Λασπολογίας συνέχεια….

Αγαπητέ Αντιπρόεδρε του Δημοτικού Συμβουλίου, τέως Αντιδήμαρχε Περιβάλλοντος.

Πραγματικά εξεπλάγην με την ανάγνωση του δημοσιεύματος που φέρει την υπογραφή σου και που απαντά στα δικά μου λεγόμενα σε τοπικό τηλεοπτικό κανάλι. Η έκπληξη μου επικεντρώθηκε όχι τόσο στο περιεχόμενο (που θα απαντηθεί παρακάτω, σημείο-σημείο) αλλά στην προσωπική επίθεση στο πρόσωπο μου χαρακτηρίζοντας με ούτε λίγο ούτε πολύ ως συκοφάντη (λάσπη) με πολλαπλούς μάλιστα αποδέκτες (ανεμιστήρας). Επίσης, έκπληξη μου προκάλεσε και η διαπίστωσή σου, ότι αποτελώ μέρος και εκτελεστικό όργανο της “τριανδρίας”, όπως έχει βαφτίσει τη συναίνεση στο δημοτικό συμβούλιο, η παράταξη σου.

Παρόλη τη θλίψη μου για τις παραπάνω προσβλητικές εκφράσεις στο πρόσωπο μου και τον πειρασμό να απαντήσω στο ίδιο ύφος, τα αντιπαρέρχομαι (κυρίως τον πειρασμό) αν και επίτρεψέ μου κατ’ εξαίρεση και για μοναδική φορά να σου δώσω μια φιλική συμβουλή για το τώρα και για το μέλλον, που συνοψίζεται στην πολύ πρωτότυπη κατ’ αντιστοιχία της δικής σου (“λάσπη στον ανεμιστήρα”) φράσης: “ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΚΡΕΜΑΣΜΕΝΟΥ, ΔΕΝ ΜΙΛΑΝΕ ΓΙΑ ΣΧΟΙΝΙ”. Παρακάτω και για αποκατάσταση της αλήθειας θα σου μιλήσω και για τον κρεμασμένο και για το σχοινί.

Αγαπητέ Γιάννη,

η διαχείριση των αδέσποτων ζώων συντροφιάς αποτελεί μια δύσκολη εξίσωση για κάθε Δημοτική Αρχή και όσοι έχουν περάσει από τη θέση του αρμόδιου για το θέμα Αντιδημάρχου το γνωρίζουν πολύ καλά.

Ας είμαστε λοιπόν ειλικρινείς μεταξύ μας.

Και αν θεωρείς λάσπη την αποτύπωση της πραγματικότητας, ας μιλήσουμε με δικούς σου όρους…

Λάσπη Νο.1

Φυσικά και όταν ανέλαβα τις αρμοδιότητές μου ως Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος ενημερώθηκα από την Υπηρεσία και άνοιξα τον υπολογιστή του γραφείου, ο οποίος όμως δεν περιείχε το αρχείο με τις διαγωνιστικές διαδικασίες για τον απλούστατο λόγο ότι αυτές δεν υπήρχαν! Παραδώσατε στη νέα Δημοτική Αρχή ένα πρόγραμμα διαχείρισης αδέσποτων με συμβάσεις που έληγαν είκοσι ημέρες μετά και χωρίς να υπάρχει έστω ένας διαγωνισμός σε εξέλιξη. Γνωρίζοντας πολύ καλά το χρονοδιάγραμμα τέτοιων διαδικασιών, ναι αγαπητέ συνάδελφε, ουσιαστικά παρέλαβα ένα πρόγραμμα διαχείρισης αδέσποτων χωρίς συμβάσεις (στο κομμάτι αυτό τι να παραλάβω, και τι να μου παραδώσεις, το ΤΙΠΟΤΑ; )

Κωλυσιεργήσατε το καλοκαίρι του 2019 και δεν μεριμνήσατε ώστε να εγκριθούν εγκαίρως από την Οικονομική Επιτροπή οι μελέτες και οι διακηρύξεις .Οι μελέτες απεστάλησαν από την Υπηρεσία τον Ιούνιο του 2019 και έπρεπε να φτάσουμε τέλη Αυγούστου για να εγκριθούν από την Οικονομική Επιτροπή , κάτι το οποίο πιστεύω ότι δεν θα συνέβαινε με τέτοια καθυστέρηση αν το αποτέλεσμα των εκλογών σας ευνοούσε. Και μάλιστα ακόμη και τότε, οι διακηρύξεις καταψηφίστηκαν από τον κ. Βαλαή και τον κ. Ιωαννίδη Π., δηλαδή από δικά σας στελέχη που όπως φαίνεται μέχρι τελευταία στιγμή έδιναν μάχη ώστε να αφήσουν τη νέα Δημοτική Αρχή χωρίς πρόγραμμα διαχείρισης αδέσποτων.

