270 νέα κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα

28 Αυγούστου 2020
17:54

Σήμερα ανακοινώνουμε 270 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων τα 26 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 9800, εκ των οποίων το 55.6% άνδρες.

2012 (20.5%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 4347 (44.4%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

35 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 68 ετών. 12 (34.3%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 42.9% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 147 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε 5 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 259 θανάτους συνολικά στη χώρα. 91 (35.1%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 78 έτη και το 93.8% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

8 σχόλια

  • Από τα διαγράμματα αριθμού τεστ ανά ημέρα και κρουσμάτων ανά ημέρα είναι απολύτως εμφανές πως βρίσκουν κρούσματα επειδή κάνουν πολλά τεστ: τώρα κάνουν περίπου 4-5 φορές περισσότερα απ’ όσα έκαναν την άνοιξη.
    Κι όμως, την άνοιξη, με 90+ διασωληνωμένους στις ΜΕΘ, ΔΕΝ υπήρχαν θάνατοι περισσότεροι απ’ όσους θα περίμενε κανείς να συμβούν έτσι κι αλλιώς. Και τώρα, με περισσότερα κρούσματα απ’ την άνοιξη η αναλογία κρουσμάτων/θανάτων είναι πολύ μικρότερη. Επομένως το μόνο που δεν χρειάζεται είναι πανικός!

    • Σίγουρα κάνουν περισσότερα τεστ αλλά υπάρχουν μερικές κρίσιμες λεπτομέρειες.

      Οι περισσότεροι που νοσουν είναι νέοι,πλεον κάτω των 35 οπότε την περνάνε συνήθως ελαφριά.

      Αυτό όμως καθώς θα χειμωνιάζει και θα κλεινόμαστε αν συνεχιστεί θα οδηγήσει σε εικόνες Ιταλίας.

      Αυτό θέλουν να προλάβουν.

      Να περάσει ο χειμώνας όσο το δυνατόν πιο ήπια γιατί οι πατεράδες,παπουδες,μαναδες όλων μας κινδυνεύουν περισσότερο

      Κάτι τέτοιο θα είναι δύσκολο με 300 κρούσματα σχεδόν καθημερινά.

      εγώ βλέπω πλήρη αδιαφορία των νέων.

      Ελάχιστες εξαιρέσεις

      Μαγκες μέχρι να χτυπήσει το κακό την πόρτα μας.

      • Δεν θα γίνουμε ποτέ Ιταλία, επειδή στην Ελλάδα μέχρι και το 2016 υπήρχε γενικός εμβολιασμός για τη φυματίωση, κάτι που δεν γίνεται στην Ιταλία. Αλλά το 2016 σταμάτησε και στην Ελλάδα, προκειμένου τα λεφτά να πάνε στους δανειστές. Για να καταλαβαίνουμε πώς τα μνημονιακά κόμματα βλάπτουν όχι μόνο την τσέπη, αλλά και την ίδια την υγεία μας!

      • Γιατί αγαπητέ κύριε? παρέθεσε κάποια στοιχεία , δεν έκανε διάγνωση ο ανθρωπος.

        Και τα στοιχεία που παρέθεσε, είναι επίσημα από τον ΕΟΔΥ. Οχι πανικό ειπε ο άνθρωπος. δεν είπε οτι δεν υπάρχει κορονοϊος.
        Εσείς έχετε εντοπίσει κάποιο λάθος σ αυτά που είπε?

        εκτός και αν είστε απο αυτούς της υπερβολής δηλαδή κάνετε γαργάρες με… χλωρίνη… ! περαστικά σας…

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.