Ένας χρόνος ΝΔ (Του Γιώργου Αδαμίδη)

14 Ιουλίου 2020
10:10

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Πριν από λίγες μέρες ο ΥΠΕΝ κ. Χατζηδάκης έκανε τον ετήσιο απολογισμό της κυβέρνησης στο υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας. Επειδή κατά την άποψή μου ο απολογισμός αυτός ήταν σκοπίμως ελλιπής, θα ήθελα να προσθέσω όλα όσα επιμελώς απέφυγε να αναφέρει:

1ον Το δυσβάστακτο κόστος , οικονομικό και κοινωνικό, που «κουβαλάει» η απόφαση του πρωθυπουργού για τη διαδικασία της βίαιης απολιγνιτοποίησης.Οι περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας και της Αρκαδίας θα πληρώσουν ακριβά το «πράσινο όραμα» του Κ. Μητσοτάκη. Πολύ απλά θα ερημώσουν…

2ον. Με το πρόσχημα της «Σωτηρίας της ΔΕΗ», προχώρησε στην αχρείαστη αύξηση τιμολογίων για τους καταναλωτές και την ουσιαστική κατάργηση της έκπτωσης συνέπειας, με αποτέλεσμα τη σημαντική απώλεια πελατών της ΔΕΗ σε ιδιώτες.

3ον. Απέφυγε να αναφέρει την απόφαση της κυβέρνησης για την ιδιωτικοποίηση του ΔΕΔΔΗΕ, μιας Επιχείρησης που ασκεί μονοπωλιακή δραστηριότητα και έχει εξασφαλισμένη την κερδοφορία, ότι θέλει να την χαρίσει στους ιδιώτες!

4ον. Την ώρα που τόσο ο ίδιος, όσο και ο αρμόδιος Υφυπουργός συγχαίρουν τον ΑΔΜΗΕ για την αποτελεσματικότητά του, αναδεικνύοντάς τον στον μεγαλύτερο επενδυτή της χώρα μας, που υλοποιεί ένα Εθνικό έργο όπως οι υποθαλάσσιες ηλεκτρικές διασυνδέσεις, την ίδια ώρα θέλουν να τον ξεπουλήσουν παραχωρώντας το Εθνικό Σύστημα Μεταφοράς Η/Ε σε ιδιώτες.

5ον. Προφανώς και απέφυγε να αναφερθεί στη μονομερή κατάργηση με νόμο της ΣΣΕ και του ΚΚΠ/ΔΕΗ, που ούτε η χούντα δεν τόλμησε να καταργήσει, προκειμένου να αφαιρέσει το Ειδικό Τιμολόγιο των εργαζομένων και των συνταξιούχων.

6ον. Στόχος του η ανατροπή του εργασιακού καθεστώτος στις Εταιρείες του Ομίλου ΔΕΗ, δημιουργώντας έτσι εργαζομένους δύο ταχυτήτων, αφού με νόμο και πάλι απαγορεύει την ένταξη στον ΚΚΠ/ΔΕΗ και στην ΕΣΣΕ τους νεοπροσλαμβανόμενους!!! (Την ίδια ώρα όμως, πληθώρα Διευθυντικών Στελεχών εκτός Ομίλου ΔΕΗ με παχυλότατους μισθούς υπερτριπλασιάζουν τις δαπάνες μισθοδοσίας τους).

Αυτό είναι το έργο της κυβέρνησης στο ΥΠΕΝ: Η ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΣΤΗ ΧΩΡΑ!!!
Για το κλείσιμο αυτής της σύντομης παρέμβασης θα χρησιμοποιήσω τα λόγια που είπε ο Υπουργός στον ετήσιο απολογισμό του ελαφρώς παραφρασμένα.
«Το είπαμε, το κάναμε. Η ιδιωτικοποίηση της Ενέργειας χρειάζεται έργο. Και αυτό κάνουμε. Συγκεκριμένο και μετρήσιμο έργο».

23 σχόλια

  • Εσύ χτυπουσες παλαμακια στην Μπιρμπιλη .Η παράταξη σου έλεγε μέχρι το 2020 να φύγει το μισό πελατολόγιο της ΔΕΗ. Η παράταξη σου προσθεσε τα περιβοητα ΝΟΜΕ κάτι που κατηργησε η σημερινή. Άσε τα παραμύθια δεν πειθεις πλέον. Πάρε την σύνταξη μαζί με τα 35000 για να έχεις περισσότερο χρόνο για αγώνες.

