11 χρόνια τώρα απλές μαμάδες χωρίς κανένα απολύτως όφελος παλεύουν, ξενυχτάνε, αγωνιούν να βοηθήσουν άλλες μαμάδες στο να ενημερωθούν και να καταφέρουν να θηλάσουν!
Κόντρα των καιρών που επιβάλλει το γάλα σε φόρμουλα, κόντρα στις λανθασμένες οδηγίες που καθημερινά λαμβάνουν νέες μαμάδες και χάνονται θηλασμοί, κάποιες μαμάδες ενώθηκαν και κάλυψαν αυτήν την ανάγκη, μέσα από εδώ.. από την ομάδα εθελοντών θηλασμου κ μητρότητας Κοζάνης.
Στην αρχή δειλά-δειλά με αλληλοϋποστήριξη, έπειτα πιο δυναμικά, με ενημέρωση!
Απλές μαμάδες ξενύχτησαν, στέρησαν τον πολύτιμο χρόνο τους από τις οικογένειές τους, ώστε να βρουν, να συλλέξουν- πολλές φορές να μεταφράσουν – κείμενα επίσημων φορέων που αποδεικνύει ότι οι γυναίκες έχουν γάλα! Αποδεικνύει την ίδια μας την φύση και τον προορισμό μας!
Έτσι δημιουργήθηκαν οι ομάδες του Πανελληνίου Δικτύου. Ένα δίκτυο, μια αγκαλιά για κάθε μαμά που αναζητά να μάθει την τέχνη του θηλασμού από την -διαδικτυακή- πλέον γειτονιά! Γιατί ο θηλασμός δεν είναι κάτι παθολογικό που ένας γιατρός θα έπρεπε να γνωρίζει!
Είναι κάτι απολύτως φυσιολογικό που η μαμά διδάσκει στην κόρη, η γιαγιά στην εγγονή και η θεία στην ανιψιά!
Κάπως, έτσι, λοιπόν, δημιουργήθηκε αυτή η “γειτονιά” κι έχει αποκτήσει πολλά μέλη, αναρίθμητα, που έχουν βοηθηθεί..έχουν λάβει τη σωστή ενημέρωση κι έχουν καταφέρει να θηλάσουν τα παιδιά τους για όσο εκείνα το επιθυμούν!
Η γιορτή του Δικτύου μας είναι ο #Πανελλαδικός #Ταυτόχρονος #Δημόσιος #Θηλασμός, ως διαμαρτυρία ώστε ΚΑΝΕΝΑ παιδί να μη θηλάζει κρυμμένο!
Σήμερα, λοιπόν, ξεκινάει ο εορτασμός της εβδομάδας του μητρικού θηλασμού στη χώρα μας (1-7/11) και υπό άλλες συνθήκες θα γιορτάζαμε έξω, σε πλατείες!
Δεδομένων όμως των συνθηκών, η εκδήλωσή μας θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά για να δώσουμε, έστω κι έτσι, το μήνυμα!
#θηλαζωΠαντου
#covid19 #θηλαζω_ασφαλής
#ο_θηλασμος_δεν_ειναι_ταμπου!
#ο_θηλασμος_ειναι_παντου!
#θηλασμος #ΠΤΔΘ2020 #breastfeeding #normalizebreastfeeding
#breastfeedingweek
Από την ομάδα Κοζάνηw  εθελοντών θηλασμού κ μητρότητας