Νέα μαρμαρόγλυπτη δημιουργία (προσκυνητάρι) στο ξωκλήσι του Αγίου Γεωργίου στο Τρανόβαλτο, από τον π. Ευάγγελο

22 Αυγούστου 2020
03:50
Θα το επαναλάβουμε. Για τον ιερέα, λαϊκό καλλιτέχνη-μαρμαρογλύπτη, π. Ευάγγελο Σκετόπουλο από το Τρανόβαλτο, δεν χρειάζονται πλέον ιδιαίτερες συστάσεις. Τον γνωρίσαμε μέσα από τα δεκάδες έργα του που κοσμούν τις εκκλησίες της περιοχής μας και άλλων πόλεων, τον είδαμε τελευταία (Σάββατο 1 Αυγούστου 2020) να μιλάει στην τηλεόραση της ΕΡΤ 1 για το μεράκι του και την εξέλιξή του σε καλλιτεχνικές μαρμάρινες σκαλιστές δημιουργίες, στη δημοσιογράφο Δέσποινα Αμαραντίδου.

Αυτή τη φορά θα μας “απασχολήσει” με την ολοκλήρωση του μαρμάρινου προσκυνηταριού του Αγίου Γεωργίου που έγινε πριν περίπου ένα μήνα, σαν «δέησις-προσφορά οικογένειας ιερέως Ευαγγ. Σκετόπουλου», δια χειρός βεβαίως του π. Ευάγγελου με μάρμαρο Τρανοβάλτου, στο ομώνυμο ξωκλήσι, στο 1ο χλμ του δρόμου από το Τρανόβαλτο προς τους Λαζαράδες.

ierpevaggtran2020 2

Δείτε φωτογραφίες από το νέο προσκυνητάρι…

ierpevaggtran2020 3 1ierpevaggtran2020 4 1

ierpevaggtran2020 5 1ierpevaggtran2020 6 1

Δείτε φωτογραφίες από παλιότερες δημιουργίες του στον ίδιο χώρο, στο ξωκλήσι του Αγίου Γεωργίου (είχαμε κάνει ανάλογη παρουσίαση από 6/2019)

ierpevaggtran2020 7ierpevaggtran2020 8

ierpevaggtran2020 9ierpevaggtran2020 10

ierpevaggtran2020 11ierpevaggtran2020 12

mikrovalto.gr

2 σχόλια

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.