Στο… 85% η συμμετοχή στο δεύτερο πρόγραμμα εθελουσίας της ΔΕΗ – Στις 1.200 συνολικά οι φετινές αποχωρήσεις

8 Οκτωβρίου 2020
07:56

Στο 85% του στόχου έφτασε το ποσοστό επιτυχίας της δεύτερης φετινής εθελουσίας εξόδου για την ΔΕΗ. Σύμφωνα με πληροφορίες στο πρόγραμμα που έληξε στις 30 Σεπτεμβρίου δήλωσαν τελικά συμμετοχή 465 άτομα επί ενός “target group” 550 ατόμων που πληρούσαν τα κριτήρια συμμετοχής.

Κριτήρια που αφορούσαν το ηλικιακό, δηλαδή να είναι ή να πρόκειται να συμπληρώσουν μέχρι 31 Δεκεμβρίου 2020, το 55ο έτος της ηλικίας του, κυρίως όμως το να έχουν θεμελιώσει συνταξιοδοτικά δικαιώματα. Διότι το πρόγραμμα μπορεί να αφορούσε μέχρι και 1.700 άτομα ηλικίας 55 ετών και άνω τόσο στις λιγνιτικές μονάδες, όσο και πανελλαδικά, ωστόσο μόνο 550 εξ αυτών είχαν θεμελιώσει συνταξιοδοτικό δικαίωμα. Υπό αυτή την έννοια, πηγές της επιχείρησης μιλούν για μια αρκετά πετυχημένη δεύτερη εθελουσία.

Συνολικά η επιχείρηση θα πρέπει φέτος να θεωρείται ικανοποιημένη από την πορεία των αποχωρήσεων. Αθροίζοντας και τα δύο μέχρι σήμερα προγράμματα εθελουσίας, ενώ αρχικά υπολόγιζε ότι θα φύγουν κοντά στα 1.000 άτομα, τελικά οι αποχωρήσαντες εκτιμάται ότι θα φτάσουν τους 1.200, οι οποίοι και θα εισπράξουν ένα “πακέτο” 35.000 ευρώ. Νούμερο ικανοποιητικό, χωρίς φυσικά αυτό να σημαίνει ότι η προσπάθεια μείωσης του προσωπικού (εθελουσίες, συνταξιοδοτήσεις) σταματά εδώ, αφού το περυσινό buisness plan μιλούσε για περίπου 4.500 λιγότερους εργαζόμενους μέχρι το 2023.

Στο μέτωπο των μετακινήσεων από μονάδες που κλείνουν σε άλλες, όλες θα γίνονται με κριτήρια μοριοδότησης, όπως εκείνα που εφαρμόστηκαν για πρώτη φορά στο Αμύνταιο, όταν και έκλεισε τον περασμένο Μάιο.

Κριτήρια όπως οικογενειακοί παράγοντες, αξιολόγηση της υπηρεσίας, και άλλα δεδομένα, βάσει των οποίων και βγαίνει και η τελική βαθμολογία. Μέτρο απαραίτητο, προκειμένου να αποφευχθούν γκρίνες και αντιδικίες όσων αιτούνται μεταφορά από μια μονάδα σε άλλη, όπου την ίδια θέση μπορεί και να διεκδικούν 3 ή και 4 διαφορετικά άτομα. Εχουν καταγραφεί περιπτώσεις όπου για την ίδια θέση χειριστή λέβητα σε μια βάρδια έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον 5 διαφορετικοί υποψήφιοι.

Σειρά των μονάδων που θα κλείσουν το 2021 έχουν οι Καρδιά 3 & 4 και η Μεγαλόπολη 3 και το 2022 οι μονάδες Αγ.Δημήτριος 1&2. Εκτός και αν κάποιες αποσύρσεις επισπευθούν, όπως ανακοινώθηκε πρόσφατα για την Μεγαλόπολη 3.

energypress.gr

2 σχόλια

    • Eτσι ακριβώς σε λίγα χρονια δεν θα υπάρχει καν το όνομα ΔΕΗ και ας αλλάζουν λογότυπα.Τελιωσαν τη μεγαλύτερη επιχείρηση-βιομηχανια των Βαλκανίων με 30.000+ προσωπικό.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.