Σύνδεσμος επενδυτών φωτοβολταϊκών Περιφέρειας Δ. Μακεδονίας: “Με τροπολογία που κατέθεσε ο κ. Αμανατίδης Γιώργος, επιλύεται  ένα σημαντικό πρόβλημα στην περιβαλλοντική αδειοδότηση των μικρών σταθμών ηλεκτροπαραγωγής από φωτοβολταϊκά ή ηλιοθερμικά συστήματα εγκατεστημένης ηλεκτρικής ισχύος από 0,5 MW έως 1 MW”

25 Ιουλίου 2020
11:43

Με τροπολογία που κατέθεσε ο κ. Αμανατίδης Γιώργος και έγινε δεκτή στο Νόμο του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας για την «Προώθηση της Ηλεκτροκίνησης» που ψηφίστηκε πριν λίγες μέρες, επιλύεται  ένα σημαντικό πρόβλημα στην περιβαλλοντική αδειοδότηση των μικρών σταθμών ηλεκτροπαραγωγής από φωτοβολταϊκά ή ηλιοθερμικά συστήματα εγκατεστημένης ηλεκτρικής ισχύος από 0,5 MW έως 1 MW.

Με τη νέα ρύθμιση αντιμετωπίζεται ένα μεγάλο πρόβλημα  γραφειοκρατίας, καθώς δεν θα απαιτηθεί πλέον η επιστροφή των φακέλων και η εκ νέου περιβαλλοντική αδειοδότηση με επανυποβολή τους, κάτι που θα επιβάρυνε χιλιάδες μικροεπενδυτές ΑΠΕ αλλά και τις αρμόδιες Υπηρεσίες με επιπλέον χρονοβόρες γραφειοκρατικές διαδικασίες.

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε για ακόμη μια φορά τον Βουλευτή Κοζάνης Κο Αμανατίδη Γιώργο για την άμεση ανταπόκρισή στο αίτημα μας και για τη συνεχή στήριξη των προσπαθειών μας. Ευχαριστούμε επίσης και τους υπόλοιπους βουλευτές της περιοχής που ψήφισαν την τροπολογία αλλά και την ηγεσία του Υπουργείου που την έκανε δεκτή.

Καλούμε το Υπουργείο να υιοθετήσει τις προτάσεις συλλόγου μας και όλους τους φορείς της περιοχής να στηρίξουν τις προσπάθειές των πολλών τοπικών μικροεπενδυτών ΑΠΕ έτσι ώστε το παραγόμενο οικονομικό αποτέλεσμα κατανεμημένο σε πολλούς μικρούς, να παραμένει και να επανεπενδύεται στην περιοχή μας.

Το Διοικητικό Συμβούλιο

1. Σιαμπανόπουλος Αντώνιος Πρόεδρος

2. Αλεξανδρίδης Χαράλαμπος Α Αντιπρόεδρος

3. Ασλανίδης Γεώργιος Β Αντιπρόεδρος

4. Ζιγούρης Φώτης Γεν. Γραμματέας

5. Πασχαλίδης Κων/νος Ταμίας

13 σχόλια

  • Πλακα μας κανερε βρε Σαμπανοπουλε; Σας εβαλε ο Ανανατιδης να κανετε τετοια δηλωση; Αφου υπηεχε στο νόμο αυτο. Με τους δεξιους και εσυ;

    • Είδηση από το “energy press” στις
      21 07 2020 | 17:02
      (UPD: 22/7): “Με βουλευτική τροπολογία που κατατέθηκε και ψηφίστηκε χθες από τη Βουλή, ορίζεται ότι δεν θα ανακαλούνται μεν οι απαλλαγές που έχουν εκδώσει κάποιες από τις Περιφέρειες, αλλά θα “παγώσουν” και θα ενεργοποιηθούν όταν εκδοθεί η Υπουργική Απόφαση από το ΥΠΕΝ. Επίσης ο ΔΕΔΔΗΕ θα δέχεται μεν αιτήματα έργων που δεν συνοδεύονται από Πρότυπες Περιβαλλοντικές Δεσμεύσεις (ΠΠΔ), αλλά τα έργα αυτά δεν θα καταλαμβάνουν θέση στην “επετηρίδα”, θα παγώνουν και θα παίρνουν ημερομηνία, την ημερομηνία που θα υπογραφεί η Υπουργική Απόφαση.
      Εν τω μεταξύ η Υπουργική Απόφαση για καθορισμό της Περιβαλλοντικής Κατάταξης των έργων ΑΠΕ βρίσκεται στη διαδικασία της υπογραφής που αναμένεται περί το τέλος του μήνα.”
      Η συγκεκριμένη είδηση δημοσιεύθηκε σε ολα σχεδον τα ΜΜΕ της χώρας και στα τοπικά.
      Δηλώνω επίσης ότι τόσο ο σύλλογος μας όσο και η Ομοσπονδία μας (ΠΟΣΠΗΕΦ) έχουμε ευχαριστήσει και τιμήσει πολλούς παράγοντες που με πράξεις έχουν στηρίξει τον κλάδο από όλα τα κόμματα και θα συνεχίζουμε να το κάνουμε γιατί πιστεύουμε ότι ο ρόλος των πολιτικών είναι να στηρίζουν την κοινωνία κυρίως μέσα από τις συλλογικές προσπάθειες

