M. Παπαδόπουλος για μεταλιγνιτική εποχή: “Oι νέοι στη Δ. Μακεδονία ας γίνουν μπροστάρηδες στο δημόσιο διάλογο”

12 Αυγούστου 2020
09:47

 

«12 Αυγούστου Διεθνής Ημέρα Νεολαίας»

Η 12η Αυγούστου έχει καθιερωθεί από τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών ως Διεθνής Ημέρα Νεολαίας, σε μια προσπάθεια να αναδειχθούν προβλήματα και να ενισχυθούν προσπάθειες που έχουν στο επίκεντρο τους τη νεολαία.

Η παγκόσμια αυτή Ημέρα, επικεντρώνεται στα δικαιώματα των νέων ανθρώπων όλου του πλανήτη, για πλήρη πρόσβαση στην εκπαίδευση, για επαρκή υγειονομική περίθαλψη, για ευκαιρίες απασχόλησης και συμμετοχή στη δημόσια ζωή.

Το μέλλον του πλανήτη μας ανήκει στους νέους. Γι’ αυτό οφείλουμε συντεταγμένα να επενδύσουμε σε ευκαιρίες γνώσης και ανάπτυξης σε όλους τους νέους. Να τους ενθαρρύνουμε, να αγωνίζονται για μία κοινωνία που θα επενδύει στην πρόοδο και στην ανάκαμψη. Να απαλείψουμε όλες τις αντιξοότητες που τους εμποδίζουν. Να τους δώσουμε λόγο και ρόλο στην διαμόρφωση όχι μόνο του μέλλοντος αλλά και του παρόντος. 

Ιδιαίτερα η νέα γενιά των Ελλήνων, όσοι ενηλικιώθηκαν μέσα στην δεκαετία της δημοσιονομικής κρίσης και της ύφεσης, αλλά και όσοι ακολουθούν πρέπει να βγουν μπροστά διεκδικώντας και διαμορφώνοντας τους όρους και τις προϋποθέσεις της νέας Ελλάδας, να γίνουν το πρόσωπό της αλλά και η καρδιά της. Η νέα γενιά πρέπει να διαμορφώσει αλλά και να προσανατολιστεί από το νέο παραγωγικό μοντέλο που οικοδομείται.

Αλλά και στη Δυτική Μακεδονία, στο νομό Κοζάνης, στις πόλεις και στα χωριά μας, οι νέοι μας έχουν να αντιμετωπίσουν την μεγάλη πρόκληση της μετάβασης στην μεταλιγνιτική εποχή. Ας γίνουν μπροστάρηδες στο δημόσιο διάλογο, να αξιοποιήσουν τα εργαλεία ανάπτυξης, να εκμεταλλευτούν τις ευκαιρίες απασχόλησης και να πρωταγωνιστήσουν στην επόμενη μέρα της τοπικής μας κοινωνίας.

Σε ότι με αφορά είμαι και θα παραμείνω αλληλέγγυος και υποστηρικτικός σε ιδέες και πρακτικές της νέας γενιάς των Ελλήνων. Εντός και εκτός κοινοβουλίου ευτυχώ όταν υιοθετώ προτάσεις των νέων μας και συμβάλλω να γίνονται δημόσιες πολιτικές.

Αλλά η φετινή Ημέρα Νεολαίας αναδεικνύει και μια μεγάλη ευθύνη των νέων μας, σε σχέση με την υγειονομική κρίση που αντιμετωπίζουμε. Είναι οι νέες και οι νέοι μας που θα μπουν μπροστά να προστατέψουν την γιαγιά και τον παππού τους, τους γονείς τους αλλά και τους φίλους και συγγενείς, την κοινότητα, την κοινωνία μας από την μετάδοση του ιού, που τις τελευταίες ημέρες λαμβάνει επικίνδυνα αυξητικές τάσεις.

