Πλήθος πιστών στα θυρανοίξια του Ιερού Παρεκκλησίου των Οσίων Ιακώβου , Παϊσίου και Πορφυρίου στην Τοπική Κοινότητα Τετραλόφου του Δήμου Κοζάνης (Γράφει η Κατερίνα Μαρκοπούλου)

13 Ιουλίου 2020
01:38

Σε κλίμα κατάνυξης , ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Σερβίων και Κοζάνης Παύλος , τέλεσε τα θυρανοίξια του Ιερού Παρεκκλησίου των Οσίων Ιακώβου , Παϊσίου και Πορφυρίου στην Τοπική Κοινότητα Τετραλοφου του Δήμου Κοζάνης καθώς και το μυρωμα της εικόνας των Οσίων. Πλήθος κόσμου συμμετείχε στην ακολουθία ενώ σε σεμνή τελετή αμέσως μετά ο Σεβασμιότατος τίμησε με τον επιστήθιο Σταυρό τον εφημερεύοντα Αρχιμανδρίτη Μακάριο και τον συνταξιούχο Ιερέα π. Σταύρο.Το παρεκκλήσι κατασκευάστηκε με τις δωρεές πιστών που θέλησαν να κρατήσουν την ανωνυμία τους, πράξη την οποία εξήρε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Παύλος. Σημειωσε ακόμη ότι η πίστη είναι δύναμη μας, γεγονός που το αποδεικνύεται και με την ανέγερση του παρεκκλησίου σ’ αυτούς τους δύσκολα οικονομικά καιρούς .Από την πλευρά του ο Αρχιμανδρίτης Μακάριος ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη για την παρουσία του αλλά και όλους όσοι συνέβαλαν με τον οβολό τους , στην ενίσχυση του έργου.

Κατερινα Μαρκοπουλου Δημοσιογράφος

 

Ένα σχόλιο

  • Τώρα πλέον καταλαβαίνουμε γιατί έχουμε άποψη δική μας, γιατί ήμασταν εκεί. Όντως ο συγκεκριμένος Αρχιμανδρίτης κάτι έχει. Ακούγαμε για αυτόν, αλλά τώρα και εμείς θα πηγαίνουμε συχνότερα. Μας άνοιξε την αγκαλιά του χωρίς να μας γνωρίζει, διακριτικός, χαμηλών τόνων και ευγενέστατος. Πολλά συγχαρητήρια π.Μακάριε, οι άγιοι να πρεσβεύουν και να σας δίνουν δύναμη στο σημαντικό έργο σας, σύντομα θα ξανάρθουμε να μιλήσουμε μαζί σας και είμαστε σίγουροι ότι ο ναός της Παναγίας αλλά και των αγίων θα γίνει πνευματικός χώρος συνάντησης πολύ κόσμου γιατί ακούγαμε κόσμο να σας ρωτάει πότε μπορεί να έρθει να εξομολογηθεί και του λέγατε πολύ διακριτικά ότι δεν μπορείτε να κάνετε κάτι τέτοιο. Ο Δεσπότης μας πρέπει να αποφασίσει να σας κάνει πνευματικό, πράγμα που ευχόμαστε να γίνει πολύ γρήγορα . Το θέλουμε εμείς και πρέπει να το σεβαστεί ο Σεβασμιότατος . Και πάλι να είστε γερός και θερμά συγχαρητήρια σε εσάς και στην επιτροπή σας.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.