Για τα μαθήματα Βυζαντινής Εκκλησιαστικής Μουσικής στη Σχολή “ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ ΨΑΡΙΑΝΟΣ” της Ιεράς Μητροπόλεως Σερβίων και Κοζάνης (Γράφει ο π. Κωνσταντίνος Ι. Κώστας)

18 Σεπτεμβρίου 2020
19:27
Κανένα σχόλιο

Ξεκινούν (Σάββατο, 19-9-2020) και συνεχίζονται τα μαθήματα Βυζαντινής Εκκλησιαστικής Μουσικής στη Σχολή “ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ ΨΑΡΙΑΝΟΣ” της Ιεράς Μητροπόλεως Σερβίων και Κοζάνης.

Διευθυντής της Σχολής είναι ο Πάρης Γκούνας πρωτοψάλτης του Ι. Ν. Κοιμήσεως της Θεοτόκου 40 Εκκλησιών Θεσσαλονίκης, Θεολόγος και Καθηγητής Βυζαντινής Μουσικής, με καταγωγή από την Αιανή. Η Σχολή στεγάζεται στο “Μπλιούρειο Εκκλησιαστικό Ίδρυμα”,  απέναντι από τον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου στην Κοζάνη.

Με Εγκύκλιό του προς όλους τους Εφημερίους, που διαβάστηκε ‘’απ’ άμβωνος την Κυριακή, 13 Σεπτ. 2020’’ ο Σεβ. Μητροπολίτης Σερβίων και Κοζάνης κ. Παύλος προτρέπει τους ‘’νέους να έλθουν στην σχολή της Ψαλτικής για να μάθουν την Εκκλησιαστική Ψαλμωδία’’.

Οι εγγραφές συνεχίζονται. Γίνονται δεκτοί μαθητές και μαθήτριες όλων των ηλικιών. Πληροφορίες στα τηλέφωνα: 2461 18 10 68 και 6944 42 36 16.

Η ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΘΥΓΑΤΕΡΕΣ ΤΗΣ: ΠΙΣΤΗ, ΕΛΠΙΔΑ ΚΑΙ ΑΓΑΠΗ.

Η Πίστη, η Ελπίδα και η Αγάπη έδωσαν μαρτυρία και μαρτύρησαν για το Χριστό στα χρόνια των αρχαίων διωγμών της Εκκλησίας στην παλαιά Ρώμη (137 μ.Χ.).

Η μάνα τους Σοφία, τις ενίσχυε στο Κριτήριο και στο μαρτύριο (στη μαρτυρία και στο μαρτύριο) για το Χριστό. Η Πίστη ήταν 12, η Ελπίδα 10 και η Αγάπη 9 ετών.

Πάνω στους τάφους των μαρτύρων θυγατέρων της, παρέδωσε προσευχόμενη  στον Κύριό της Ιησού Χριστό, την ψυχή της η Αγία μάνα Σοφία.

Η μνήμη τους τελείται στις 17 Σεπτεμβρίου.

Τελέσαμε (17-9-2020) στον Ι.Ν. του Αγίου Διονυσίου στο Βελβεντό Θεία Λειτουργία.

Σχολιάζει και διδάσκει ο Μητροπολίτης Κοζάνης μακαριστός Διονύσιος Ψαριανός:

“Τέτοιες θυσίες είναι που αγιάζουν  τον κόσμο και το αίμα τέτοιων Μαρτύρων είναι που ξεπλένει τις ντροπές που λερώνουν το πρόσωπο της γης. Για το θάνατο τέτοιων Αγίων ανέχεται ο Θεός και ζουν τόσοι αμαρτωλοί κάτω από τον ουρανό. Κι είναι πάντα πολύ περισσότεροι οι Άγιοι στον κόσμο και γύρω από μας, παρ’ όσο εμείς νομίζουμε’’.

π. Κωνσταντίνος Ι. Κώστας

παπαδάσκαλος

18-9-2020

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.