kozan.gr: “Πυρά” Μητροπολίτη Σερβίων & Κοζάνης κ.κ. Παύλου σχετικά με τις εξελίξεις με την Αγιά Σοφιά και τη μετατροπή της σε τζαμί: “Οι Τούρκοι είναι αυτοί που είναι. Δεν αλλάζουν. Τρία είναι τα χαρακτηριστικά τους. Η λεηλασία, το αίμα κι η καταστροφή” (Βίντεο)

13 Ιουλίου 2020
00:02

 

Πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή 12 Ιουλίου, στον Τετράλοφο Κοζάνης, τα θυρανοίξια του Ιερού Παρεκκλησίου των Οσίων Ιακώβου, Παϊσίου και Πορφυρίου. Στο κήρυγμά του ο Μητροπολίτης Σερβίων & Κοζάνης κ.κ. Παύλος, με αφορμή με τις εξελίξεις με την Αγιά Σοφιά και τη μετατροπή της σε τζαμί, μετά το «πράσινο φως» που πήρε από το ανώτατο δικαστήριο της Τουρκίας, ανέφερε, μεταξύ άλλων: “Οι Τούρκοι είναι αυτοί που είναι. Δεν αλλάζουν. Τρία είναι τα χαρακτηριστικά τους. H λεηλασία, το αίμα κι η καταστροφή”.

51 σχόλια

  • Σωστά.Γι΄αυτό όλο το υψηλό ιερατείο φερόταν δουλικά στους Οθωμανούς,απολάμβανε απερίγραπτα προνόμια και είχε καθήσει στο σβέρκο των ραγιάδων σε βαθμό να εξοργήσει τον ίδιο το Μακρυγιάννη!!!Έκανε την αντίστασή του το ιερατείο με τον τρόπο του!!!

  • Το ιερατειο αφορισε την επανασταση!τον Υψηλαντη,τον Σουτσο,την φιλικη εταιρεια,τον Ρηγα μια βδομαδα πριν τον στραγγαλισουν τουρκοαυστριακοι,αφορισε τον Κολοκοτρωνη,ποιον;τον γερο του μορια!προτιμουσε το ιερατειο το σαρικι του σουλτανου,παρα την τιαρα του παπα!

  • Πυρα αλλα ασφαιρα!ο Σουλτανος μονο με τον Πατριαρχη συνομιλουσε!
    Οταν αφορισε τον Κολοκοτρωνη ο Πατριαρχης,ειπε ο Κολοκοτρωνης!μου εδωσες εναν αφορισμο στο χαρτι!εγω θα στο γραψω στο κουτελο σου!και ηθελε να καψει το μοναστηρι στο οποιο ειχε καταφυγει ο Πατριαρχης!

    • Κ κράτησε τις καλύτερες γαιες για τον εαυτό του κ το τελευταίο βράδυ ήπιε το καταπέτασμα σε δεξιωση στο παλάτι με το οποίο δήθεν δεν είχε καλές σχέσεις

  • Στον ανωνυμο των 00:51
    Οχι παντως αυτον,στο ονομα του οποιου επιβαλλουν την ποινη του αφορισμου!!!!!!!
    Ολα εχουν την αιτια τους….

      • Αυτο ειναι λασπη που ριχνεις στην Οκτωβριανη Επανασταση που ανοιξε τα ματια στο λαο απεναντι σε Ρασπουτιν,σιμωνιτες,κοινους απατεωνες,τσαρλατάνους που περιεφεραν ξεδιαντροπα κοινα λειψανα ως αγίες κάρες (του Ι.Χρυσοστομου υπαρχουν τρια κεφαλια-λειψανα-θου Κυριε!!!!). Για τις σφαγες-στο βαθμο που πας να παραπλανησεις- να μας παραθεσεις στοιχεια και πηγες.

  • Οπως ειπε και καποιος μεγαλος στοχαστης του αιωνα μας,η εκκλησια ασχολειται με το πνευμα μονον οταν αφοριζει ανθρωπους του πνευματος!
    Βλεπε,Καζαντζακη,Λασκαρατο,Ροιδη,Ρηγα Φεραιο…….