Με το που αναλάβαμε πραγματοποιήσαμε όλες τις απαραίτητες διαδικασίες, το συντομότερο δυνατό, και προς μεγάλη μας έκπληξη είδαμε ότι όταν ολοκληρώθηκαν οι διαγωνισμοί και τα πρακτικά κατακύρωσης έφτασαν στην νέα Οικονομική Επιτροπή, καταψηφίστηκαν από ένα και μοναδικό μέλος της, τον κ. Βαλαή, τέως Αντιδήμαρχο Οικονομικών και βασικό στέλεχος της δική σας παράταξης. Στην τεκμηρίωση της ψήφου του -μεταξύ άλλων- δήλωσε ότι κατά τη γνώμη του η συγκεκριμένη πρόταση αδυνατούσε να επιτύχει τους στόχους, με βάση την αποτίμηση του μέχρι τότε προγράμματος διαχείρισης!

“Τι έτι χρείαν έχομεν μαρτύρων “ αγαπητέ μου Γιάννη;

Κάποιος άλλος λοιπόν μηδένισε το έργο σας… όχι εμείς.

Λάσπη Νο.2

Αναφορικά με το υπό ίδρυση Δημοτικό Κτηνιατρείο (το οποίο σημειωτέον επισκέφτηκα τρεις φορές και σε άμεση επαφή με την τοπική κοινωνία), που αναγνωρίζουμε ότι ήταν δική σας πρωτοβουλία, προφανώς και τα μηχανήματα θα έμεναν στα κιβώτια (τουλάχιστον εμείς εξοφλήσαμε τα 35.000 ευρώ … που κι αυτά τα είχατε απλήρωτα) αφού δεν είχε προηγηθεί εκ μέρους σας μια σοβαρή μελέτη για την επιλογή του χώρου δημιουργίας αυτού. Επιλέξατε έναν χώρο που δεν πληρούσε τις τεχνικές απαιτήσεις (αποκλείεται να αδειοδοτούνταν από τις αντίστοιχες Υπηρεσίες) και χρειαζόταν μεγάλη δαπάνη για να διαμορφωθεί, χωρίς να λάβετε υπόψη και τις αντιδράσεις της τοπικής κοινωνίας. Αντ’ αυτού επιλέχτηκε από εμάς ένας χώρος ήδη διαμορφωμένος και λειτουργικός για τη χρήση αυτή, για την παραχώρηση του οποίου ξεπεράστηκε κάθε ρεκόρ μείωσης του χρόνου γραφειοκρατίας και θα ήταν στη διαχείριση του Δήμου από αρχές του τρέχοντος έτους εφόσον δεν είχε υποβάλλει και η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας αίτημα παραχώρησης για το υπόλοιπο κτίσμα, γεγονός που επέβαλλε τη συνολική αντιμετώπιση του ζητήματος από την αρμόδια Υπηρεσία του ΥΠΑΑΤ.

Αυτή τη φορά παρέλαβα τουλάχιστον ένα προδιαγεγραμμένο ΤΙΠΟΤΑ!

Λάσπη Νο.3

Και αφού εξαντλήθηκαν τα επιχειρήματά σου (κλασικός οπαδός του : η καλύτερη άμυνα είναι η επίθεση) πέταξες τη μπάλα στην εξέδρα με τον αριθμό των στειρώσεων. Αν διαβάσεις τον προγραμματισμό μας θα διαπιστώσεις ότι μεγάλο μέρος των στειρώσεων σκοπεύουμε να το πραγματοποιήσουμε στο Δημοτικό Κτηνιατρείο. Αλλά και χωρίς αυτό -και εν μέσω lockdown– πάλι καταφέραμε να κάνουμε πολύ περισσότερες από εσάς στην ίδια χρονική περίοδο.

Αγαπητέ Γιάννη,

ειλικρινά δεν θα προέβαινα σε όλα τα παραπάνω όπως δεν το έκανα ένα χρόνο τώρα εάν δεν με είχες προκαλέσει με τον τρόπο που το έκανες . Το τελευταίο το γράφω για να σου δείξω ότι πράγματι δεν είχα αντιπολιτευτική διάθεση όσο κι αν το χλεύασες και αυτό. Επίσης ελπίζω να κατάλαβες για το ποιός έβαλε σε περιπέτειες το Δήμο την τελευταία πενταετία.

Με εκτίμηση (που κι αυτή χλεύασες)

Βασιλακόπουλος Βασίλης

Αντ/ρχος Περιβάλλοντος

**** Κλικ εδώ για να διαβάσετε την τοποθέτηση του Γ. Γρηγοριάδη που προηγηθήκε