KKE: Πωλητήριο που απευθύνεται στους επιχειρηματικούς ομίλους το Master Plan της κυβέρνησης για την «Δίκαιη Αναπτυξιακή Μετάβαση των λιγνιτικών περιοχών»

11 Σεπτεμβρίου 2020
22:42

Καμία αναμονή- Κανένας εφησυχασμός στα σχέδια κυβέρνησης –ΕΕ- μονοπωλίων. Αγώνας τώρα για ρεύμα και θέρμανση φθηνά για το λαό. Όχι στις απολύσεις και την ανεργία, όχι στο κλείσιμο μονάδων και ορυχείων.

Το master plan της κυβέρνησης της ΝΔ σφραγίζει τις επιπτώσεις που θα έχει το σχέδιο απολιγνιτοποίησης στους εργαζόμενους και το λαό της περιοχής της Δυτικής Μακεδονίας. Παράλληλα κλείνει το μάτι στους μεγάλους μονοπωλιακούς ομίλους που θα έρθουν να επενδύσουν στα συντρίμμια που προκαλούν των πολιτικών της ΕΕ και των κυβερνήσεων που υπηρετούν ντο κεφάλαιο .

Οι εργαζόμενοι δεν έχουν να περιμένουν τίποτα καλύτερο για την Ζώη τους από την εφαρμογή του master plan. Αντίθετα με αυτά τα σχέδια της κυβέρνησης κατ επιλογή της ΕΕ κάποιοι κεφαλαιοκράτες τρίβουν τα χέρια τους όταν τους υπόσχονται «ειδική δέσμη επενδυτικών κίνητρων» (ειδική φορολογική ζώνη- φοροαπαλλαγές και φοροελαφρύνσεις, απαλλαγή τελών, επιδότηση ασφαλιστικών εισφορών, δάνεια με ευνοϊκούς όρους και εγγυήσεις κλπ). Αυτά και αν είναι δώρα στο κεφάλαιο. Αντίθετα για τους εργαζόμενους υπόσχονται ανεργία ή στην καλύτερη κατάρτιση με προγράμματα για μισθούς πείνας, απασχόληση αντί για μόνιμη δουλειά, στεγαστικά δάνεια και χαμηλούς φόρους εισοδήματος!

Αύτη είναι η έξυπνη και πράσινη Ευρώπη, της ανεργίας και της εξαθλίωσης για τους εργαζόμενους και τα παιδιά τους και των κερδών των λίγων μονοπωλίων. Τα όποια «εμβληματικά έργα» πάλι θα τα πληρώσει ο λαός από την τσέπη του, από την άγρια φορολογία και την εκμετάλλευση του.

Το ΚΚΕ προτείνει τον δρόμο της διεκδίκησης αλλά και της σύγκρουσης με αυτήν την πολιτική. Το ξαναλέμε και άλλωστε το αποδεικνύουν και τα σχέδια τους, δίκαιη αναπτυξιακή μετάβαση για το λαό δεν μπορεί να υπάρξει στο καπιταλιστικό σύστημα. Για αυτό πρέπει αυτοί που πλήττονται σήμερα να βρεθούν στην πρώτη γραμμή του αγώνα ώστε να διεκδικήσουν την λύση που μπορεί να ικανοποιήσει τις ανάγκες του λαού και των εργαζομένων, να διασφαλίζει την κάλυψη των ενεργειακών αναγκών της χώρας και τη μείωση της ενεργειακής της εξάρτησης, την προστασία του περιβάλλοντος και της υγείας, τις σταθερές θέσεις εργασίας. Πρόκειται για το δρόμο του σοσιαλισμού, την ανώτερη μορφή οργάνωσης της οικονομίας που θα ωθείται από την κάλυψη των πραγματικών αναγκών της κοινωνίας και όχι από το κέρδος. Μόνο σε μια τέτοια κοινωνία το ενεργειακό προϊόν θα είναι κοινωνικό αγαθό και όχι εμπόρευμα.

Κοζάνη 10.9.2020

Ένα σχόλιο

  • σοσιαλισμός… ανώτερη μορφή οργάνωσης της οικονομίας….όπως π.χ. της σοβιετικής ένωσης και των λοιπών χωρών ουκρανία ρουμανία κλπ χώρες που άμα ακούν σοσιαλισμό βγάζουν μπιμπίκια…

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.