  • Μονο σε μια περιοδο της ελληνικης ιστοριας δεν υπηρχαν αφορισμοι,αναθεματα και επιτιμια.Την περιοδο 1967-1974!
    Τοτε μαλλον ολα τα παιδακια ηταν φρονιμα πολυ!!!!!!!

  • Η οικογένειά μου κατάγεται από την Ικαρία. Εκεί το 1660 περίπου κάνανε μια επανάσταση και τους πήγανε στην Πόλη για σφάξιμο αλλά τους έσωσε η παρέμβαση του Πατριαρχείου και τελικά εγκαταστάθηκαν πλησίον της Πόλης.
    Η αδιάκριτη κατάκριση του Πατριαρχείου γίνεται από μεροληπτικός γνώστες της ιστορίας κι εμπαθείς ιδεοληπτικούς που διάβασαν μόνο αυτά που ήθελαν.

    • Mεμονωμένα γεγονότα υπάρχουν,ποιος είπε δεν υπάρχουν;Άσε που το τόσο βέβαια το κάνουν τόοοσο στις πλείστες των περιπτώσεων. Και από γραπτές πηγές μηδέν. ¨ολο “όπως λένε” ,”κατά την παράδοση” και άλλες μπούρδες.Από χάιδεμα στην Εκκλησία και το αράδιασμα ξεδιάντροπων ψευδών άλλο τίποτα.

  • Τι ψάχνουμε για τον πατριωτισμό του ιερατείου ..; Το χριστιανικό ιερατείο μισούσε δυσφημίζε και τιμωρούσε ακόμα και τον Παπαφλέσσα και τον Μητροπολίτη Σερβιων και Κοζανης Ιωακειμ για την πατριωτική τους στάση στην επανάσταση και στην αντίσταση ..!!!

  • Η Ορθοδοξία κράτησε ψηλά τον Ελληνισμό στις πιο δύσκολες περιόδους, στα σχεδόν 500 χρόνια τουρκικής σκλαβιάς, στην Επανάσταση του 1821, στο Μακεδονικό Αγώνα, στην Μικρασιατική Καταστροφή και εώς και σήμερα. Οι ψευτοαριστεροί με την εισαγόμενη κατασκευασμένη ιδεολογία που προσκυνούν τα μαυσωλείο, βρήκαν απέναντι τους την Ορθοδοξία και δεν μπόρεσαν να λεηλατήσουν την πατρίδα. Γι’αυτό έχουν τέτοιο μένος, σε σημείο που να υποστηρίζουν την Τουρκία. Κάθε τι το πατριωτικό και το εθνικό τους προκαλεί αλλεργία.

    • Όλο ψεύδη μάς αμολάς. Αυτή είναι η θρησκο-ιστορία που μηρυκάζεις σαν αγράμματος και βαφτίζεις και όλους εμάς αριστερούς ενώ δεν είμαστε. Δηλαδή δεν υπάρχουν αστοί φιλελεύθεροι;Εμ, δε σε βολεύει όμως αυτό.

      • Άσε την νεοταξική προπαγάνδα κατά μέρους, δεν περνούν εδώ αυτά, να πας στις ΜΚΟ να πουλήσεις παραμύθι! Δε σε βολεύει η Ορθοδοξία γιατί σου χαλά το δαρβινικό παραμυθάκι και τη θεωρία του τίποτα! Ζεις στο 2020 μετά Χριστόν και όχι στη δικτατορία του Στάλιν, μη μπερδεύεσαι!

  • Κάποιοι εδώ μέσα τάχα μου άθεοι που το παίζουν μοντέρνοι και Ευρωπαίοι ξεχνούν που χρωστούν την Ελευθερία τους! Σκέψου να ζούσατε στην Τουρκία του Ερντογάν που θα ήσασταν ώρα! Να ευχαριστείτε την Ορθοδοξία που κράτησε ψηλά τη σημαία του Ελληνισμού και είστε σήμερα ελεύθεροι να γράφετε τις ανιστόρητες εξυπνάδες σας.

