Ανακοίνωση ν. ΣΥΡΙΖΑ Εορδαίας σχετικά με την κατάληψη στο 2ο ΕΠΑΛ: “Στηρίζουμε τον αγώνα και τα δίκαια αιτήματα του 2ου ΕΠΑΛ Πτολεμαΐδας”

23 Σεπτεμβρίου 2020
20:30

Οι μαθητές του 2ου ΕΠΑΛ προχώρησαν στην κατάληψη του σχολείου τους, διεκδικώντας την επίλυση σειράς προβλημάτων, ορισμένα από τα οποία είναι χρόνια. Όλοι οι αρμόδιοι φορείς γνωρίζουν ότι εδώ και αρκετά χρόνια το σχολείο αντιμετωπίζει σοβαρό κτιριακό πρόβλημα καθώς δεν υπάρχουν αίθουσες διδασκαλίας και ο απαραίτητος εργαστηριακός εξοπλισμός για να διεξαχθούν τα μαθήματα. Για να καλυφθούν οι παραπάνω ανάγκες, πραγματοποιούνται μαθήματα στο λυόμενο κτίριο (το οποίο μάλιστα είχε καεί πριν από 6 χρόνια) που βρίσκεται στον προαύλιο χώρο του σχολείου. Στα παραπάνω έρχεται να προστεθεί και η απόφαση της κυβέρνησης να μην προχωρήσει στην μείωση των μαθητών ανά τάξη με αποτέλεσμα εν μέσω πανδημίας, οι μαθητές/τριες να στοιβάζονται σε υπεράριθμα τμήματα.
Στα παραπάνω έρχονται να προστεθούν και οι ελλείψεις σε δασκάλους, είδη ατομικής προστασίας και υλικοτεχνικό εξοπλισμό που αντιμετωπίζουν σχεδόν στο σύνολο τους τα σχολεία της χώρας. Η προχειρότητα με την οποία η κυβέρνηση αντιμετώπισε συνολικά το άνοιγμα των σχολείων είναι προφανής και για τον λόγο αυτό έχει ξεσπάσει κύμα μαθητικών καταλήψεων σε ολόκληρη την χώρα.
Αλγεινή εντύπωση ]προκαλεί η στάση της κυβέρνησης της ΝΔ και των συστημικών ΜΜΕ που επιλέγουν για ακόμα μια φορά να στοχοποιήσουν τη νέα γενιά και να βαφτίσουν τους μαθητές/τριες, που κάνουν καταλήψεις με αίτημα «15 μαθητές ανά τάξη», ως «αρνητές της μάσκας».
Οι μαθητές ζητούν το αυτονόητο. Να μην στοιβάζονται σε υπεράριθμα τμήματα εν μέσω πανδημίας. Ζητούν να παρθούν υγειονομικά μέτρα προστασίας για ολόκληρη την σχολική κοινότητα, Ζητούν δασκάλους, βιβλία και αίθουσες διδασκαλίας. Ως ν. ΣΥΡΙΖΑ Εορδαίας στεκόμαστε δίπλα τους και δηλώνουμε πως θα στηρίξουμε τις όποιες αγωνιστικές αποφάσεις κι αν λάβουν.
Όσο αδιαφορούν για τις ζωές μας, τόσο δυναμώνουν οι φωνές μας!

16 σχόλια

    • ότι κι αν γράφετε για να πάει η μπάλα στην εξέδρα η αλήθεια είναι ότι τα αιτήματα των μαθητών είναι δίκαια και ελπίζω οι αρμόδιοι να ασχοληθούν. όλα τα άλλα που υποστηρίζετε είναι προσωπικές σας απόψεις. Λύσεις για τα προβλήματα έχετε;

      • Και τα προηγούμενα χρόνια οι μαθητές κάνανε καταλήψεις και ζητούσαν να είναι λιγότερα άτομα μέσα στην τάξη, τότε δεν ήταν δίκαια; ή τότε κυβερνούσε η αριστερά και όλα ήταν καλά. Δεν βγήκε κανένα κόμμα τότε να πάρει θέση, άρα είναι υποκινουμενες η όχι οι καταλήψεις;

        • Εκτός από τους “κολοτούμπες” υπάρχουν και κόμματα που σταθερά στηρίζουν τους αγώνες μαθητών, όχι μόνο φέτος, διαχρονικά.

        • Που το είδες αυτό στον ύπνο σου? Πότε οι μαθητές έκαναν καταλήψεις με αίτημα να είναι λιγότερα άτομα μέσα στη τάξη?
          Για τα κτίρια τα εργαστήρια την ελειψη δασκαλων και καθηγητων και αλλα πολλα ναι έχουνε κάνει
          και καλά κάνουν… αλλά ποτέ δεν έχουν ζητήσει να είναι λιγότερα άτομα μέσα στη τάξη
          εκτός αν είχαμε κορονοιο απο πάντα και δε το θυμάμαι
          Προπαγάνδα ακόμα και εδώ για να δικαιλογήσεις τους νουδουληδες που το πάνε απο πατατα σε πατατα? Ελεος!

  • Έ….η τόσο καιρό δεν ήξερες; Τώρα ξαφνικά βλέπεις προβλήματα;; Σταματα να κάνεις επίθεση σε εμάς και κοίτα τα χάλια σας.

    • Αν το κόμμα σου είναι ανίκανο να κυβερνήσει όπως πρεπει σωστά δεν σου φταίνε τα παιδιά ουτε χρειάζονται κανεναν Συριζα για να κάνουν το αυτονόητο , και παρεπιπτόντως μιας και το ανέφερα
      πριν 1,5 χρόνο ΧΑ + ΝΔ προέτρεπαν τα παιδιά σε καταλήψεις για την Μακεδονία και να βγαίνουν στις πλατείες και τους δρόμους να γκαρίζουν για κάτι που δεν τους ωφέλησε προς το καλύτερο πουθενά
      Εκεί δεν ήταν κατευθυνόμενες? Εχεις να μας πεις τίποτα για εκείνη την πλύση εγκεφάλου που κάναν στα παιδιά ? Η σε ενοχλεί η 1 κατάληψη μόνο ενος ΕΠΑΛ επειδή προφανώς ο συφερτός που κυβερνάει δεν λέει πως έπρεπε λογω κορονοιου να σπασει τα τμηματα και να κανει προσλήψεις?

  • Προτείνω η κατάληψη να συνεχιστεί για δύο χρόνια ώσπου να πάρω το πτυχίο μου απ το ιδιωτικό ΙΕΚ για να βρω πιο εύκολα δουλειά!!!!

    • Απορία!!! 40 χρόνια Νδ κυβερνάει είτε μόνη της είτε με Πασοκ μαζί… γιατί δεν έχουνε λύσει τα προβλήματα ειδικά της παιδείας και γιατί κάθε φορά που κυβερνάνε τα μπλε παιδάκια γίνεται ΤΟ….μπάχαλο?

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.