Με τροπολογία Αμανατίδη μπαίνει τέλος στην ταλαιπωρία επενδυτών για την αδειοδότηση σταθμών ηλεκτροπαραγωγής από φωτοβολταϊκά ή ηλιοθερμικά συστήματα μέχρι 1 MW (Δελτίο τύπου)

22 Ιουλίου 2020
17:46

 

Με Τροπολογία (εδώ) που κατέθεσε στις 21/07/2020 ο Βουλευτής Νομού Κοζάνης κ. Γιώργος Αμανατίδης στο σχέδιο νόμου του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας «Προώθηση της Ηλεκτροκίνησης» και έγινε αποδεκτή από τον Υπουργό επιλύθηκε ένα σημαντικό πρόβλημα στην περιβαλλοντική αδειοδότηση σταθμών ηλεκτροπαραγωγής από φωτοβολταϊκά ή ηλιοθερμικά συστήματα εγκατεστημένης ηλεκτρικής ισχύος μεγαλύτερη από 0,5 MW και μικρότερης ή ίσης του 1 MW.

Με την εγκριθείσα ρύθμιση θα χτυπηθεί η γραφειοκρατία και θα επέλθει ηρεμία στους επενδυτές αντίστοιχων έργων καθόσον δεν θα απαιτηθεί η επιστροφή των φακέλων και η εκ νέου περιβαλλοντική αδειοδότηση με επανυποβολή τους, κάτι που θα επιβάρυνε τόσο τους ίδιους όσο και τις αρμόδιες Υπηρεσίες.

Η ρύθμιση αυτή βοηθά στη συντριπτική πλειοψηφία τους επενδυτές της περιοχής μας λόγω του μεγέθους των φωτοβολταϊκών ήτοι μικρότερο από 1 MW.

6 σχόλια

  • Κόψε κάτι. Αυτό έγινε ήδη με νόμο πριν από 2 μήνες. Η τροπολογία ρυθμίζει μόνο την κατάσταση μέχρι να βγει η υπουργική απόφαση.

  • Γιώργο μια τροπολογία για τη μείωση της ανεργίας; Η Κοζάνη είναι ο νομός με την υψηλότερη ανεργία στην Ευρώπη.

  • Εμ αυτό μας έφαγε και σαν χώρα και σαν ευρωπαϊκή ένωση από τότε που μας κυβερνούν οι τεχνοκράτες πάμε όλοι κατά διαόλου μόνο τα δικά τους και των ομοίων τους τα συμφέροντα εξασφαλίζονται και αναπτύσσονται ..! Η ανεργία μεγαλώνει οι μισθοί μειώνονται γενικά και ιδιαίτερα στον ιδιωτικό τομέα , η φτώχεια και η ανέχεια μεγαλώνει η κλιματική αλλαγή ρημάζει τον πλανήτη και πάει λέγοντας …

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.