ΜΙΧΑΛΗΣ Γ. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΚΟΖΑΝΗΣ

18 σχόλια

  • Οι νέοι δυστυχώς το μόνο που έχουν να κάνουν είναι να φύγουν από την Δυτική Μακεδονία αν δεν θέλουν να δουλεύουν για 400€

  • Βλεποντας εσας και το, τι, πρεσβευετε ηδη ο ενας μου γιος(29χρονων)δραπετευσε ηδη απο την Δ. Μακεδονια και τωρα ετοιμαζεται να τον ακολουθησει και ο μικροτερος αδερφος του
    ετσι εμπνεετε τους νεους της περιοχης μας

  • Σας ρωτάω οι Γερμανοί και οι Πολωνοί κλείνουν τα εργοστάσια τους το 2050. Εμείς γιατί τώρα; Γιατι το πλεονέκτημα της ενεργειακής αυτάρκειας της χώρας το το απεμπολειτε;

  • ΣΟΥ ΞΕΦΥΕΥΓΟΥΝ Η ΘΕΛΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑ ΛΕΣ …ΝΑ ΚΑΤΣΟΥΝ ΣΤΗΝ ΚΟΖΑΝΗ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΗ ΠΟΥ ΘΑ ΒΡΟΥΝΕ ΔΟΥΛΕΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΡΕΚΛΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΑΧΟΥΛΟ ΜΙΣΘΟ ΠΟΥ ΠΕΡΝΕΙΣ.. ΤΑ ΛΕΩ ΚΑΙ ΕΓΩ ΑΥΤΑ ΚΑΤΕΒΑ ΛΙΓΟ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΛΑΜΙ ΠΟΥ ΕΙΣΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΣΑΣ ..ΕΛΕΟΣ ΠΙΑ..

  • Δεν φταίει αυτός!αυτοί που τον ψηφισαν φταίνε!αυτός το παιχνιδάκι του παίζει!ειναι ένας ταχυδρόμος που μοιράζει υποσχέσεις!

  • Έτσι παιδιά μου… χτίστε το μέλλον που εμείς δεν αφήνουμε να υπάρξει, δημιουργήστε τις συνθήκες και τις βάσεις για ένα καλύτερο αύριο που δεν σας επιτρέπουμε να έχετε, βγείτε μπροστά να σώσετε ότι εμείς θα συνεχίσουμε να καταστρέφουμε! Ελάτε για δημόσιο διάλογο γιατί αυτό άλλωστε μας αρέσει και εμάς μιας και μόνο αυτό κάνουμε… σε κουβέντα να βρισκόμαστε μια ζωή όχι πράξεις και χαζά! Και φυσικά πάντα σας ακούμε, κατανοούμε και συμπάσχουμε κουνώντας το κεφάλι δείχνοντας έμπρακτα με αυτόν τον τρόπο πως είμαστε μαζί σας και τέλος επιστρέφουμε στην σπιταρόνα μας μέχρι να βγει η επόμενη μα…..α που θα ψηφίσουμε στην βουλή για να θάψει ακόμη πιο βαθιά το μέλλον σας.

    Με αγάπη

  • αμα βγει μπροστα η νεολαια θα σας παρει ΟΛΟΥΣ τους πολιτικους φαλαγγι αλλα προς το παρον πιστευει την προοδο αφου το λεει η τηλεοραση

  • ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΠΑΡΑΙΤΗΣΤΕ ΑΝΊΚΑΝΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΈΣ ΤΗΣ ΚΑΡΈΚΛΑΣ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΣΑΣ ΝΟΙΆΖΕΙ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΠΕΡΝΆΤΕ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΠΟΥΛΑΤΕ ΦΟΥΜΑΡΑ ΤΙ ΕΧΕΤΕ ΚΑΝΕΙ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΤΙΠΟΤΑ ΜΕ ΜΠΟΛΙΚΟ ΚΑΘΟΛΟΥ.ΑΝΤΕ ΣΠΙΤΙ ΣΑΣ

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.