M. Παπαδόπουλος: ‹‹Ενισχύεται η αγορά εργασίας με διεύρυνση και επέκταση νέων μέτρων υπέρ εργαζομένων και ανέργων››

28 Αυγούστου 2020
15:55

Η Κυβέρνηση και το Υπουργείο Εργασίας εργάζονται εντατικά, μεθοδικά και με σχέδιο προκειμένου να ενισχυθεί η αγορά εργασίας με στόχο να καλυφθεί ο κάθε εργαζόμενος.

Ξεκινάει άμεσα μία αρχική δέσμη μέτρων με την οποία επεκτείνονται και διευρύνονται πολιτικές προστασίας, τόσο των εργαζομένων όσο και των ανέργων.

Συγκεκριμένα:

1. Επεκτείνεται το μέτρο των αναστολών συμβάσεων εργασίας στους κλάδους εστίασης, μεταφορών, τουρισμού, αθλητισμού, πολιτισμού και για τον μήνα Οκτώβριο.

2. Επεκτείνεται η χρονική διάρκεια ισχύος του μηχανισμού ενίσχυσης της απασχόλησης «ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ» μέχρι τέλος του χρόνου.

3. Δίνεται παράταση για δύο (2) μήνες των επιδομάτων ανεργίας που έχουν λήξει.

4. Διευκολύνεται η χορήγηση των επιδομάτων ανεργίας στους εποχιακά εργαζόμενους, σε τουριστικά και επισιτιστικά επαγγέλματα, με τη μείωση του απαιτούμενου αριθμού ημερών ασφάλισης από 100 σε 50.

5. Παρατείνεται το πλαίσιο της τηλεργασίας μέχρι τέλος του χρόνου.

6. Θεσμοθετείται οικονομική στήριξη των καλλιτεχνών, δημιουργών και επαγγελματιών της τέχνης και του πολιτισμού, καθώς και των ξεναγών με τη χορήγηση αποζημίωσης ειδικού σκοπού.

7. Δημιουργείται θεσμικό πλαίσιο για την αναπλήρωση του χρόνου απουσίας από την εργασία, του εργαζόμενου λόγω καραντίνας.

8. Θεσμοθετείται νέα ειδική άδεια των γονέων, λόγω νόσησης των παιδιών τους από τον Covid-19.

Στηρίζουμε τους ανέργους και τους εργαζόμενους!

Συνεχίζουμε Σταθερά!

Προχωράμε Μπροστά!

ΜΙΧΑΛΗΣ Γ. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΝΔ Ν.ΚΟΖΑΝΗΣ

9 σχόλια

  • ειστε η κυβερνηση της ανεργειας και της φτωχοποιησης του λαου και βγαινεις και λες πραγματα τα οποια ειναι περα για περα ψεματα αφου η ιδια η ΕΛΣΤΑΤ σας διαψευδει και λεει οτι επι ημερων σας η ανεργεια εφτασε στο 28 τοις εκατο.

  • Προτρέπω να βρείτε νέους ανθρώπους να σώσουν το κόμμα τα επόμενα χρόνια στην περιοχή μας γιατί εσείς οι ίδιοι να σας ψηφίζουμε συνέχεια να μας κουνάτε το δάχτυλο να λέτε ψέμματα για ανάπτυξη και υποσχέσεις με αέρα προβλέπω καταποντισμό για να μην μιλήσουμε για τα διόδια στην Σιατιστα τι λέγατε και ποια είναι η πραγματικότητα.

  • Επίτηδες το κάνει για να μας σπάσει τα νεύρα. Προτείνω στο kozan.gr να υποχρεώνει όποιον θέλει να κάνει δημοσίευση στην ιστοσελίδα να διαβάζει τα σχόλια των αναγνωστών(με άμεση αποστολή στο email που δηλώνει). Οχι ότι θα αλλάξει την τακτική του αλλά λέμε τώρα.

  • αυτα ειναι επιτελους ο νομος κοζανης μετα απο κοπους και αγωνες απεκτησε αναπληρωτη εκπροσωπο τυπου της κυβερνησης, αξιος, μπονους 6000 ευρω αφορολογητα ετσι μην μας λενε και τζαμπατζηδες

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.