kozan.gr: Λ. Γκούμας, στην χθεσινή συνεδρίαση του Δ.Σ. Κοζάνης: “Kατηγορηματικά δηλώνω σε όλους τους τόνους ότι κι εγώ αλλά κι η παράταξή μου (Ε. Σημανδράκου) δεν επιθυμεί το 80% επί της αξίας του νερού” – “Ψεύδεται η παράταξη της Δημοτικής Κίνησης «Κοζάνη Τόπος να Ζεις» ότι είναι σταθερή στις απόψεις της στο θέμα του 80% επί της αξίας του νερού”

7 Ιουλίου 2020
08:47

Ο δημοτικός σύμβουλος Βασίλης (Λάκης) Γκούμας, εκπρόσωπος, στην Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Κοζάνης, της παράταξης «Κοζάνη ΜΠΡΟΣΤΑ» (του συνδυασμού Ευάγγελου Σημανδράκου), λαμβάνοντας το λόγο, στην χθεσινή συνεδρίαση του Δ.Σ. Κοζάνης κι απαντώντας σε ανακοινώσεις, των προηγούμενων ημερών, της Δημοτικής Κίνησης «Κοζάνη Τόπος να Ζεις», ότι, ψήφισε – και κατ’ επέκταση η παράταξή του – υπέρ της διατήρησης του τέλους 80% επί της αξίας του νερού στα τιμολόγια της ΔΕΥΑΚ, αθετώντας την προεκλογική εξαγγελία του συνδυασμού, υπογράμμισε, πως:  “Kατηγορηματικά δηλώνω σε όλους τους τόνους ότι κι εγώ αλλά κι η παράταξή μου (Ε. Σημανδράκου)  δεν επιθυμεί το 80% επί της αξίας του νερού”. Ο κ. Γκούμας, επικαλούμενος τις μαρτυρίες μελών της Οικονομικής Επιτροπής, είπε,  πως, έθεσε ερωτήματα αν αυτό που ψήφισαν, στην εν λόγω συνεδρίαση, αφορούσε μόνο το κοινωνικό τιμολόγιο ή και κάτι άλλο, κατηγορώντας – στη συνέχεια της τοποθέτησής του – τη Δημοτική Κίνηση Κοζάνης, ότι απέκρυψε, από τις ανακοινώσεις της, τα όσα ρώτησε, που αποδεικνύουν των λόγων του το αληθές. “Εγώ ζήτησα τα απομαγνητοφωνημένα πρακτικά της Οικονομικής Επιτροπής, αλλά δεν υπάρχουν γιατί δεν καταγράφονται”, ανέφερε χαρακτηριστικά.

Μάλιστα ο κ. Γκούμας, περνώντας στην αντεπίθεση, κατηγόρησε την παράταξη του Λ. Ιωαννίδη, πως, στο συγκεκριμένο θέμα, του 80%, δεν έχει σταθερή άποψη, λέγοντας τα ακόλουθα: “Στο κείμενο της Δημοτικής Κίνησης αναφέρεται πως από το 2010 ειναι σταθεροί στις απόψεις τους σε ό,τι αφορά το τέλος 80% της αξίας του νερού. Εδώ θα πω ότι ψεύδονται διότι σε δελτίο τύπου της παράταξης (Δημοτική Κίνηση – Κοζάνη Τόπος να Ζεις), το 2016, σε κάποιο σημείο, αναφέρεται: “Με βάση τις δεδομένες συνθήκες θα ήταν βιαστικό και ανακόλουθο εκ μέρους μας να ζητήσουμε άμεση κατάργηση του ειδικού τέλους και νέο τιμολόγιο για το 2016 τη στιγμή που δεν υπάρχει ακόμη εφαρμοσμένη πρακτική του νέου τρόπου τιμολόγησης, σχετικές οδηγίες ή συμπεράσματα εξειδικευμένων μελετών καθώς και η απαραίτητη διαβούλευση και ενημέρωση των πολιτών του Δήμου Κοζάνης για το νέο τιμολόγιο. Είναι όμως πλέον απαραίτητο κατά το τρέχον έτος, αφού κακώς μέχρι σήμερα δεν υπήρξε η απαραίτητη προετοιμασία, να πραγματοποιηθούν όλες οι απαραίτητες ενέργειες έτσι ώστε η παρωχημένη πρακτική των υψηλών οριζόντιων πάγιων χρεώσεων και των ειδικών τελών να αναθεωρηθεί και το κόστος να επιμερισθεί δίκαια στους χρήστες των υπηρεσιών της ΔΕΥΑΚ. Μόνο τότε η παράταση του ενός έτους μπορεί να λειτουργήσει εποικοδομητικά και να γίνει αποδεκτή από του πολίτες του Δήμου Κοζάνης”.