  • Έτσι. Χαρακτηρισμός ενός λαού λόγω της κυβέρνησης. Αν δεν είναι αυτό ρατσισμός!
    Αλήθεια τους Έλληνες με τις υποδουλες στις τράπεζες κυβερνήσεις πως θα τους πούμε;

    • Σωστός!!!Όπως κάνει τώρα ο δεσπότης σου που χαρακτηρίζει έτσι ολόκληρο τον τούρκικο λαό εξαιτίας του Ερντογάν!!!Ντροπή !!Έτσι δεν θα εκφραζόταν ποτέ ένας Διονύσιος Κοζάνης ή ένας Σιατίστης Παύλος!!!

  • ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΥ ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΕ, ΟΠΩΣ ΤΟΥΣ ΕΙΠΑΤΕ. ΜΟΝΟ ΜΕ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΝ. ΘΑ ΡΘΕΙ Η ΩΡΑ ΠΟΥ Η ΕΛΛΑΣ ΜΕ ΤΑ ΙΕΡΑ ΛΑΒΑΡΑ ΤΗΣ ΘΡΗΣΚΕΙΑΣ ΜΑΣ, ΘΑ ΤΟΥΣ ΒΑΛΕΙ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥΣ.

  • Τα ιερα λαβαρα του Ιερωνυμου Κοτσωνη και του Παπαδοπουλου και του αμβροσιου σκουριασαν!οταν ξεσηκωθηκαν οι σκλαβοι Ελληνες,εσεις τους αφοριζατε!Επαναστατη της σταγονας!
    Τοτε δεν θελατε πολεμο!τοτε λεγατε σφαξε με αγα ναγιασω!τωρα θελεις πολεμο!
    Μεχρι και τον γερο του Μορια αφορισατε!σιγα μη σκισεις κανενα καλτσον!ποντικομαμη χωρις αλευρι!

  • Οταν οι δεσποταδες στην τουρκοκρατια τρωγαν τις σαρδελες με κουταλι και το ποπολο δεν ειχε ψωμι ουτε λογος για επανασταση!τωρα σας πηρε ο πονος!
    Υπηρχε ο Χρυσοστομος Σμυρνης,η μεγαλη μορφη και αλλοι δυο τρεις,που εδωσαν αιμα και ελαβαν πνευμα!
    Εδω τον Ιωακειμ τον αγωνιστη δεν δεχτηκατε που πηρε το οπλο και βγηκε στα βουνα!
    Και θελετε πολεμο!μοδιστρες!

  • Κσι μια και μιλαμε για αφορισμους!οταν αφορισαν τον Καζαντζακη ειπε:μου δωσατε μια καταρα ,Αγιοι Πατερες,σας δινω μια ευχη.Σας ευχομαι να’ναι η συνειδηση σας,τοσο καθαρη οσο η δικια μου και να’στε τοσο θρησκοι και ηθικοι οσο ειμαι εγω!
    Αυτα εινα τα Πνευματα.Αυτοι ειναι οι γιγαντες!και οχι τα αμβροσιανα καταλοιπα!

  • Πω πω πυρά του δεσπότη,με κάψανε!Σαν αυτά που εξαπέλυσε όταν άγνωστοι πυρπόλησαν με εμπρησμό το ναό του Αγίου Γεωργίου στην Αιανή. Και όχι Τούρκοι,Έλληνες!!!(Ακόμα καταπίνει τη γλώσσα του).

  • Τρεμε Ιωακειμ!εδω να δεις αγωνιστικοτητα!τρεμε Διονυσιε!
    Αυτος θα παρει την Αγια Σοφια!
    Τρεμετε!

  • Η Ορθοδοξια ναι,αλλα τα παρακατω λογια του πατρος Γρηγοριου Πετρωφ που απευθυνονται?”Δεν υπαρχει βια,δεν υπαρχει κακουργημα,δεν υπαρχει παρανομια των αρχοντων της πολιτειας που να μην τα εκαλυψαν,να μην τα εδικαιολογησαν,να μην τα ευλογησαν,να μην τα υπεγραψαν με τα ιδια τους τα χερια,οι αναξιοι ηγετες της Εκκλησιας”μηπως απευθυνονται σε μουσουλμανους η βουδιστες?

  • Οι γνησιοι εκπροσωποι της Ορθοδοξιας(Αγιορειτες καλογεροι)στις 26/4/41στελνουν επιστολη στον Χιτλερ κ τον εκλιπαρουν να τους θεσει υπο την προστασιαν του!ικετευοντες τον Βασιλεα των Βασιλευοντων οπως επιδαψιλευση τη Υμετερα Εξοχοτητι υγειαν κ μακροημερευσιν επ αγαθω του ενδοξου Γερμανικου Εθνους.!!!!!!

