυτές τις μέρες ολοκληρώνεται στις εγκαταστάσεις της μονάδας, η κατασκευή μαρμάρινου διακοσμημένου δαπέδου που προορίζεται για το μεγαλεπήβολο έργο της ανέγερσης του νέου Καθεδρικού Ναού του Αποστόλου Βαρνάβα στη Λευκωσία της Κύπρου. Αφορά την κατασκευή και τοποθέτηση του μαρμάρινου δαπέδου του ναού επιφάνειας πλέον των 800 τ.μ., από τα οποία τα 250 τ.μ. είναι μαρμάρινες καλλιτεχνικές συνθέσεις!

Είχαμε την ευκαιρία να βρεθούμε στο χώρο κατασκευής και σας μεταφέρουμε φωτογραφίες από τις -υπό ολοκλήρωση- εκπληκτικές συνθέσεις του έργου…

marmPapath3720 3

marmPapath3720 4

marmPapath3720 5marmPapath3720 6

marmPapath3720 7marmPapath3720 8

Ολοκληρωμένη κάτοψη δαπέδου (σχέδιο)

marmPapath3720 9

mikrovalto.gr