Για πολλές δεκαετίες το Ξενία της πόλης Κοζάνης, το ιστορικό «μπαλκόνι», έργο του αρχιτέκτονα Γιώργου Νικολετόπουλου, ήταν το σημείο συνάντησης μικρών και μεγάλων, με ποικίλες κοινωνικές εκδηλώσεις και φιλοξενούσε προσωπικότητες της πολιτικής, κοινωνικής και καλλιτεχνικής ζωής της χώρας μας. Αποτελούσε, για την πόλη, κόσμημα και χώρος συνδεδεμένος με την ιστορία του τόπου. Γι όλους εμάς δεν έπαψε ποτέ να αποτελεί ένα κομμάτι από τη ζωή μας.

Στο πρόγραμμα «Ξενία» του ΕΟΤ τις δεκαετίες του ‘50 και ‘60 με πρόεδρο τον Γιάννη Πολύζο ομότιμο καθηγητή του τμήματος Αρχιτεκτόνων του ΕΜΠ και με την καθοδήγηση των Χαράλαμπου Σφαέλου και Αρη Κωνσταντινίδη δημιουργήθηκαν και αξιοποιήθηκαν τα «ΞΕΝΙΑ» στην χώρα μας.

Δυστυχώς μετά μία πεντηκονταετία η διαχρονική ανικανότητα και ακαμψία των Τοπικών και Κεντρικών εξουσιών κατάντησαν-τοποθέτησαν τα «Ξενία» της χώρας μας στο χώρο της απαξίας.

Σήμερα και όχι αύριο απαιτούμε από τους Υπεύθυνους-Αρμόδιους Φορείς της Πολιτείας: Αυτοδιοίκηση Α και Β βαθμού, Υπηρεσίες του Δημοσίου, Νομικά Πρόσωπα του Δημοσίου και της Δικαιοσύνης, να φροντίσουν για την ασφάλεια από ατυχήματα αλλά και για λόγους υγείας, το εγκαταλελειμμένο και αφύλακτο Ξενία. Κατά τη γνώμη μας στο Κτήριο και στον πέριξ αυτού αύλειο χώρο του, υπάρχουν στοιχεία επικινδυνότητας από απόψεως υγιεινής και ασφάλειας. Απόδειξη οι φωτογραφίες που έχουμε αναρτήσει και μέχρι σήμερα κανένας αρμόδιος Φορέας δεν έχει κινηθεί, όπως ορίζεται από τους Ελληνικού Νόμους.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ από τους αρμόδιους πολιτικούς φορείς αιρετούς αλλά και διορισμένους, που έχουν την κυριότητα του Οικοπέδου και του Κτηρίου και λόγω αυτής της ιδιότητας και τις ευθύνες που προκύπτουν, να εξηγήσουν δημόσια τους λόγους αυτής της κατάντιας του Κτιρίου αλλά και του πέριξ αυτού χώρου του.

Τα αρμόδια Υπουργεία, η Κεντρική και Τοπική εξουσία, οι τοπικοί Βουλευτές, οφείλουν, έχουν υποχρέωση να απαντήσουν δημόσια, τι πρόκειται να κάνουν για το Ξενία Κοζάνης, σημειώνοντας ως καταλυτική ημερομηνία μέχρι τις 31-10-2020.

Επιφυλασσόμαστε για κάθε Νομική, Πολιτική, Κοινωνική πράξη εάν το ψήφισμα μας δεν έχει τις δέουσες απαντήσεις.

ΑΠΟΔΕΚΤΕΣ ΤΟΥ ΠΑΡΟΝΤΟΣ ΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ ΕΙΝΑΙ :
ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΑΕ (ΕΤΑΔ ΑΕ)
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΉΣ ΜΑΚΕΔΟΝΊΑΣ
ΔΗΜΟΣ ΚΟΖΑΝΗΣ
5 ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΚΟΖΑΝΗΣ
ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ
ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΟΖΑΝΗΣ