Eνημέρωση από το Μαμάτσειο: Ποιες διαδικασίες πρέπει να ακολουθούν όσοι από τους συμπολίτες μας χρήζουν τεστ κορωνοϊού

8 Οκτωβρίου 2020
08:25

 

Για την ενημέρωση του κοινού και προς αποφυγή συνωστισμού που οδηγεί σε εκνευρισμό τόσο των τελούντων εν αναμονή, όσο και των υπαλλήλων καθώς και προβλημάτων στη λειτουργία του Νοσοκομείου και ειδικότερα για τον ορθό έλεγχο όσον αφορά τις ημερομηνίες λήψης των δειγμάτων για COVID-19 καθώς επίσης και για την εξασφάλιση της εύρυθμης λειτουργίας του Νοσοκομείου, γνωστοποιούμε ότι:

Όσοι από τους συμπολίτες μας χρήζει να κάνουν τεστ κορωνοϊού, πρέπει να ακολουθήσουν τις παρακάτω διαδικασίες:

Να μεταβούν στο Κ.Υ. Κοζάνης (στο παλιό ΙΚΑ) όπου οι Κ.ΟΜ.Υ. Κοζάνης θα λαμβάνουν δείγματα για έλεγχο COVID-19, μόνο για ιχνηλάτηση, στενών επαφών θετικών ατόμων, εφόσον είναι ασυμπτωματικοί και ύστερα από ειδοποίησή τους από την πολιτική προστασία, ΕΟΔΥ.

Στο Γ.Ν. Κοζάνης θα προσέρχονται και ανάλογα με την περίπτωση τους θα καθοδηγούνται σε συγκεκριμένα σημεία του Νοσοκομείου, όπου θα λαμβάνεται δείγμα μόνο για τα παρακάτω:

  • προεγχειρητικό έλεγχο σε ασθενείς που πρόκειται να χειρουργηθούν σε Δημόσια Νοσοκομεία,

  • έλεγχο πριν από Χημειοθεραπείες,

  • προγεννητικό έλεγχο, σε εγκύους που θα γεννήσουν σε Δημόσια Νοσοκομεία,

απαραιτήτως προηγείται τηλεφωνικό ραντεβού στο 2461352876 από 8:00πμ έως 10:00πμ και με την προϋπόθεση να έχουν λάβει το ηλεκτρονικό παραπεμπτικό ή την απαραίτητη γνωμάτευση από τον θεράποντα ιατρό τους.

Σε κάθε περίπτωση βέβαια οποιοσδήποτε συμπολίτης μας ασθενεί και θεωρεί ότι χρειάζεται ιατρική εξέταση, μπορεί να προσέρχεται στο χώρο των επειγόντων περιστατικών (ΤΕΠ) του Νοσοκομείου μας, όπου οι υπεύθυνοι γιατροί θα αναλάβουν την εξέτασή του, θα προτείνουν και θα πράξουν όλα τα απαραίτητα, τα οποία αυτοί θεωρούν ότι χρειάζεται να γίνουν, για τη νοσηλεία και ίαση του κάθε ασθενούς.

Εκ της Διοικήσεως

4 σχόλια

  • Εκεί στο Νοσοκομείο έχετε χάσει κάθε έλεγχο.
    προεγχειρητικό έλεγχο,
    έλεγχο πριν από Χημειοθεραπείες
    προγεννητικό έλεγχο

    αρα δεν θα κάνετε τίποτε……

  • Όταν πριν 3 εβδομάδες απευθύνθηκα στο πρώην ΙΚΑ με ενημέρωσαν ότι τα τεστ ιχνηλάτησης στους ασυμπτωματικούς είχαν σταματήσει και βάσει των νέων οδηγιών ο ενδιαφερόμενος καλεί το 1135(ΕΟΔΥ). Εκεί μια συμπαθέστατη κατ’ άλλα κυρία με πληροφόρησε ότι δεν προβλέπονται τεστ και ότι επιβάλλεται η καραντίνα των 14 ημερών. Όταν αντιπρότεινα να κάνω το τεστ για να βγει αρνητικό (διότι είχαν ήδη περάσει 3-4 μέρες από την επαφή μου με κρούσμα και θα έδειχνε κατι) μου απάντησε ότι και με αρνητικό αποτέλεσμα η καραντίνα είναι η προβλεπόμενη. Έχεις δεν έχεις οικογενειακές/επαγγελματικές/οικονομικές υποχρεώσεις.

    Αυτά τις είπαν να λέει, αυτά έλεγε. Πολύ ήθελα να τη ρωτήσω αν κάνουν οικονομία στα τεστ ή πόσο τελικά εμπιστεύονται την αποτελεσματικότητά τους..αλλά μήπως ήταν αυτή που έπαιρνε αποφάσεις?. Αυτό πάντως το “και αρνητικό να βγει πάλι θα μείνετε μέσα” δεν είναι απλά παράλογο…ανεγκέφαλο είναι.

    Μέχρι να καταλήξω βέβαια στο πρώην ΙΚΑ έχασα πόσο χρόνο με τηλεφωνήματα στο νοσοκομείο (ναι, έκανα τη “βλακεία” και πήρα εκεί πρώτα)μέχρι να βρεθεί κάποιος να δώσει σωστές οδηγίες. Πόση άγνοια και ανοργανωσιά έζησα εκείνη τη μέρα…τόσους μήνες μετά την έναρξη της πανδημίας! Που θα έπρεπε να πετάνε.

    Φταίω τώρα που είμαι δύσπιστος με την εγκυρότητα ης ανακοίνωσης?

    υγ. Αυτό το 2461352876 (απαράδεκτο που δεν αναφέρουν ποιο τμήμα είναι) πρέπει να είναι το 2ο νούμερο του εργαστηρίου Μοριακής Βιολογίας. Το έχω στη μνήμη του τηλεφώνου μου. Τρεις κλήσεις έκανα – μάλλον εδέησαν και μου απάντησαν στην τρίτη γιατί θυμάμαι να μου λένε από το εν λόγω εργαστήριο “εμείς για χειρουργεία είμαστε αρμόδιοι” και παραλίγο να μου πέσει η συσκευή από το χέρι…

  • Αντί να βγαίνουν και να κάνουν μόνο συστάσεις (και καλά κάνουν) θα πρέπει να επικοινωνήσουν στον κόσμο τηλέφωνα και διαδικασίες για να ξέρει ο κόσμος που θα πρέπει να απευθυνθεί αν χρειαστεί.

    • ξερετε ε? ποσο θα συγκινηθεί η διοικηση με αυτά που γραφετε…..
      ουτε καν δίνει σημασία σε αυτα που διαβάζει

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.