Ανακοίνωση Μαθητικών Οργανώσεων Κοζάνης της ΚΝΕ: “Τις τελευταίες μέρες βλέπουμε να πληθαίνουν στο Δήμο Κοζάνης οι σχολικές μονάδες και τα τμήματα που κλείνουν λόγω εντοπισμού κρουσμάτων κορωνοϊού”

14 Οκτωβρίου 2020
20:25

 

Τις τελευταίες μέρες βλέπουμε να πληθαίνουν στο Δήμο Κοζάνης οι σχολικές μονάδες και τα τμήματα που κλείνουν λόγω εντοπισμού κρουσμάτων κορωνοϊού. Πιο συγκεκριμένα, μεταξύ άλλων, τις τελευταίες μέρες έχουν αναστείλει τη λειτουργία τους το 4ο ΓΕΛ, το Εσπερινό ΕΠΑΛ, όπως και τμήματα του 3ου Γυμνασίου, του 1ου ΓΕΛ, 2ου ΓΕΛ και 3ου ΓΕΛ.

Υπάρχει τρομερή καθυστέρηση στο να παρθούν άμεσα μέτρα σε σχολεία που εμφανίζονται κρούσματα. Υπάρχουν σχολεία και τμήματα που ενώ έχουν εμφανιστεί κρούσματα σε εκπαιδευτικούς και μαθητές, αυτά συνεχίζουν να λειτουργούν κανονικά μέχρι και σήμερα. Όσο για την ιχνηλάτηση, που θα έπρεπε να είναι δωρεάν και με κρατική ευθύνη για όλους τους μαθητές και εκπαιδευτικούς που έρχονται σε επαφή με επιβεβαιωμένα κρούσματα, και οι γονείς, οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές πληρώνουμε 100 και 200 ευρώ για τέστ από την τσέπη μας!

ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΠΙΛΕΓΕΙ ΚΛΕΙΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ!

Επιβεβαιώνεται ότι ο αγώνας και τα αιτήματα των μαθητών για μέτρα προστασίας στα σχολεία είναι κάτι παραπάνω από δίκαιος ! Την στιγμή που στην περιοχή μας τα κρούσματα πληθαίνουν, τα σχολεία χωρίς κανένα μέτρο προστασίας παραμένουν υγειονομικές βόμβες! Το Υπουργείο Παιδείας, όχι μόνο δεν έχει ικανοποιήσει μέχρι τώρα τα αυτονόητα αιτήματα των μαθητών για πρόσληψη καθηγητών, προσωπικού καθαριότητας, μείωση του αριθμού μαθητών σε κάθε τμήμα έως και 15 μαθητών, αλλά από την άλλη «απάντησε» στην κινητοποίηση χιλιάδων μαθητών έξω από το Υπουργείο την Παρασκευή, με χημικά, ξύλο, μέχρι και συλλήψεις μαθητών. Την ίδια στιγμή που ξεδιάντροπα κατηγορούσε τους μαθητές ότι με τις καταλήψεις βάζει εμπόδια στους μαθητές για την μόρφωση τους, ότι οι καταλήψεις είναι εστίες υπερμετάδοσης του ιού, τα σχολεία μόλις ανοίγουν, ξανακλείνουν λόγω κρουσμάτων!

Η κυβέρνηση έχει τεράστιες ευθύνες! Αν δεν παρθούν μέτρα άμεσα τίθεται σε κίνδυνο η εκπαιδευτική διαδικασία, εκτός και αν πιστεύει κανείς ότι μπορεί να βγει η σχολική χρονιά με το «ανέκδοτο» της τηλεκπαίδευσης.

Είναι επιλογή της κυβέρνησης να μην παίρνονται όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας!

Απέναντι σε αυτή την κατάσταση, οι μαθητές δεν έχουν άλλη επιλογή από το να απαντήσουν ακόμα πιο δυναμικά. Μέσα από συλλογικές διαδικασίες, μαζικά και οργανωμένα να συνεχίζουν να απαιτούν :

  • Με ευθύνη του ΕΟΔΥ να γίνουν πλατιά τέστ σε όλες τις σχολικές μονάδες στην Κοζάνη σε Εκπαιδευτικούς και μαθητές.

  • Να γίνεται δωρεάν τέστ σε μαθητές και εκπαιδευτικούς που έχουν έρθει σε επαφή με κρούσματα, ακόμα και αν δεν έχουν συμπτώματα

  • Να δοθεί έκτακτο κονδύλι από τον κρατικό προϋπολογισμό, ώστε να προσληφθεί ο απαραίτητος αριθμός εκπαιδευτικών που να εξασφαλίζει καλύτερη αναλογία μαθητών ανά τάξη.

  • Να μειωθεί ο αριθμός μαθητών ανά τάξη σε 15 για να αποφεύγεται ο συνωστισμός.

  • Να εξασφαλιστεί ο απαραίτητος αριθμός μόνιμων εργαζομένων στην καθαριότητα των σχολείων.

  • Όπου απαιτείται η μεταφορά μαθητών από τα χωριά αλλά και από περιοχές της πόλης, να εξασφαλιστεί η ασφαλής και δωρεάν μετακίνησή τους με περισσότερα δρομολόγια.

  • Άμεση πρόσληψη σχολικών νοσηλευτών για την αντιμετώπιση ιατρικών προβλημάτων.

ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΕ ΚΑΘΕ ΤΑΞΗ ΚΑΙ ΣΧΟΛΕΙΟ!

ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ

Μαθητικές Οργανώσεις Βάσεις Κοζάνης της

3 σχόλια

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.