Ψευδή και συκοφαντικά τα δημοσιεύματα εναντίον μου (της Σαλώμης Θεοφυλάκτου-Σαπαλίδου)

29 Οκτωβρίου 2020
12:32

Τις τελευταίες τρεις ημέρες δέχτηκα άνανδρη συκοφαντική δυσφήμιση από συγκεκριμένη μερίδα των τοπικών μέσων ενημέρωσης. Συγκεκριμένα, διαδόθηκε ψευδώς και αναληθώς ότι δήθεν “μπούκαρα” σε Δημοτικό Σχολείο της Κοζάνης και σταμάτησα τη διαδικασία των rapid test, που ήταν εν εξελίξει!

ΔΕΝ ΠΗΓΑ ΣΤΟ ΕΝ ΛΟΓΩ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ, ΗΜΟΥΝ ΑΠΟΥΣΑ κατά τη διενέργεια της δράσης.
ΔΕΝ ΣΤΑΜΑΤΗΣΑ ΤΑ RAPID TESTS.
Ποιά είναι η αλήθεια όμως;
Ως πρόεδρος του Δ.Σ του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Γυμνασίου της πόλης μας, ζήτησα να ενημερωθώ από την Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για το εάν θα γίνουν και στο δικό μας σχολείο τέτοιοι έλεγχοι, και πότε. Ζήτησα επίσης να προηγηθεί  ε ν η μ έ ρ ω σ η  από επίσημα χείλη, δηλαδή από γιατρούς, για τον τρόπο που θα γίνει η δράση, ποιο είδος τεστ θα χρησιμοποιηθεί καθώς και για την αξιοπιστία των τεστ, και άλλες λεπτομέρειες.
Με παρέπεμψαν στον αρμόδιο αντιπεριφερειάρχη Υγείας και τον αρμόδιο του ΕΟΔΥ, από τους οποίους έλαβα τη διαβεβαίωση ότι θα προηγηθεί ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ πριν τη διενέργεια της δράσης σε όλα τα Σχολεία της Κοζάνης, δηλαδή σε όλους τους Συλλόγους Γονέων και τους Διευθυντές. Επίσης με προέτρεψαν να επικοινωνήσω με όσους εμπλεκόμενους στη διαδικασία μπορούσα.
Ακολούθως, σε τηλεφωνική επικοινωνία μου με τον κύριο Διευθυντή του Δημοτικού Σχολείου, του μεταβίβασα ότι στα άλλα σχολεία θα προηγηθεί ενημέρωση και μετά θα γίνουν οι έλεγχοι.
Τι ακολούθησε μετά δεν το γνωρίζω. Προφανώς οι αρμόδιοι που είχαν την ευθύνη της δράσης έλαβαν την απόφαση να την σταματήσουν, χωρίς καμμία (εννοείται) δική μου συμμετοχή στην λήψη αυτής της απόφασης. Άλλωστε με ποια αρμοδιότητα θα μπορούσα να σταματήσω τη δράση;
Πληροφορήθηκα επίσης, ότι στο Σχολείο καμμία αναταραχή και κανένας πανικός δεν δημιουργήθηκε!
ΟΛΑ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΕΙΝΑΙ ΨΕΥΔΕΣΤΑΤΑ, ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΚΑ και θα ασκήσω τα νόμιμα δικαιώματά μου κατά παντός υπευθύνου που είτε κατασκεύασε είτε αναπαρήγαγε τα εν λόγω συκοφαντικά ψεύδη.
Σαλώμη Θεοφυλάκτου-Σαπαλίδου

11 σχόλια

  • Τι πιο ωραίο από την αλήθεια. κάποιοι να ελέγξουν τις πηγές τους πρώτου γράψουν κάτι. Όσο για τα τεστ θα έπρεπε να υπάρχει ενημέρωση πρώτα για όλα και μετά βεβαίως με την σύμφωνη γνώμη του κηδεμόνα του κάθε παιδιού να γίνεται .

  • Δηλαδή απο οτι γραφτηκε μεχρι τωρα ουδεμία ταυτιση…τελεια..παραπληροφόρηση και συκοφαντεια. Μακαρι να ειχαν πολυ το σθένος και το ηθος της κυρίας Σαλώμης.
    Οσο για τα τεστ…οποιος θελει μπορεί να το γραψει και να το κανει στο νοσοκομειο. Οποτε ολα αυτα που γραφονται γιατί πολλες μαμαδες δεν εχουν χρηματα να το κανουν στα υγιή παιδιά τους ας αλλάξουν πορεία και ας ρωτησούν τους προσωπικούς τους παιδιατρους.

  • TO TEST ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ ΕΥΚΟΛΑ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΗΘΕΛΑΝ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥΣ (ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΟΥΣ ΘΕΩΡΩ) ΚΑΙ ΚΑΠΟΟΙ ΟΧΙ (ΕΠΙΣΗΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΟΥΣ) ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΟΤΙ Η ΕΝ ΛΟΓΩ ΚΥΡΙΑ ΔΕΝ ΕΚΑΝΕ ΤΙΠΟΤΑ …. ΣΑΦΕΣΤΑΤΑ (ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΩ ΚΑΝΕΝΑ ΛΟΓΟ ΝΑ ΑΜΦΙΒΑΛΛΩ) ΟΧΙ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΗΣ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΑΦΗΣΕ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑΝ ΠΟΥ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΝ ΠΑΡΕΙ ΤΗΛΕΦΩΝΟ

  • Όταν πρόκειται για θέματα που αφορούν ειδικά την υγεία και την ασφάλεια των παιδιών μας ή πολιτεία ΥΠΟΧΡΕΟΥΤΑΙ να ενημερώνει άμεσα τους γονείς όταν προβαίνει σε τέτοιου είδους ενέργειες. Πολύ ορθά έπραξε και ζήτησε ενημέρωση για το θέμα.Τα rapid tests στα σχολεία είναι ένα απ τα θέματα που προβληματίζουν και μονοπωλουν τις συζητήσεις των γονέων αυτό το διάστημα.

  • Τελικά γιατί τα τεστ δεν έγιναν; εφόσον η κυρία Σαλωμη δεν ζήτησε κάτι τέτοιο. Ποιος ακύρωσε τη διαδικασία; θέλουμε να μάθουμε την αλήθεια.

  • Σαλώμη,

    Ολα καλά και σωστά. Αυτό που δεν μας λες είναι γιατί πήρες τηλέφωνο τον Διευθυντή του σχολείου αφού δεν έχεις παιδί εκεί. Μόνο αν το έκανες σαν Δικηγόρος κατόπιν εντολής γονέα τέκνου που φοιτά στο εν λόγω. Αλλιώς πρέπει να μας εξηγήσεις. Γιατί δεν πήρες και στα άλλα σχολεία?

        • Στο κείμενο της γράφει ότι είναι πρόεδρος συλλόγου γονέων και κηδεμόνων γυμνασίου. Με ποιά ιδιότητα κάλεσε τον Διευθυντή Δημοτικού Σχολείου; Της είπε ο αντιπεριφερειάρχης να ενημερώσει αυτή τα δημοτικά σχολεία; Μήπως αυτό δεν είναι δική της αρμοδιότητα;

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.