  • Πες τα ρε Αδαμιδη. Αυτά που λες είναι πολύ σωστά, αλλά δυστυχώς ο κόσμος το βλέπει κομματικά και δεν βλέπει την ουσία.

    • Όχι ο Αδαμίδης το βλέπει μόνο κομματικά και αντί να είναι πρόεδρος προσπαθεί να γίνει υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ

    • Η ουσία είναι ότι ο εν λόγω εργατοπατερας επί αλήστου μνήμης εξουσίας συριζαιων δεν έλεγε αυτά που έπρεπε να λέει

      • Μαλλον εισαι νεοπλουτος τσιακατσιουκας και τραχανιαης,που ακομα εχεις στο στομα σου τη λιγδα.Παρε και ενα:ΝΤΟΥ ΑΡΑ ΛΥΚΟΥΣ.

      • Τι να κάνουμε!!!δεν ειναι όλοι σαν τον σύντροφο παππα να κανει μπίζνες από το μαγαζί του Μαξίμου!!!!

  • Ακόμα ειναι νωρίς αλλά τρία χρόνια και βλέπουμε για τη συνέχεια, πότε ξανά… Σήμερα άκουσα πρώτη φορά βουλευτή του σύριζα να μιλάει υπέρ της Ελλάδας και της Αγίας Σοφίας. Βαβαια αμέσως κατάλαβα ότι όλο το πανηγύρι το έκανε μόνο και μόνο για να κάνει αντιπολίτευση και όχι για εθνικούς λόγους.

  • OΛΟΙ ΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΚΑΥΤΗΡΙΑΖΕΤΕ ΤΟ ΠΩΣ ΜΙΛΑΕΙ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΓΕΝΟΠ ΓΙΑ ΠΕΙΤΕ ΜΟΥ ΛΕΕΙ ΑΛΗΘΕΙΑ Η ΨΕΜΑΤΑ ΚΑΙ ΑΝ ΕΣΕΙΣ ΟΛΟΙ ΠΟΥ ΔΙΑΚΑΤΕΧΕΣΤΕ ΑΠΟ ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΕΜΠΑΘΕΙΑ ΕΧΕΤΕ ΚΑΤΙ ΝΑ ΠΕΙΤΕ ΕΠΙ ΤΗΣ ΟΥΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΗΜΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ.ΜΑΛΛΟΝ ΟΧΙ ΓΙΑΤΙ ΑΠΛΟΥΣΤΑΤΑ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΑΠΟ ΣΑΣ ΚΟΙΤΑΤΕ ΤΗΝ ΠΑΡΤΗ ΣΑΣ.

  • Τι είναι αυτά που λέτε κύριε.
    Τώρα ζούμε στην κανονικότητα, και την Πραγματική Δημοκρατία.
    Καταφέραμε μέσα σε έναν μήνα εκεί που η ΔΕΗ ήταν χρεοκοπημένη να την κάνουμε κερδοφόρα .
    Αυξήσαμε τα τιμολόγια για να σώσουμε την ΔΕΗ.
    Σταματήσαμε να κυνηγάμε τους στρατηγικούς κακοπληρωτές, διότι θέλουμε ανάπτυξη της οικονομίας και ας είναι απλήρωτοι λογαριασμοί 2,5 δις €.
    Εφαρμόσαμε την αποκέντρωση στην πράξη διπλασιάζοντας, τις επιτελικές θέσεις διευθυντών και άλλων διοικητικών στελεχών σε βαθμό που να έχουμε ανάγκη και στελέχη από τον ιδιωτικό τομέα.
    Ξεπεράσαμε αναχρονισμούς καταργώντας Σ,Σ,Ε και αγκυλώσεις του παρελθόντος όπως τα ιδικά τιμολόγια κλπ.
    Καταφέραμε εργασιακή ειρήνη, στις επιλογές πλέον υπάρχει συμφωνία αφωνίας.
    Στην Πράσινη ενέργεια Εκάμαμεν Επανάσταση, φτάσαμε στο καταπληκτικό να παράγουμε ενέργεια 60% από αιολικά 0% από λιγνίτη. Καταφέραμε την παγκόσμια πρωτοτυπία, την μεγαλύτερη επένδυση στην χώρα, την 5 μονάδα να ξέρουμε πότε θα σταματήσει να λειτούργει, αλλά δεν γνωρίζουμε πότε θα ξεκινήσει.
    Η Δυτική Μακεδονία και η Αρκαδία, οσονούπω θα γίνουν πρότυπα ανάπτυξης των Βαλκανίων και της Ευρώπης. Οι κάτοικοι τους ευτυχισμένοι σε ένα ειδυλλιακό και βουκολικό περιβάλλον, θα εργάζονται στην αιχμή της τεχνολογίας παράγοντας τα βιομηχανικά προϊόντα του μέλλοντος. Στον πρωτογενή τομέα, στις εκτάσεις που θα απελευθερωθούν από την αναχρονιστική παραγωγή του λιγνίτη, θα καλλιεργούνται πρωτοποριακά προϊόντα, με παγκόσμια ζήτηση. Οι κτηνοτρόφοι μας θα βόσκουν τις Αγελάδες και τα προβατάκια τους, θα ταΐζουν τις κοτούλες, και θα τσαπίζουν τους μπαχτσέδες του, και όσοι τέλος πάντων δεν θα βρουν κάτι να κάνουν, δεν υπάρχει πρόβλημα θα λιάζονται, στις πλαζ που θα υπάρχουν στις λίμνες που θα γίνουν στα εγκαταλελειμμένα ορυχεία, ή θα κάνουν ιππασία και περιπάτους, στα ατελείωτα δάση που θα σκεπάσουν τα ορυχεία. Και αν δεν φτάνουν όλα αυτά θα μπορούν με την ταχεία σιδηροδρομική γραμμή που θα κάνει την Δυτική Μακεδονία Σιδηροδρομικό Κόμβο να διασχίζουν την Ευρώπη από ανατολή προς δύση και από βορά προς νότο.
    Τι; όνειρο βλέπω ντάλα μεσημέρι; Λάθος, αυτό είναι το όραμα τις εθνοσωτήριου κυβερνήσεως του Κυριάκου Μητσοτάκη του Μωυσή

