kozan.gr: Φανερά ενοχλημένος με την απόρριψη αίτησης χρηματοδότησης για την πλατεία Λασσάνη ο Ε. Σημανδράκος – Τα ρίχνει λίγο στον “κορωνοϊό”, λίγο στην Ενδιάμεση Διαχειριστική Αρχή και λίγο στην πρώην Δημοτική Αρχή – Καμία αυτοκριτική για τη συγκεκριμένη εξέλιξη, παρά μόνο ευθύνες σε τρίτους – Βεβαιώνει πως δεν κινδυνεύει το έργο, ότι θα επανέλθουν, ως Δήμος Κοζάνης, συγκεντρώνοντας όλα τα στοιχεία που τους έχουν ζητηθεί – Αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπάρχει αντίστοιχη εξέλιξη και με το έργο της Ολύμπου (Βίντεο)

21 Ιουλίου 2020
18:19

 

Απαντήσεις σχετικά με το θέμα που ανέδειξε το kozan.gr και συγκεκριμένα  την απόφαση απόρριψης  από την Ενδιάμεση Διαχειριστική Αρχή, της  αίτησης χρηματοδότησης, ύψους 2.651.612 ευρώ, το έργου “Ανάπλασης της Πλατείας Λασσάνης και των πέριξ οδών”, επιχείρησε να δώσει, μιλώντας στο West Channel, ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Κοζάνης, Ε. Σημανδράκος, ο οποίος, λίγο – πολύ, μετέθεσε τις ευθύνες για τη συγκεκριμένη εξέλιξη σε άλλους, πλην των εμπλεκομένων στο Δήμο Κοζάνης. Αφού αναφέρθηκε στο ιστορικό του εν λόγω έργου, επικαλέστηκε τις δυσκολίες που δημιούργησε η πανδημία του κορωνοϊού, άφησε σαφέστατες αιχμές προς τη Διαχειριστική Αρχή εκφράζοντας απορίες του τύπου για το αν υπάρχει βούληση να προχωρούν κάποια πράγματα και να υπάρχει απορροφητικότητα και ότι δεν μπορεί ο Δήμος Κοζάνης να είναι σάκος του μποξ, ενώ επισήμανε και “κενό” στη μελέτη της πλατείας Λασσάνη, με ευθύνη της προηγούμενης Δημοτικής Αρχής του κ. Ιωαννίδη, “κενό” που προκαλεί τα προβλήματα. Όπως ανέφερε, το μείζον πρόβλημα στην πλατεία Λασσάνη είναι η κυκλοφοριακή μελέτη, ενώ κατηγόρησε την προηγούμενη Δημοτική Αρχή ότι τόσο στην περίπτωση της Ολύμπου όσο και της πλατείας Λασσάνη ο Δήμος Κοζάνης, θα πρέπει να έχει ιδία συμμετοχή 800.000 & 400.000 ευρώ αντιστοίχως, εκφράζοντας την απορία με ποιο σκεπτικό κατατέθηκε έτσι η πρόταση και πως εν τέλει, τουλάχιστον στην πρώτη περίπτωση, θα βρεθούν αυτά τα λεφτά.

 

22 σχόλια

  • Κανονίστε να μην κανετε και εσεις τπτ με το εργο της Λασσάνη ειναι ντροπη πραγματικα η αθλιοτητα και το χαλι της γυρω περιοχης και οτι τοσα χρονια ειτε η μια ειτε η αλλη δημοτικη αρχη μονο θα και θα ακουγαμε μπορει να γινει μια πλατεια στολιδη να χουν προσβαση οι πολιτες τα παιδια να τονωσει και λίγο την περιοχή!θα κριθείτε και εσείς όπως οι υπόλοιποι όλα αυτά τα χρόνια

  • Δεν μπορούν να πάνε δυο χαρτιά από εδώ και εκεί αλλά τάζουν νοσοκομεία 100εκ ευρώ από Ευρωπαϊκά Προγράμματα. Αυτά ζούμε σε αυτή την πόλη

    • Ρε παιδια αποφασιστε τελικα που κανει πλατες το kozan Στον Σημανδρακο, στον Μιχαηλίδη, στον Μαλουτα, στον Ιωαννιδη. Μονο στον Κεχαγιά και στον Κυργια δεν γραψατε ότι κανει. Γραψτε και αυτούς να τελειώνετε.

  • Το γεγονός ότι η διαχειριστική αρχή είναι η τελευταία σε απορροφητικότητα σε όλη την Ελλάδα μόνο τυχαίο γεγονός δεν είναι.
    Το Κοζάν.gr τεχνιέντως προσπαθεί να ρίξει ευθύνες στον αντιδήμαρχο. Οι πολίτες δεν τρώνε κουτόχορτο. Ας δούνε τα στατιστικά της διαχειριστικής αρχής και μετά ας κρίνουν.

