Υπογραφή συμβάσεων με τους δικαιούχους του τοπικού προγράμματος CLLD/LEADER της ΑΝΚΟ

16 Σεπτεμβρίου 2020
10:50

Στην υπογραφή 30 συμβάσεων με δικαιούχους του προγράμματος LEADER του νομού Κοζάνης και Γρεβενών προχώρησε στις 15 Σεπτεμβρίου 2020 ο Πρόεδρος της Επιτροπής Διαχείρισης Προγράμματος (ΕΔΠ) LEADER κος Γρηγόρης Τσιούμαρης παρουσία του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας κου Γιώργου Κασαπίδη, του Αντιπεριφερειάρχη Γρεβενών κου Γιάννη Γιάτσου και του Αντιπεριφερειάρχη επιχειρηματικής ανάπτυξης κου Γιώργου Βαβλιάρα.

Τα επενδυτικά σχέδια εντάσσονται στους τομείς της μεταποίησης, του τουρισμού και της παροχής υπηρεσιών. Ειδικότερα περιλαμβάνεται η ίδρυση και ο εκσυγχρονισμός τυροκομείων, μονάδων επεξεργασίας οσπρίων, παραγωγής ζωοτροφών, μονάδων παραγωγής αιθέριων ελαίων, αποστακτήριο τσίπουρου, αλλαντοποιείο, μονάδες τυποποίησης κρέατος, βιοτεχνίες μεταλλικών κατασκευών, καταλύματα, εστιατόρια, πολυλειτουργικό αγρόκτημα, επιχείρηση εναλλακτικού τουρισμού καθώς και επιμορφωτικά σεμινάρια στον αγροτικό τομέα και στον τομέα της μεταποίησης.

Στο επόμενο διάστημα θα υπογραφούν και οι υπόλοιπες 34 συμβάσεις, ώστε το σύνολο των ενταγμένων έργων ιδιωτικού χαρακτήρα στο πλαίσιο του Μέτρου 19 του ΠΑΑ 2014-2020, του Τοπικού Προγράμματος CLLD/LEADER της Αναπτυξιακής Δυτικής Μακεδονίας Α.Ε., να συμβατοποιηθεί και να ακολουθήσει η διαδικασία υλοποίησης των έργων και πιστοποίησης και πληρωμής του φυσικού και οικονομικού αντικειμένου, με ορίζοντα τα μέσα του 2023.

Ο συνολικός προϋπολογισμός των έργων ανέρχεται σε 14,00 εκ.€ με Δημόσια δαπάνη 6,5 εκ.€, σχεδόν διπλάσιος από την αρχική κατανομή, μετά την υπερδέσμευση που έχει διατεθεί από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων στο τοπικό πρόγραμμα της ΑΝΚΟ.

 

Ένα σχόλιο

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.