13 ΟΚΤΩΒΡΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΟΖΑΝΗΣ στις 7:00μμ

Απευθύνουμε κάλεσμα στους συναδέλφους:

  • Στα σούπερ μάρκετ που από “ήρωες της πρώτης γραμμής” πλέον για την εργοδοσία είναι μη παραγωγικοί, παίρνουν τη μια επίπληξη μετά την άλλη, καθημερινά σακατεύονται από την εντατικοποίηση και βλέπουν τα κρούσματα να εμφανίζονται σαν τα μανιτάρια μέσα σε κάθε κατάστημα και τα υγειονομικά πρωτόκολλα να γίνονται λάστιχο. Βλέπουν τα αυτονόητα μέτρα που πάρθηκαν μετά από τις παρεμβάσεις μας να γίνονται αντικείμενο διαφημιστικής καμπάνιας των επιχειρήσεων για τα κέρδη.
  • Στα εμπορικά καταστήματα που ασφυκτιούν από την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί τόσο εντός όσο και εκτός εργασιακών χώρων, να συμμετέχουν μαζικά, μαχητικά στη κινητοποίηση στη Κεντρική Πλατεία Κοζάνης 13 Οκτώβρη στις 7:00μμ .

Η υπεράσπιση της υγείας και των εργασιακών μας δικαιωμάτων είναι αποκλειστικά στα δικά μας χέρια. Δεν περνάει μέρα που η κυβέρνηση να μην επιβεβαιώνει με τον πιο προκλητικό τρόπο ότι για το μόνο που νοιάζεται είναι για τη διάσωση των κερδών των επιχειρηματικών ομίλων σε βάρος της υγείας και των δικαιωμάτων μας.

Η σημερινή εκρηκτική κατάσταση στα νοσοκομεία, στα σχολεία, στα μέσα μαζικής μεταφοράς, στα σούπερ μάρκετ, στα πολυκαταστήματα, στις αποθήκες, σε όλους τους χώρους εργασίας έχει τη σφραγίδα κυβέρνησης και εργοδοσίας.

Η επίκληση της ατομικής ευθύνης, το εκβιαστικό δίλλημα “αυτοπροστασία η καραντίνα” καθώς και οι παραινέσεις για “εθνική ομοψυχία για την αντιμετώπιση των πρωτόγνωρων δυσκολιών”, πακέτο με την καταστολή απέναντι σε όσους τολμούν να σπάσουν το σιωπητήριο που θέλουν να επιβάλλουν είναι η πιο τρανή απόδειξη ότι η κυβέρνηση, το κράτος, δε θέλουν και δε μπορούν να πάρουν μέτρα που να προστατεύουν την υγεία και την ασφάλεια του λαού, που να προστατεύουν τη δουλειά και το εισόδημα των εργαζομένων σε συνθήκες νέας καπιταλιστικής κρίσης.

Τη μόνη ευθύνη που είναι ανάγκη να πάρουμε και θα την πάρουμε είναι να δώσουμε ηχηρή απάντηση σε κυβέρνηση και εργοδοσία. Να βροντοφωνάξουμε ότι εμείς οι εργαζόμενοι έχουμε πληρώσει πολλά και δε δεχόμαστε να πληρώσουμε ξανά. Δεν θα ανεχτούμε να παίζουν με την υγεία μας και τα δικαιώματα μας, την υγεία και τη μόρφωση των παιδιών μας. Δεν ανεχόμαστε η χώρα μας να μετατρέπεται σε μια απέραντη Νατοϊκή βάση και τα κυρίαρχα δικαιώματα μας να εκχωρούνται ως αντάλλαγμα στο ιμπεριαλιστικό παζάρι στην περιοχή.

Κατεβαίνουμε στους δρόμους και ενώνουμε την φωνή μας με τους εργαζόμενους υγειονομικούς, μαθητές, φοιτητές, γονείς και επισιτιστές που αγωνίζονται και διεκδικούν το αυτονόητο, μέτρα προστασίας της ζωής, της υγείας και του εισοδήματος λαού και εργαζομένων, μέτρα προστασίας της υγείας και της μόρφωσης των παιδιών μας.

Δίνουμε τη μάχη μαζί με τα άλλα σωματεία που συσπειρώνονται στο Συντονιστικό Φορέων και Σωματείων Ενάντια στην Απολιγνιτοποίηση.

Στο σχέδιο για τη δίκαιη μετάβαση δεν μπορεί να είναι δίκαιο καθώς δίνει δισεκατομμύρια στου μονοπωλιακούς ομίλους, φοροελαφρύνσεις μαζί με το σχέδιο για Ειδική Οικονομική ζώνη στη περιοχή όπου θα είναι ένα εργασιακό γκέτο για τους εργαζόμενους.

Ταυτόχρονα στα πλαίσια της απολιγνιτοποίησης τα σχέδια για τη τηλεθέρμανση χτυπάνε το δικαίωμα του λαού σε φθηνή θέρμανση καθώς τα σενάρια είτε για καύση πετρελαίου είτε τα μελλοντικά σχέδια για καύση φυσικού αερίου μετακυλύουν τα βάρη στις πλάτες του λαού. Η αξιοποίηση πετρελαίου και φυσικού αερίου σημαίνει μεγάλη αύξηση και των τιμολογίων.

Απαιτούμε καμία αύξηση τιμολογίων ρεύματος και τηλεθέρμανσης, καμία διακοπή παροχής σε οικογένειες που αδυνατούν να πληρώσουν τους λογαριασμούς. Ούτε μία μέρα χωρίς θέρμανση!

Δεν είναι μονόδρομος η σαπίλα και η βαρβαρότητα που ζούμε

μπορούμε να ανατρέψουμε αυτήν την κατάσταση

Κάνουμε το βήμα και δυναμώσουμε τον αγώνας μας. Διεκδικούμε μαζικά, μαχητικά όλα όσα σήμερα έχουμε ανάγκη για να ζούμε εμείς και τα παιδιά μας με αξιοπρέπεια.

Στοχεύουμε τον πραγματικά ένοχο των όσων βιώνουμε, τη βάρβαρη αντεργατική πολιτική, την εργοδοσία και τις κυβερνήσεις και δυναμώνουμε το μέτωπο μας απέναντι τους.

Απαιτούμε:

  • Να καταργηθούν άμεσα οι αντεργατικές – αντιλαϊκές διατάξεις των ΠΝΠ
  • Να εξασφαλιστεί εισόδημα που να ανταποκρίνεται στις οξυμένες ανάγκες για όλους τους εργαζόμενους και ανέργους
  • Σταθερό ωράριο και μείωση του εργάσιμου χρόνου, χωρίς μειώσεις μισθών. Κατάργηση όλων των μορφών ελαστικής εργασίας. Προστασία της Υγείας και της Ασφάλειας στους χώρους δουλειάς
  • Νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακάτικης Αργίας. Κατάργηση όλων των μορφών ευέλικτης εργασίας. Προστασία της υγείας και της ασφάλειας στους χώρους δουλειάς
  • Να μη γίνει κανένας πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας, καμιά διακοπή σε λαϊκή κατοικία για χρέη σε νερό, ρεύμα, τηλέφωνο, θέρμανση. Διαγραφή μέρους χρεών σε τράπεζες και Δημόσιο
  • Άμεσα μέτρα στήριξης του δημόσιου συστήματος Υγείας – Πρόνοιας δωρεάν για όλους, επίταξη ιδιωτικών δομών για να αντιμετωπιστούν τα άμεσα προβλήματα
  • Υπεράσπιση των συνδικαλιστικών ελευθεριών και δικαιωμάτων

Το Δ.Σ.