Με την ευκαιρία ολοκλήρωσης της 9ης Σχολής Νέων Εθελοντών Διασωστών ( Οκτώβριος 2019 – Ιούλιος 2020 ) η Εθελοντική Διασωστική Ομάδα Πτολεμαΐδας, διοργάνωσε εκπαίδευση στην διαχείριση & διαλογή θυμάτων ( S.T.A.R.T. Triage ) σε συνδυασμό με το αντίστοιχο για παιδιά ( Jumps S.T.A.R.T. )

Το θέμα της εκπαίδευσης ήταν ‘’Τρομοκρατικό χτύπημα σε αγώνα ποδηλάτων ‘’

Σκοπός της εκπαίδευσης ήταν, να αποκτήσουν οι εθελοντές διασώστες, τις απαραίτητες γνώσεις και να αναπτύξουν τις κατάλληλες δεξιότητες, στην διαχείριση πολλών θυμάτων μετά από ένα συμβάν , σε βασικό επίπεδο.

Διαδικασία που έχει ως στόχο να παρασχεθεί το καλύτερο δυνατόν , για τους περισσότερους τραυματίες ( the best of the most ) με τους διαθέσιμους πόρους , ταξινομώντας ιεραρχικά την κατάσταση τους και το επείγον ή όχι ενός θύματος

Δεν αποτελεί ιατρική διάγνωση, αλλά παρέχει μια γρήγορη και απλή διαδικασία ταξινόμησης .

Χρησιμοποιεί τρία απλά βήματα για να αναγνωρίσει εκείνα τα θύματα που έχουν απειλητικές, για την ζωή τους , κακώσεις . Την Αναπνοή την Κυκλοφορία και την Νευρολογική Κατάσταση

Η εκπαίδευση οργανώθηκε από τα ίδια μέλη της ομάδας ( απλούς πολίτες, υγειονομικούς και γιατρούς ) που διαθέτουν την κατάλληλη εκπαίδευση ( PHTLS Prehospital Trauma Life SupportT.F.R Trauma First ResponeE.R.C European Research CouncilS.O.F.T.E & TRAUMA του E.C.O.S.E.PSTART TRIAGE )

Ένα μεγάλο ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μας, σε όλους εκείνους τους εθελοντές φίλους και υποστηρικτές της ομάδας, που ήρθαν να κάνουν τα μοντέλα θυμάτων προκειμένου να έχει ρεαλιστικότατα η εκπαίδευση και οι οποίοι έκατσαν για ώρες κάτω από τον ζεστό ήλιο, υπομένοντας όλη την διαδικασία για χάρη της εκπαίδευσης των Εθελοντών Διασωστών της Ομάδα.

Άξια συγχαρητηρίων και το μέλος της ομάδας μας Ελένη Γώγου αισθητικό από την Κοζάνη για την πολύτιμη βοήθεια και στήριξη σε όλη αυτήν την προσπάθεια .

Να σημειωθεί τέλος ότι, όλη η εκπαίδευση έγινε με την τήρηση όλων των υγειονομικών πρωτοκόλλων που ισχύουν από την Γ.Γ.Π.Π λόγο covid 19.