Koζάνη: Με την ταινία “Η γυναίκα με τη λεοπάρδαλη” συνεχίζονται οι προβολές ταινιών της Βιβλιοθήκης την Τρίτη 14 Ιουλίου στις 9.30

14 Ιουλίου 2020
09:46
Κανένα σχόλιο

Με την προβολή της ταινίας “Η γυναίκα με τη λεοπάρδαλη” συνεχίζονται σήμερα Τρίτη 14 Ιουλίου οι προβολές κινηματογραφικών ταινιών στην Κοβεντάρειο Δημοτική Βιβλιοθήκη Κοζάνης, στα πλαίσια των φετινών Λασσανείων. Οι προβολές γίνονται στον πίσω αύλειο χώρο του νέου κτιρίου της Κ.Δ.Β.Κ. (είσοδος από την οδό Ι. Δεληβάνη), ξεκινούν στις 9.30 το βράδυ και η είσοδος είναι ελεύθερη για όλους.

Η ταινία της Τρίτης 14/7.

“Η γυναίκα με τη λεοπάρδαλη” (Bringing Up Baby-1938)

Σκηνοθεσία: Χάουαρντ Χοκς

Παίζουν: Κάθριν Χέπμπορν, Κάρι Γκραντ, Τσαρλς Ραγκλς, Μπάρι Φιτζέραλντ, Μέι Ρόμπσον

Η υπόθεση της ταινίας: Ο Ντέιβιντ Χάξλεϊ, ένας παλαιοντολόγος και σχετικά άπειρος στον έρωτα μοχθεί επί τέσσερα χρόνια να συναρμολογήσει το σκελετό ενός βροντόσαυρου, από τον οποίο λείπει ένα μόλις οστό, η μεσοπλεύρια κλείδα. Επιπλέον, ετοιμάζεται να παντρευτεί μια συντηρητική και αυστηρή γυναίκα, τη συνεργάτιδά του Άλις Σάλοου και πρέπει να κάνει καλή εντύπωση στην κυρία Ράντομ Κάρλτον, μια πλούσια γυναίκα που προτίθεται να κάνει δωρεά στο μουσείο. Το άγχος του Ντέιβιντ μεγαλώνει όταν γνωρίζεται τυχαία με τη Σούζαν Βανς την εκκεντρική και φιλελεύθερη ανιψιά της κας Ράντομ Κάρλτον. Η Σούζαν που μεταφέρει μαζί της μια λεοπάρδαλη, δώρο για τη θεία της, μπλέκει τον Ντέιβιντ σε μια σειρά από απίστευτες καταστάσεις. Ο Ντέιβιντ θα κινδυνεύσει να χάσει τα πάντα, αλλά όλες αυτές οι καταστάσεις θα τον έχουν φέρει, για πρώτη φορά, αντιμέτωπο με τον έρωτα στο πρόσωπο της Σούζαν.

Μια από τις ονομαστές σκρούμπολ κωμωδίες της δεκαετίας του 30, από τις πιο ξεκαρδιστικές του είδους, βασισμένη σε διήγημα της Χέιγκαρ Γουάιλντ, που κατά παράδοξο τρόπο γνώρισε παταγώδη εμπορική επιτυχία το 1938 όταν προβλήθηκε για πρώτη φορά στους κινηματογράφους. Γυρισμένη με προϋπολογισμό ένα εκατομμύριο δολάρια, απέφερε μόλις έντεκα χιλιάδες δολάρια σε εισπράξεις, με αποτέλεσμα να διακοπεί το συμβόλαιο της Κάθριν Χέπμπορν με την εταιρεία RKO και να απολυθεί ο σκηνοθέτης Χάουαρντ Χοκς που σήμερα θεωρείται ένας από τους κορυφαίους στην ιστορία του κινηματογράφου.

Η ταινία, πολύ μπροστά από την εποχή της, θα επανεκτιμηθεί τα επόμενα χρόνια και το Αμερικανικό Ινστιτούτο Κινηματογράφου θα την κατατάξει στην 97η θέση της λίστας των 100 καλύτερων ταινιών όλων των εποχών. Λέγεται ότι στα γυρίσματα η Κάθριν Χέπμπορν είχε ξετρελαθεί με τη λεοπάρδαλη και συχνά σκαρφίζονταν διάφορες φάρσες στο συμπρωταγωνιστή της Κάρι Γκραντ που τη φοβόταν.

Η ίδια ιστορία μεταφέρθηκε ξανά στο σινεμά το 1972 με την ταινία του Πίτερ Μπογκντάνοβιτς ‘’Whats Up Doc?’’, με τη Μπάρμπαρα Στρέιζαντ και το Ράιαν Ο’ Νιλ.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.