ΠΟΕΔΗΝ: Στην Κοζάνη η κλινική κορωνοϊού στο νοσοκομείο της πόλης γέμισε, με αποτέλεσμα τα περιστατικά να διακομίζονται στο νοσοκομείο της Πτολεμαΐδας και στο ΑΧΕΠΑ.

14 Οκτωβρίου 2020
20:33

Για τις σοβαρές ελλείψεις στα νοσοκομεία, ενώ η χώρα είναι αντιμέτωπη με το δεύτερο κύμα του κορωνοϊού, προειδοποιεί ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος.

Στην Κοζάνη, η οποία αντιμετωπίζει έξαρση κρουσμάτων, η κλινική κορωνοϊού στο νοσοκομείο της πόλης γέμισε, με αποτέλεσμα τα περιστατικά να διακομίζονται στο νοσοκομείο της Πτολεμαΐδας και στο ΑΧΕΠΑ.

Επίσης, δύο υγειονομικοί του νοσοκομείου Κοζάνης νόσησαν από τον ιό και ο ένας μάλιστα νοσηλεύεται.

Στο όριο οι ΜΕΘ στην Αττική

Ελάχιστες είναι οι ΜΕΘ κορωνοϊού στην Αττική, καθώς οι κενές κλίνες είναι σε καθημερινή βάση 25 με 30.

Ο κ. Γιαννάκος καταγγέλλει ότι οι αρχές αναφέρουν ποσοστά για να κρύβουν τον πραγματικό αριθμό κενών κλινών ΜΕΘ.

Προσθέτει ότι συνεχώς ανακοινώνονται θάνατοι από κορωνοϊό σε νοσοκομεία που δεν διαθέτουν ΜΕΘ για περιστατικά Covid-19.

«Ειδικά ηλικιωμένοι. Δεν θα έπρεπε να δώσουν τη μάχη για τη ζωή τους σε ΜΕΘ. Γιατί δεν μπαίνουν σε ΜΕΘ όλα τα επιβαρυμένα περιστατικά κορωνοϊού ανεξαρτήτως ηλικίας. Προφανώς για να μην γεμίσουν οι ΜΕΘ. Κάθε χειμώνα ζούμε τέτοιες καταστάσεις με την εποχική γρίπη.», τονίζει.

Επίσης, δεκάδες διασωληνωμένοι ασθενείς βρίσκονται σε λίστα αναμονής για ΜΕΘ.

«Εφέτος θα είναι χειρότερα τα πράγματα εάν δεν υπάρξει ύφεση της πανδημίας. Δεν είναι λύση να μετατρέπονται γενικές ΜΕΘ και καρδιοχειρουργικές μονάδες σε ΜΕΘ κορωνοϊού.(π.χ. Ελπίς, Γεννηματάς, Αττικό). Προσαρμόζεται το σύστημα στην αντιμετώπιση μιας νόσου και θα χάνουμε ασθενείς από άλλες αιτίες», καταλήγει ο κ. Γιαννάκος

ΠΗΓΗ https://www.tovima.gr/

12 σχόλια

  • Ρε φίλε δεν κουράστηκες να γράφεις παντού τα ίδια; και αν θες να τα ακούσεις δεν θυσιάζεται η υγεία στο βωμό του χρήματος. Αν τηρούσε και ο ελεύθερος επαγγελματίας τα μέτρα προστασίας δεν θα φτάναμε σ αύτο το σημείο. Ποιος έκανε παρατήρηση στον πελάτη του γτ δεν φορούσε μάσκα εντός του καταστήματος; Ποιος κράτησε τις σωστές αποφάσεις στα τραπεζοκαθίσματα; Δυστυχώς σαν εσένα υπήρχαν πολλοί. Ευτυχώς όμως υπήρξαν και εξαιρέσεις αλλά δεν είναι αρκετές. Ή θα συμμαζευτουμε μόνοι μας ή θα μας κλείσουν !!! Πάρτο απόφαση και Κάνε τα κουμάντα σου.

    • Ο επαγγελματίας που λες στις καφετέριες μπορεί να μην τηρουσε τα μέτρα αλλά κάποιοι σαν και σένα μια χαρά στριμωχνονταν στα τραπέζια αυτού.

      Αν γίνει γενικό κλείσιμο τα παιδιά θα βολτάρουν αγέλες σε όλη την πόλη και στις καφετέριες.

      Και οι δημόσιοι υπάλληλοι θα γεμίσουν τις καφετέριες.

      Εκτός αν νομίζεις ότι η παιδεία του Έλληνα του επιτρέπει να φερθεί όπως πρέπει.

      Έχει παιχτεί το έργο πάλι οπότε λόγια του καναπέ αγαπητέ.

      Αποστάσεις κυρίως και μάσκες.

  • Λεφτά για την υγεία δεν υπάρχουν. Μόνο για ανεμογεννήτριες και ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Για τους Έλληνες δεν υπάρχουν, μόνο για τους Γερμανούς. Τους υποστηρικτές των Τούρκων, να μην ξεχνιόμαστε!

  • ΛΕΦΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΔΩΣΤΕ, για ονομα του Θεου!

    Το νοσοκομειο μας γεμισε ασφυκτικα και οι απο πανω μαλωνουν μεταξυ τους με τις γνωστες γραφικοτητες!

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.