Εορδαία: Στα ελληνικά χέρια «επένδυσαν» φέτος οι παραγωγοί Μήλων

9 Οκτωβρίου 2020
17:31

Στα ελληνικά χέρια «επένδυσαν» φέτος οι παραγωγοί Μήλων στα τρία μεγάλα κέντρα της Εορδαίας- Πύργοι, Μεσόβουνο, Μηλοχώρι- για τη συλλογή του θρεπτικού καρπού, ελλείψει των Αλλοδαπών εργατών γης που λόγω της πανδημίας του covid-19 δεν κατάφεραν να μετακινηθούν από τις χώρες τους  στην περιοχή  μας, προσφέροντας ημερομίσθιο τριάντα Ευρώ.

Η φετινή παραγωγή  για τους Μηλοπαραγωγούς του Μηλοχωρίου κρίνεται αποδοτική τόσο ποιοτικά όσο και  ποσοτικά, παρά το γεγονός ότι οι καιρικές συνθήκες των προηγούμενων μηνών  με τις υψηλές θερμοκρασίες επηρέασαν τα δένδρα σε ορισμένες περιοχές, και συγκριτικά με την αντίστοιχη περυσινή χρονιά, η εικόνα είναι καλύτερη.

Το διάστημα αυτό ολοκληρώνεται η συγκομιδή στις ποικιλίες των κόκκινων μήλων, για να ακολουθήσει, ύστερα από δύο εβδομάδες  εκείνη των «Φούτζι» και  των ξινόμηλων. Οι τιμές διάθεσης του προϊόντος κυμαίνονται στα επίπεδα του 2019 με το κιλό για τα κόκκινα μήλα να διαμορφώνεται στα 40-45 λεπτά ενώ κάτι τι υψηλότερες αναμένονται οι  τιμές  για τις άλλες ποικιλίες

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ

Ένα σχόλιο

  • τα ιδια εκαναν και σε αλλες περιοχες της Κοζανης μαζευοντας τοπικα αγροτικα προιοντα. Αλλα ειμαστε πολυ αχρηστος λαος. Σε δυο μερες ειχαν δημιουργηθει 3 διαφορετικες ομοδες με καθε μια να εχει εναν πολυλογα προεδρο…και να ζηταν χρυσαφι να δουλεψου. Αη σα περα

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.