      • Σαμπανοπουλε το θέμα οφειλεται σε καποιες περιφερειες που εφαρμοζαν το νόμο διαφορετικα όπως λέει και ο υπουργος και εχει νοημα για λίγες ημερες μεχρι να βγει η υπουργικη αποφαση και τιποτα αλλο. Τα υπολοιπα ειναι υπερβολες

  • Όλοι γνωρίζουν ότι σαν τον Παπαδημούλη υπάρχουν και άλλοι βουλευτές. Καλό θα ήταν να ασχοληθούν και με τον απλό λαό της Κοζάνης.

  • Γιώργο ειλικρινά σε παραδέχομαι, φροντίζεις αυτούς που δεν έχουν ξύλα για το χειμώνα – των παραδασοβιων οικισμών εννοώ – και από την άλλη φροντίζεις και τους εκατομμυριούχους επενδυτές φωτοβολταϊκών. Για εμάς τους άνεργους θα κάνεις κάτι;

  • Ρε παιδιά…..εγώ δεν ήξερα καν ότι υπήρχε “Σύνδεσμος επενδυτών φωτοβολταϊκών Περιφέρειας Δ. Μακεδονίας”. Οάου…!!!! Και που νόμιζα ότι τον δημιούργησε πρόσφατα η ΝΔ για να υποστηρίζει τις θέσεις της! Χαχαχα! Μπράβο παιδιά! Δραστηριοποιηθείτε λίγο κι εσείς, γιατί δε σας βλέπω καλά!

  • Μερικοί όλα τους ξινίζουν όλα τους βρωμάνε. Άλλοι πάλι είναι βαλτοί από τρίτους … καθίστε στον καναπέ και γράψτε, κατηγορήστε και μετά καλό ύπνο. Τα καλά να λέγονται και να επιβραβεύονται.. είτε αφορούν τα ξύλα είτε αφορούν τα Φ/Β .. Και ας πονάει αυτό κάποιους. Άλλοι πράττουν και άλλοι απλά απο το καναπέ κρίνουν.
    Ας κρίνει ο καθείς το ευκολότερο και το καλύτερο …

  • Φυσικά πρέπει να δημοσιεύονται θετικές πρωτοβουλίες. Όπως καλό θα ήταν να αναφέρεται ότι η Κοζάνη είναι πρώτη σε ανεργία σε όλη την Ευρώπη και τελευταία στην απορρόφηση του εσπα. Δεν βλέπω να γίνονται γνωστά αυτά που αφορούν πολλούς. Γιατί άραγε;

  • Διαπιστώνω με ενθουσιασμό και για πρώτη φορά έντονη κινητικότητα για τον τόπο (Φωτοβολταϊκα – Μάρμαρα Τρανοβάλτου – κλπ) από βουλευτή της περιοχής μας. Εύχομαι να συνεχίσει με αυτό τον προσανατολισμό και με στόχο την ανάπτυξη των επιχειρήσεων και της επιχειρηματικότητας της περιοχής, για να μειωθεί σταδιακά και η ανεργία! Μαγικές λύσεις και ραβδιά δεν υπάρχουν! Συγχαρητήρια Κε Αμανατίδη.

  • Η ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας έχει σχέση με τα φωτοβολταϊκά; Είναι σίγουρο ότι οι Κοζανίτες δεν περιμένουν θέσεις εργασίας από εσάς. Εκτός αν θεωρείτε θέσεις εργασίας το κόψιμο χόρτων και το καθάρισμα των τζαμιών στα φωτοβολταϊκά;

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.