Καταλήγοντας, ο κ. Γκούμας, επέκρινε ακόμη περισσότερο την παράταξη του Λ. Ιωαννίδη, αναλαμβάνοντας και το δικό του μερίδιο ευθύνης, αφού, την προηγούμενη αυτοδιοικητική περίοδο, υπήρξε δημοτικός σύμβουλος της Δημοτική Κίνησης. Όπως σημείωσε, υπήρξε μια τιμολογιακή πολιτική στο πρόγραμμα της “Κίνησης”, η οποία, δεν εφαρμόστηκε ποτέ, παρά το γεγονός ότι ο Λ. Ιωαννίδης, είχε το “τιμόνι” του Δήμου Κοζάνης επί 5 χρόνια και δεν θα πρέπει να εγκαλείται η δική του παράταξη (Κοζάνη ΜΠΡΟΣΤΑ) για ασυνέπεια σε προεκλογικές εξαγγελίες όταν αυτή την ασυνέπεια την έχει δείξει η ίδια η “Κίνηση”.

kozan.gr

 

26 σχόλια

    • Να πούμε γι’ ακόμη μια φορά πως αυτό που ψήφισε ο κ. Γκούμας στην Οικονομική Επιτροπή έχει ενσωματωμένο το 80% .Ψηφίζοντάς το, ουσιαστικά ψηφίστηκε κι η διατήρηση του 80%. Αυτό που λέει ο κ. Γκούμας, σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του, που δεν έχουμε λόγο να αμφισβητήσουμε, είναι ότι ρώτησε αν ψηφίζεται κάτι περισσότερο από τη διεύρυνση του κοινωνικού τιμολογίου (όπως έφεραν το θέμα) και του απάντησαν όχι, γιατί έτσι ήταν. Το αποτέλεσμα όμως είναι ότι ψηφίζοντας τα τιμολόγια ύδρευσης αποχέτευσης τηλεθέρμανσης για το 2020 να μείνουν στα επίπεδα του 2019, με μοναδική διαφορά τη διεύρυνση του κοινωνικού τιμολογίου, ψηφίστηκε εμμέσως κι η διατήρηση του 80%. Άρα μια χαρά τα γράφαμε ΚΑΙ θα συνεχίσουμε να τα γράφουμε, εσείς μάλλον δεν καταλάβατε ή δεν θέλετε να καταλάβετε, “προκαλώντας” υποτίθεται εμάς και βγάζοντας μόνος σας τα “ματάκια” σας.

  • Στο ζουμί Λάκη, αν δεν σε έπαιρναν χαμπάρι και δεν έβγαινε το θέμα, η απόφαση της οικονομικής θα ήταν ομόφωνη υπέρ του τιμολογίου της ΔΕΥΑΚ, άρα και το 80%. Τώρα, αλλα λόγια ν’αγαπιομαστε.

    • Αν δε θέλεις να καταλάβεις, δε θέλεις…
      Το τιμολόγιο έμεινε όπως είχε, εκτός από τη θέσπιση του κοινωνικού τιμολόγιου!
      Μένει να δούμε την επόμενη περίοδο αν θα έχουμε και άλλες αλλαγές στο τιμολόγιο ή ΟΧΙ!
      Η Κίνηση πάντως δε δικαιούται δια να ομιλεί, διότι ούτε Κοινωνικό Τιμολόγιο δεν θέσπισε

  • Ζούμε στην πόλη που δήμαρχος προωθείται ένας πολίτης από τα Γρεβενά! Ζούμε στην πόλη που στην οικονομική επιτροπή του Δήμου Κοζάνης είναι μέλος ο εκπρόσωπος του κινήματος ” ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ” Δυτικής Μακεδονίας!
    Ψηφίζω Βαγγέλη γιατί ως γνήσιος πολιτικός άλλα λέει και άλλα κάνει!