    • ΞΕΧΑΣΣΕ,ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΜΕ ΤΑ ΥΔΡΟΠΛΑΝΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΤΕΛΕΙΩΤΕΣ ΠΤΗΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΛΙΜΝΕΣ.Α,ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΠΟΥ ΥΠΟΣΧΕΘΗΚΕ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΤΗΝ ΚΑΣΤΟΡΙΑ,ΟΠΟΥ ΘΑ ΔΕΝΟΥΝ ΤΑ ΚΡΟΥΑΖΕΡΟΠΛΟΙΑ.ΓΡΑΨΕ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΜΠΕΛΙΑ ΤΟΥ ΝΕΟΕΛΛΗΝΑ.

      • Φίλε μου 14:10 ευχαριστώ για το ενδιαφέρον σου. Όντος η μεγάλη έκθεση στον ήλιο βλάπτει, όπως και το να είσαι συνεχεία στην σκιά.
        Πες μου όμως, αυτά που εγώ περιγραφώ με χιουμοριστικό ή και ειρωνικό αν θες τρόπο, τα ακούς για πρώτη φορά;
        Δεν τα ξανά άκουσες ,σαν σοβαρές προτάσεις, από σοβαρούς ανθρώπους, που με τον έναν ή τον άλλον τρόπο, δυστυχώς ή ευτυχώς, κρατούν τις τύχες μας στα χέρια τους;
        Για τον φίλο 14:04 Συγγνώμη για την παράληψη. Βεβαίως και τα υδροπλάνα στην λίμνη Πολύφυτου, Καστοριάς και Πρεσπών, μαζί με τα κρουαζιερόπλοια, καθώς και τα κινηματογραφικό στούντιο στον ΑΗΣ Πτολεμαΐδας θα συμβάλουν.
        Για την τεμπελιά του νεοέλληνα τι να γράψω; Δεν πιστεύω ότι υπάρχει κάτι τέτοιο, αντίθετα ο σημερινός ΝΕΟΕΛΛΗΝΑΣ εάν εχει την τύχη να έχει δουλειά για να την κρατήσει εργάζεται όλη την ημέρα.
        Αν όμως έχεις άποψη και την στηρίζεις μπορείς να γράψεις εσύ ΚΑΤΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΜΠΕΛΙΑ ΤΟΥ ΝΕΟΕΛΛΗΝΑ.

  • Αγαπητοι φιλοι εσεις που γραφετε καθε φορα που γραφει ο Αδαμιδης Γιατι δεν ρωτατε κατι πολυ απλο αφου ειναι κριτης των παντων κατα το δοκουν βεβαια να μας φγαλει και μια ανακοινωση με τα οικονομικα της Γενοπ τα εσοδα και τα εξοδα αναλυτικα

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.