kozan.gr: Τα τραπεζο-καθίσματα, της κεντρικής πλατείας Κοζάνης, από την πλευρά της οδού Παύλου Μελά, ως ενημέρωση, στην χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κοζάνης

7 Ιουλίου 2020
08:06

 

Κατόπιν αιτήματος΄, σε προηγούμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κοζάνης, του επικεφαλής της “Δημοτικής Κίνησης Κοζάνη – Τόπος να Ζεις”, Λ. Ιωαννίδη, σχετικά με τις άδειες των τραπεζο-καθισμάτων, που δόθηκαν, επί της κεντρικής πλατείας Κοζάνης, από την πλευρά της οδού Παύλου Μελά, ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης του Δήμου Κοζάνης, Γ. Μπιλιώνης  (Αγρ & Τοπ. Μηχανικός), στην χθεσινή συνεδρίαση του Σώματος, παρείχε τη σχετική ενημέρωση. Όπως ανέφερε, αφορούν 5 καταστήματα και χωροθετήθηκαν έτσι ώστε να έχουμε τη μικρότερη όχληση, σημειώνοντας, πως, σύμφωνα με πρόσφατη ενημέρωση που είχε,  ένα από αυτά (τα καταστήματα) θεώρησε ασύμφορη οικονομικά την κατάληψη του χώρου στην πλατεία Νίκης. Ο κ. Μπιλιώνης διευκρίνισε πως αρμόδιο για την χορήγηση των εν λόγω αδειών ειναι η Διεύθυνση Διοικητικών και συγκεκριμένα το γραφείο αδειοδότησης καταστημάτων. Αν κι η άποψη τής Τροχαίας Κοζάνης ήταν αρνητική, η υπηρεσία παραχώρησε το χώρο με το σκεπτικό ότι η Παύλου Μελά δεν είναι ένας  δρόμος υψηλής ταχύτητας και μάλιστα διασχίζεται από πεζούς, με διαβάσεις πολύ πυκνές, όλο το 24ωρο.

Τις ενστάσεις του για το θέμα εξέφρασε ο επικεφαλής του συνδυασμού «Δύναμη Προοπτικής», Φ. Κεχαγιάς, ο οποίος ζήτησε να ενημερωθεί γιατί το συγκεκριμένο θέμα δεν ήρθε, προηγουμένως, προς συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο Κοζάνης, υπογραμμίζοντας πως είναι θέμα χρόνου να συμβεί ατύχημα, λόγω του κομφούζιο που παρατηρείται, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε. Ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών & πολιτικός προϊστάμενος της Δημοτικής Αστυνομίας Μ. Φλώρος, απαντώντας στον Φ. Κεχαγιά, επισήμανε πως η παραχώρηση του χώρου για την τοποθέτηση των τραπεζο-καθισμάτων έγινε με απόφαση Δημάρχου και δεν απαιτείται απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου Κοζάνης. Πάντως, όπως έγινε φανερό αρκετοί δημοτικοί σύμβουλοι διαφωνούν με την παραχώρηση του συγκεκριμένου χώρου στην κεντρική πλατεία, από την πλευρά της οδού Παύλου Μελά, παραχώρηση που θα έχει ισχύ μέχρι 30 Νοεμβρίου 2020 και σύμφωνα με δέσμευση του Δημάρχου Κοζάνης Λ. Μαλούτα, δεν πρόκειται για μόνιμη κατάσταση αλλά για προσωρινή, ως μέτρο στήριξης των επιχειρήσεων λόγω κορωνοϊού. Αν όλα εξελιχθούν καλά, με τον κορωνοϊό, δεν θα επανεξετασθεί – την επόμενη χρονιά – παρόμοιο αίτημα, δηλ. δεν θα επανατοποθετηθούν τραπεζοκαθίσματα στα συγκεκριμένα σημεία.

kozan.gr

3 σχόλια

  • ντροπη της δημοτικής αρχής που παρακάμπτει αρνητική εισήγηση της τροχαίας.
    Κ όλα αυτά για δέκα τραπέζια.
    0 αίσθημα ευθύνης, όλα στο βωμό των ψήφων.
    Δεν βελτιώνεται έτσι ο βίος των πολιτών Κύριε δήμαρχε.
    Κοζάνη πίσω ολοταχώς

  • Γειά το πανηγύρι του ΔΡΕΠΑΝΟΥ δήθεν συβουλεφτικατε της εισηγήσεις τον ειδικόν και δεν έγινε τώρα σε αυτή την περίπτωση απορρίπτει τις εισηγήσεις της Τροχαίας και το σύλλογο των ΑΜΕΑ δηλαδή με λίγα λόγια η απόφαση του δημάρχου είναι Όπου φυσάει ο άνεμος.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.