Φλώρινα: Μέτρα για τον κορωνοϊό και στην Κρυσταλλοπηγή ζητούν οι αστυνομικοί

7 Αυγούστου 2020
09:40
Κανένα σχόλιο

Την άμεση μετάβαση υγειονομικού κλιμάκιου του ΕΟΔΥ για τη διενέργεια των απαραίτητων ελέγχων, αλλά και την εφαρμογή των περιορισμών που ήδη ισχύουν στο συνοριακό σημείο ελέγχου Κακαβιάς και σε αυτό τη Κρυσταλλοπηγής ζητά η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Φλώρινας, με επιστολή που απέστειλε προς τους υπουργούς, Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, και Υγείας, Βασίλη Κικίλια, τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, Νίκο Χαρδαλιά, τον αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας, Μιχάλη Καραμαλάκη, και το διοικητικό συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων.

Στην επιστολή της εκφράζει τις «εύλογες απορίες και προβληματισμό», γιατί δεν ισχύει στo σημείο ελέγχου Κρυσταλλοπηγής ό,τι και σε αυτό της Κακαβιάς, «όπου πλέον οι έλεγχοι γίνονται μόνο από τις 7 το πρωί έως τις 11 το βράδυ, προκειμένου να διενεργούνται στοχευμένοι έλεγχοι από τα κλιμάκια του Ε.Ο.Δ.Υ. που θα βρίσκονται μόνιμα εκεί».

Παράλληλα, όπως τονίζεται, «ενώ όποιος εισέρχεται στην Ελλάδα από την Αλβανία μέσω Κακαβιάς θα υποχρεούται σε 7ήμερη κατ΄ οίκον παραμονή, πουθενά στο Φ.Ε.Κ. αλλά και στις ανακοινώσεις, δεν αναφέρεται πως θα λειτουργήσει το έτερο εν λειτουργία σημείου εισόδου από την Αλβανία, αυτό της Κρυσταλλοπηγής!».

Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Φλώρινας, αφού επισημαίνει ότι «όσοι υπηρετούν στο Τμήμα Διαβατηριακού Ελέγχου Κρυσταλλοπηγής, είναι ιδιαίτερα ανήσυχοι, αφού μέχρι στιγμής δεν έχει μεταβεί ποτέ κλιμάκιο του Ε.Ο.Δ.Υ. και δεν υφίσταται κανένας υγειονομικός έλεγχος στους διερχόμενους», τονίζει στην επιστολή της ότι «εφόσον δεν υπάρχει αυτή η δυνατότητα, το σημείο ελέγχου της Κρυσταλλοπηγής να παραμείνει κλειστό, όπως άλλα σημεία εισόδου, προκειμένου να εξασφαλιστεί η υγειονομική ασφάλεια των Αστυνομικών και της ελληνικής κοινωνίας, αλλά και να μην πάει χαμένη όλη αυτή η προσπάθεια περιορισμού της πανδημίας».

Μιλώντας στην ΕΡΤ Κοζάνης ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Φλώρινας, Ιωάννης Μουρατίδης, εξέφρασε και την αγωνία του, γιατί όπως ανέφερε «υπάρχει κίνδυνος πλέον να υπάρξουν αυξημένες ροές από το συνοριακό σταθμό της Κρυσταλοπηγής, λόγω των αναγκαίων μέτρων που έχουν παρθεί στο συνοριακό σταθμό της Κακαβιάς».

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ 

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.