  • Την ελευθερία μου την οφείλω σε κάποια παλληκάρια που βγήκαν μπροστά στο θάνατο χωρίς δεύτερη σκέψη,αφήνοντας τη ζωή και τη χαρά!
    Σε όλες τις δύσκολες στιγμές της πατρίδας μας αυτά τα παλληκάρια πάλευαν με το χάρο!
    Οι εκπρόσωποι της Ορθοδοξίας(εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων)ήταν πάντα κρυμμένοι πίσω από τα αξιώματα τους!
    Εσύ την ελευθερία σου ψάξε καλά και μόνος σου να δεις που την οφειλεις!

  • Υπάρχει και συνέχεια:
    Θεάρεστο κ εθνωφελες το έργον το οποίο επιτελεί η Εθνοσωτηριος κ Φιλοχρήματος κυβέρνησις της 21ης Απριλίου 1967,το δημιουργικό κ σωτηριον εργον,ναι εις το Σύνταγμα,ζηθι έτη Μαθουσάλα Θεοπεμπτε Αντιβασιλέα,πας αντίθετος της Επαναστάσεως είναι εχθρός της Εκκλησίας!
    Μητροπολίτης Σάμου Χρυσαφακης Παντελεημων

  • Μεγαλαι ησαν αι ευνοιαι κ το εθνος ημων αντικειμενον της πατρικης μεριμνης του Σουλτανου,οφειλε να ευλογει τον μοναρχην,οστις κυβερνα τον λαον αυτου καθ’υποδειγμα της θειας Ευσπλαχνιας.Αλλα φευ αγαπητοι εν Χριστω αδελφοι μεγα μερος των Ελληνων παριδοντες το καθηκον της ευγνωμοσυνης ετολμησαν να φερωσιν οπλα εναντιον του γαληνοτατου κ κραταιοτατου ημων ηγεμονος!Ευγενιος,διαδοχος Γρηγοριου Ε’

  • Στον ανωνυμο των 21:14/13/7/20
    Μπορει κ συ νασαι βαθυστοχαστος,ομως αυτο το ειπε ο Νικος Δημου στο βιβλιο του:”Η δυστυχια του να εισαι Ελληνας”
    Και εις ανωτερα!……

  • Αυτα να πας να τα πεις στην Αγια Σοφια απ εξω!και οχι σε απλους ανθρωπους και ανθρωπους εξω απο εξουσιες!

  • Ανωνυμε των 9:17/13/7/20
    Το σιγουρο ειναι πως τον θεο που λατρευουμε και οι δυο ισως ειναι ο ιδιος,ομως ο τροπος λατρειας διαφερει κατα πολυ!εγω π.χ.δε θα κατεφευγα σε χρυσοποικιλτους ναους για να τον ευχαριστησω,τη στιγμη που γυρω μου υπαρχει εστω και ενας πεινασμενος η διψασμενος!ο δικος μου θεος ειναι της αγαπης και της απλοτητας,ο δικος σου δεν ξερω,τι λες?

  • Αν εισαι τουρκοφαγος,ριξε εναν αφορισμο τον ερντογαν!θα πεις ειναι μουσουλμανος και δεν θα πιασει!και η Αγια Σοφια ανηκει στον χριστιανισμο,αλλα εγινε τζαμι!για να δουμε ποσο τουρκοφαγος εισαι!εδω αφοριζετε χριστιανους και δεν μπορειτε να αφορισετε εναν μωαμεθανο;

  • Οταν ξεσηκωνονταν οι προγονοι μας για να ελευθερωθεουμε,οι προγονοι σου λεγαν,καλυτερα ο σουλτανος παρα ο παπας!
    Κσι τοτε υπηρχε η Αγια Σοφια!τοτε οι δεσποταδες αφοριζαν τους επαναστατες και τους στελναν φυλακη!
    Τωρα κλαιτε και πονατε για την Αγια Σοφια!σιγα να μη σκισετε κανενα επιμανικο!

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.