  • Δεν παίρνει κανέναν πολιτικό σε τέτοιες εποχές να χάνονται κονδύλια για έργα. Ιδίως όταν οι περιοχές εφαρμογής είναι στο κακό τους χάλι. Κάντε αυτό που πρέπει να κάνετε γιατί ξέρετε πως θα καταλήξει όλο αυτό…

  • OΛΟΙ ΕΓΙΝΑΝ ΕΙΔΙΚΟΙ
    ΑΣ ΠΑΝ ΝΑ ΥΠΟΓΡΑΨΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΙΚΗ
    ΟΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ ΝΑ ΜΗ ΜΙΛΑΕΙ

    ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΑΝΕΥ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΥ 10 ΧΡΟΝΙΑ ΛΑΣΣΑΝΗ ΚΑΙ ΟΛΥΜΠΟΥ
    ΜΟΥ ΘΕΛΑΤΕ ΚΑΙ SMART CITY KAI ΔΙΚΑΙΗ ΜΕΤΑΒΑΣΗ ΚΑΙ ΜΠΛΕ ΦΡΟΥΦΡΟΥ

    ΑΙΣΧΟΣ

  • τελειωμένη πόλη η Κοζάνη λόγω 1) των πολιτικών αρχόντων που βγάλαμε τόσα χρόνια, 2) των πολιτών που το μόνο που τους νοιάζει είναι η ΔΕΗ (παλιά και αυτή), η καφετέρια, οι αποκριες, τα περιστέρια και τα γραμματικια (μην αφήσουμε τους ζωωνφιλους παραπονεμένους) και 3) η ψωροπερηφανια μας.

    Αει καλά μουχαμπετια…

    • Ποιά Γρεβενά? Μακάρι να γίνουμε Γρεβενά! Πολύ φοβάμαι όμως, ότι θα μείνουμε στην “Κόζιανη” οι τρεις κι ο κούκος! Όταν θα αρχίσουν να φεύγουν μία-μία οι οικογένειες που “ζούσαν” από την ΔΕΗ (άμεσα και έμμεσα) τότε θα δούμε τον σταθερό πληθυσμό της Κοζάνης. Και το τραγικό ποιο θα είναι? Αυτοί που έφυγαν από τα χωριά μας και αγόρασαν σπίτια στην Κοζάνη για να μένουν εδώ, όταν δεν θα μπορούν πλέον να βρουν δουλειά, δεν θα επιστρέψουν να χωριά απ’ όπου έφυγαν, αλλά πολύ φοβάμαι ότι θα μετεγκατασταθούν σε άλλες πόλεις, όπου θα μπορούν να ζήσουν τις οικογένειές τους!
      Μακάρι να βγώ όμως ψεύτης!!

  • 11 μήνες στην εξουσία Βαγγέλη δεν το λές και λάθος των άλλων.. Θα έπρεπε να έχεις ενημερωθεί, θα έπρεπε να το έχεις τρέξει. Εσύ είσαι αποκλειστικά υπεύθυνος. Η υπηρεσία δεν σε ενημέρωσε; Το Φεβρουάριο περίμενες;
    Απόλυτη ανικανότητα

  • Βαγγέλη για γεωπόνος καλά τα καταφέρνεις… Οι πολίτες γνωρίζουν ότι η λανθασμένη επιλογή βαρύνει τον δήμαρχο. Λάζο ανακάτεψε την τράπουλα και βάλε κάποιον σχετικό στην αντιδημαρχια. Έσχατη επιλογή να την αναλάβεις εσύ. Άλλωστε επί θητείας σου στην αβτιδημαρχια σχεδιάστηκαν και υλοποιήθηκαν σημαντικά έργα στην πόλη.

  • Συγγνώμη αλλά και το προηγούμενο ρεπορτάζ ήταν ελλιπές. Ποια ήταν τα στοιχεία που ζητούσε η Διαχειριστική Αρχή και δεν τα δίνανε?

    Υπήρχαν ελλείψεις στις “ολοκληρωμένες” μελέτες? Έλειπαν απαιτούμενες μελέτες? Έλειπαν συμπληρωματικά δικαιολογητικά που όφειλε να παρέχει ο Δήμος?

    Γίνεται αναφορά στην κυκλοφοριακή μελέτη αλλά όπως φαίνεται δεν είναι το μοναδικό πρόβλημα. Αλλά ακόμη και για τη μελέτη αυτή…τί φταίει?

    Ας δημοσιευτούν αυτές οι λεπτομέρειες και ας βγει μετά ο καθείς να πει τα δικά του.

  • Πολλά νευρα βλέπω Βαγγέλη, ολοι οι αλλοι φταινε εκτός από εσένα! Η πλάκα είναι που λες οτι φταιει και η προηγουμενη περιφερειακη αρχή, εκει δηλαδή που ήσουνα αντιπεριφερειάρχης!!! Θα μσς τρελανεις όλους στο τέλος.

    • Ναι αλλά τότε ήταν περιφερειάρχης Γρεβενών και δεν είχε σχέση με Κοζάνη, ούτε ήξερε ότι σε 2 χρόνια θα κατέληγε αντιδήμαρχος τεχνικών υπηρεσιών, μην τα ισοπεδώνουμε όλα.

      • O τρόπος που λειτουργεί μια περιφερειακή αρχή είναι ευθυνη όλων οσων συμμετέχουν ειδικά των αντιπεριφερειαρχών. Η διαχειριστική αρχή είναι κοινη για ολους. Και μην είσαι τόσο σιγουρος οτι δεν ηξερε οτι θα είναι γενικά στον Δημο Κοζάνης, θυμησου το πρωτομαρτιατικο αστειο του 2018 νομιζω.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.