Υποβλήθηκε για ένταξη και χρηματοδότηση η πρόταση του νέου διυλιστηρίου στο φράγμα Τριανταφυλλιάς για την υδροδότηση της Φλώρινας

26 Αυγούστου 2020
14:09
Κανένα σχόλιο

 

Δίνεται τέλος στο πρόβλημα της υδροδότησης της πόλης της Φλώρινας και κυρίως στις ελλείψεις που παρατηρούνται κατά τους θερινούς μήνες.

Συγκεκριμένα, υποβλήθηκε για ένταξη και χρηματοδότηση στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Δυτικής Μακεδονίας στον άξονα προτεραιότητας 6: «Διαφύλαξη και προστασία του περιβάλλοντος και προώθηση της αποδοτικότητας των πόρων», που συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ), το έργο με τίτλο «ΥΔΡΕΥΣΗ ΠΟΛΗΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΑΠΟ ΦΡΑΓΜΑ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΑΣ» συνολικού προϋπολογισμού 17.520.000€.

Η ένταξη και χρηματοδότηση του έργου θεωρείται βέβαιη, μετά τις αλλεπάλληλες συναντήσεις και συνεννοήσεις μεταξύ του Δημάρχου Φλώρινας κ. Βασίλη Γιαννάκη, του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας κ. Γιώργου Κασαπίδη και του Υπουργού Εσωτερικών κ. Τάκη Θεοδωρικάκου.

Η πρόταση αφορά την κατασκευή διυλιστηρίου πόσιμου νερού, καθώς και την κατασκευή αγωγού ύδρευσης, που θα μεταφέρει το πόσιμο νερό από το διυλιστήριο στις δεξαμενές της ΔΕΥΑΦ.

Με την υλοποίηση του έργου θα επιλυθούν τα εποχιακά προβλήματα της σημερινής υδροδότησης της πόλης:

  • από την αυξημένη εποχιακή θολότητα του ποταμού στη Δροσοπηγή στην επιφανειακή απόληψη,

  • από την εποχιακή αυξομείωση της στάθμης των υδάτων, που δημιουργούν κατά διαστήματα προβλήματα στην ομαλή και εύρυθμη λειτουργία (μέχρι και διακοπή λειτουργίας) του διυλιστηρίου,

  • από την μείωση των παροχών των πηγών που συνεχώς μειώνονται,

  • από τις αυξημένες πλέον ανάγκες ύδρευσης της πόλης, λόγω αύξησης του πληθυσμού.

Ο Δήμαρχος Φλώρινας κ. Βασίλης Γιαννάκης και η δημοτική αρχή, με συνέπεια και συστηματικά, μεθοδικά και αθόρυβα, προετοιμάζουν τις λύσεις για τα σοβαρά προβλήματα του δήμου μας.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.