Λάζαρος Χριστόπουλος, Πρόεδρος του Σωματείου Οπωροπωλών και Παραγωγών Ν. Κοζάνης: “Σεβόμαστε και αποδεχόμαστε κάθε απόφαση της Πολιτείας, όπως και τις απόψεις της Επιστημονικής Κοινότητας και τις προτάσεις της, όμως τη «συλλογική ευθύνη και τιμωρία» δεν μπορούμε να την αποδεχθούμε”

21 Αυγούστου 2020
21:58
Κανένα σχόλιο

Όπως είναι ήδη γνωστό, με απόφαση των αρμοδίων οργάνων της Πολιτείας, αποφασίσθηκε η αναστολή λειτουργίας της Λαϊκής Αγοράς της πόλης της Κοζάνης για χρονικό διάστημα δέκα (10) ημερών και τούτο διότι, όχι γιατί δεν τηρήθηκαν τα απαραίτητα μέτρα που απαιτεί η Νομοθεσία και οι Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου στο χώρο της Λαικής Αγοράς της πόλης μας, αλλά διότι διαπιστώθηκε ότι δυο – τρεις εκθέτες παρέκλιναν από την πιστή και κατά γράμμα τήρηση των μέτρων.

Η συντριπτική πλειοψηφία των εκθετών, παραγωγών και εμπόρων της Λαϊκής μας τήρησαν, τηρούν και θα συνεχίσουν να τηρούν με ευλάβεια το Νόμο και τις υποδείξεις των αρμοδίων φορέων της Πολιτείας, για την αποτροπή κινδύνου από τον ιό και τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας και της προστασίας του Καταναλωτικού κοινού. Δυστυχώς στις έκτακτες καταστάσεις, τις οποίες βιώνουμε όλοι μας, λειτούργησε απαράδεκτα η λεγόμενη «συλλογική ευθύνη», στερώντας το περιζήτητο πλέον μεροκάματο από εκατοντάδες παραγωγούς και εμπόρους της δεύτερης μεγαλύτερης Λαϊκής Αγοράς της χώρας, χωρίς αυτοί να έχουν την παραμικρή υπαιτιότητα.

Αντ’ αυτού, χιλιάδες συμπολίτες μας, σήμερα Σάββατο 21 Αυγούστου 2020, θα «συνωστιστούν με ασφάλεια», στα κλιματιστικά των μεγάλων «σούπερ μάρκετ», οι ιδιοκτήτες των οποίων τρίβουν τα χέρια τους βλέποντας τα φορτηγά τους να ξεφορτώνουν εμπορεύματα με αυξημένες τιμές, για να καλύψουν τη ζήτηση εις βάρος του καταναλωτικού κοινού και φυσικά των παραγωγών και εμπόρων του τόπου μας οι οποίοι σήμερα διέθεσαν τα προϊόντα τους σε κοινωφελή ιδρύματα.

Αντί λοιπόν να τιμωρηθούν αυτοί που παρνομούν τιμωρούνται συλλήβδην όλοι οι εκθέτες παραγωγοί και έμποροι, ενώ τα πρόστιμα και οι κυρώσεις θα έπρεπε να επιβάλλονται μόνο σ’ αυτούς που παρανομούν για πλημμελή τήρηση της Νομοθεσίας.

Σεβόμαστε και αποδεχόμαστε κάθε απόφαση της Πολιτείας, όπως και τις απόψεις της Επιστημονικής Κοινότητας και τις προτάσεις της, όμως τη «συλλογική ευθύνη και τιμωρία» δεν μπορούμε να την αποδεχθούμε.

Εμείς απλά θα συνεχίσουμε να μοχθούμε και να προσφέρουμε στην τοπική κοινωνία, άοκνα και ταπεινά όπως κάναμε μέχρι σήμερα. Θα συνεχίσουμε να προσφέρουμε στο καταναλωτικό κοινό της Κοζάνης, αγνά και ντόπια ποιοτικά προϊόντα και πάντα στις καλύτερες τιμές, περιμένοντας από την Πολιτεία να ξαναδεί και να επανεξετάσει το ζήτημα της «συλλογικής ευθύνης και τιμωρίας» την οποία μας επέβαλε στερώντας μας άδικα το περιζήτητο στις μέρες μας μεροκάματο .

για Σωματείο Οπωροπωλών και Παραγωγών Ν. Κοζάνης

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Λάζαρος Χριστόπουλος

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.