    • Σωστός ..άκου εκεί να έχουν στην Πάτρα Κοζανίτη δήμαρχο και μάλιστα Πόντιο δεν ντρέπονται καθόλου. Αυτός ο ρατσισμός μας πήγε εκατό χρόνια πίσω.πιστευω να μην είσαι βέρος Κοζανίτης.

      • Ο δήμαρχος Πατρέων κύριος Πελετιδης είναι αξιόλογος άνθρωπος και επιστήμονας. Ο προαναφερόμενος αυτοδιοικητικός ΔΕΝ υπήρξε ΠΟΤΕ αντιπεριφερειάρχης η δήμαρχος σε άλλη περιοχή. Χαρακτηριστικά αναφέρω ότι ο κύριος Σημανδρακος αποκαλούσε συμπολίτες έως την 31/8/2019 τους Γρεβενιωτες και από 1/9/2019 έλεγε συμπολίτες τους δημότες της και Κοζανης.

        • Δεν θέλω να έρθω σε αντιπαράθεση μαζί σας αλλά αν κοιτάξετε γύρο σας υπάρχουν εκατοντάδες αυτοδιοικητικοι που πολιτεύονται σε άλλους νομούς ενώ παλιά είχαν εκλεγεί σε άλλο νομό. Οπότε ας το αφήσουμε καλύτερα. Όσο για τον κ.Πελετιδη είναι άξιος όπως και κάθε συνάνθρωπος μας είναι άξιος να εκλεγεί και να προσφέρει στον τόπο που κατοικεί.

  • Ρε Λάκη δεν διαβάζεις ; Σε πιάσανε κορόιδο μας λες; Και τα λόγια λόγια αλλά οι πράξεις δειχνουν

  • Ή ο Γκούμας δεν καταλαβαίνει τι ψηφίζει ή μας δουλεύει ψιλό γαζί.Και τα 2 είναι προβλήματα!!

  • Η ανεπάρκεια στο μεγαλείο της.
    Κε.Γκουμα διαβάζουμε για να παμε σε επιτροπές, δεν διαβάζατε και δε διαβάζετε.
    Με μια θεσούλα θα είσαστε στους προηγουμενους.
    Συγγνώμη αν σας στεναχωρεσα.

  • Ρώτησα….. μου είπανε……άρα έτσι θα είναι τα πράγματα….. τους πίστεψα….επικαλούμε μαρτυρίες….. Τι μας λες τώρα;;; δε ξέρεις τι ψηφίζεις;;; είστε σοβαρός;;; Ψήφισες κάτι, και για να είσαι σίγουρος ρώτησες αν είναι έτσι τα πράγματα….!!!! Είστε σε υπεύθυνη θέση και λέτε αυτά τα πράγματα;;;;;; Αλλά με τις κωλοτούμπες (βαγγελας) είστε το ίδιο και αυτά. Είπαμε….. ξείπαμε. Γι αυτό και οι πολίτες σας έστειλαν στην τέταρτη (4`) θέση. Σας κατάλαβε….. Όλα και μόνο για την καρέκλα……

  • Είμαστε ότι ψηφίζουμε. Αυτή είναι η μόνη σωστή τοποθέτηση στα παραπάνω. Δεν φταιει ούτε κ κος Γκούμας, ούτε ο κος Σημανδρακος. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να κατέβει υποψήφιος, το θέμα είναι ο κόσμος τι ψηφίζει αψήφιστα και τώρα τα λουζομαστε όλοι.

    • Πολιτα της Κοζάνης μήπως φταίει η κίνηση του ολαλλιως; Μήπως αυτοί που θα άλλαζαν τις γειτονιές αλλά τελικά διορίστηκαν ειδικοί σύμβουλοι του ΜΑΛΟΥΤΑ;

  • ΜΗΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΥΠΝΗΣΟΥΜΕ;ΓΙΑΤΙ ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ;ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΟ ΝΕΡΟ ΑΚΡΙΒΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΤΟ ΡΕΥΜΑ ΚΑΙ ΤΟ ΓΑΛΑ.

  • Σχεδόν σε κάθε σελίδα έχει και από ένα

    “Οι παραπάνω τιµές επιβαρύνονται:
    1) Με το Ειδικό τέλος 80%”

    Αυτό δεν είχε μάτια να το διαβάσει;

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.