Παραιτήθηκε ο Υφυπουργός Ενέργειας Γεράσιμος Θωμάς – Αναλαμβάνει υψηλόβαθμη θέση στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή

24 Ιουλίου 2020
14:26

Την παραίτησή του υπέβαλε ο Υφυπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος Γεράσιμος Θωμάς μετά την επιλογή του να αναλάβει την θέση του Γενικού Διευθυντή της Γενικής Διεύθυνσης Φορολογίας και Τελωνειακής Ένωσης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Πρόκειται για μεγάλη επιτυχία και τιμή για τη χώρα μας, η επιλογή ενός Έλληνα σε μια τόσο σημαντική θέση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, υπό τον Επίτροπο Οικονομίας κ. Paolo Gentiloni, υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας.

Οπως αναφέρει, ο κ. Θωμάς προκειμένου να αναλάβει το νέο του χαρτοφυλάκιο, υπέβαλε την παραίτησή του από τη θέση του Υφυπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, αρμόδιου για τα θέματα Ενέργειας και Φυσικών Πόρων.

Όπως υπογραμμίζεται σε σχετική ανακοίνωση του ΥΠΕΝ, πρόκειται για την ανώτερη θέση που μπορεί να καταλάβει στέλεχος της Κομισιόν.

Ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Κωστής Χατζηδάκης προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Χάνω σήμερα έναν πολύτιμο συνεργάτη, αλλά η Ελλάδα κερδίζει μια πολύ σημαντική θέση στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Ο υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Γεράσιμος Θωμάς επελέγη ως Γενικός Διευθυντής της Γενικής Διεύθυνσης Φορολογίας και Τελωνειακής Ένωσης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Είναι η ανώτερη θέση που μπορεί να καταλάβει στέλεχος της Κομισιόν.

Ο Γεράσιμος Θωμάς, με τον οποίο η συνεργασία μας ξεκίνησε από την περίοδο που ήμουν ευρωβουλευτής, είχε σπουδαία συμβολή στην υλοποίηση σημαντικών πρωτοβουλιών του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας τον τελευταίο χρόνο:

-Συντόνισε την εκπόνηση του νέου, πράσινου Εθνικού Σχεδίου για την Ενέργεια και το Κλίμα

-Επόπτευσε την αποκρατικοποίηση της ΔΕΠΑ Υποδομών και της ΔΕΠΑ Εμπορίας

-Ξεκίνησε και προώθησε τον σχεδιασμό για την απολιγνιτοποίηση

-Επιτάχυνε εντυπωσιακά την εφαρμογή του Target Model, άρα και της απελευθέρωσης της αγοράς ενέργειας της χώρας

-Στήριξε αποφασιστικά το εγχείρημα για την απλοποίηση της αδειοδότησης των ΑΠΕ και την ταχύτερη διείσδυσή τους στο ενεργειακό μείγμα

-Διαπραγματεύτηκε τη συμφωνία με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για τους μηχανισμούς διακοψιμότητας και TFRM (Μεταβατικός Μηχανισμός Αποζημίωσης Ευελιξίας), με θετική αντανάκλαση για την αγορά

-Επεξεργάστηκε τη νέα αρχιτεκτονική του προγράμματος ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ-ΑΥΤΟΝΟΜΩ

Για μένα είναι μια μέρα συγκίνησης. Του εύχομαι καλή δύναμη. Είμαι βέβαιος για την επιτυχία του στα νέα του καθήκοντα».

energypress.gr

2 σχόλια

  • Εγώ τώρα με το μυαλό ενός ανυποψίαστου ανθρώπου, γιατί νομίζω ότι ξεχωρίζω μέσα από τα ευχολόγια του κου Χατζηδάκη προς τον κο Θωμά, ότι ο δεύτερος, αφού πρώτα εδώ και περισσότερο από έναν χρόνο, έβαζε το νερό στο αυλάκι και ξεκίνησε τον ξαφνικό θάνατο (ή ξεπούλημα) της ΔΕΗ, αναμοίβεται λοιπόν σήμερα από κάποιον αφανή “Άγνωστο Χ” εντολέα του και προβιβάζεται για αυτήν του την “καλή” πράξη ή έργο που έφερε εις πέρας, σε κάποια θέση κύρους που του υποσχέθηκαν, σαν αυτήν του Γενικού Δ/ντή της Γενικής Δ/νσης Φορολογίας και Τελωνειακής Ένωσης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής;
    Μπορεί όμως πάλι να κάνω και λάθος και να είναι όλα αυτά παιχνίδια του φτωχού μυαλού μου….!!! Άγνωστες οι βουλές του Κυρίου, καθώς και αυτών που τους δίνουμε την εξουσία για να μας διοικούν!!

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.