Εξετάζουν σκληρότερο lockdown στη Θεσσαλονικη

11 Νοεμβρίου 2020
14:09
Κανένα σχόλιο

 

Προβληματισμένος ο πρωθυπουργός… Τι ζήτησε από την επιτροπή των επιστημόνων. Ποια μέτρα “πέφτουν” στο τραπέζι. Εφιαλτική έκκληση του προέδρου του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου, προς τους πολίτες.

Με τη θετικότητα των κρουσμάτων κορωνοϊού στη Θεσσαλονίκη να έχει φτάσει στο 32% και τα νοσοκομεία να ασφυκτιούν, ένα σκληρότερο lockdown με επιπλέον μέτρα, έχει αρχίσει να φαίνεται στον “ορίζοντα”…

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, έχει ζητήσει ήδη προτάσεις για επιπλέον μέτρα στη Θεσσαλονίκη, από τους επιστήμονες. Αργότερα, αναμένεται να έχει τηλεδιάσκεψη με τους λοιμωξιολόγους για να συζητηθούν οι προτάσεις αυτές.

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ ΙΝΤΙΜΕ

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ανάμεσα στα μέτρα που θα συζητηθούν θα είναι να κλείσουν όλα τα σχολεία στη Θεσσαλονίκη και να υπάρξει καθολικό lockdown στην πόλη.

Έκκληση Εξαδάκτυλου στους πολίτες να… κλειδαμπαρωθούν

Την ίδια ώρα, έκκληση προς τους Θεσσαλονικείς να “κλειδαμπαρωθούν” στα σπίτια τους απηύθυνε ο πρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου , Αθανάσιος Εξαδάκτυλος μιλώντας το πρωί στην εκπομπή «Θεσσαλονίκη μου, καλημέρα», στον Real Fm.

Αυτή τη στιγμή το σύστημα υγείας στη Θεσσαλονίκη λειτουργεί με βάση έκτακτο σχέδιο “κατακόκκινου συναγερμού εν καιρώ πολέμου” είπε σε δραματικό τόνο ο κύριος Εξαδάκτυλος και πρόσθεσε: “Έχουμε πόλεμο κανονικότατο. Θα παρακαλέσω πολύ τους άμαχους συμπολίτες μας να περιορίσουν τις μετακινήσεις και τις κοινωνικές δραστηριότητες στο μηδέν ή στο απολύτως απαραίτητο. Οι ‘άμαχοι’ να κλειδαμπαρωθούν μέσα στα σπίτια τους. Να κάτσουν στο σπίτι τους για να μας βοηθήσουν. Και ας αφήσουν τα υπόλοιπα να τα κάνουμε εμείς”.

 

Ο πρόεδρος του ΠΙΣ αναφέρθηκε, επίσης, στον υψηλό βαθμό θετικότητας στη Θεσσαλονίκη που εκτινάχθηκε στο 32%. Αυτό σημαίνει πως ένα στα τρία δείγματα κατά τον έλεγχο για κορονοϊό είναι θετικό. Και μπορεί αυτό να μη σημαίνει  αυτόματα πως ένας στους τρεις Θεσσαλονικείς έχει μολυνθεί, ωστόσο, σύμφωνα με τον κύριο Εξαδάκτυλο “είναι γεγονός πως ένας μεγάλος αριθμός πολιτών στη Θεσσαλονίκη έχει προσβληθεί από τον covid-19”.

“Ουαί και αλόμονο αν επεκταθεί η διασπορά και στην υπόλοιπη χώρα”, είπε ο κ. Εξαδάκτυλος καθώς υπάρχει ο κίνδυνος να εξαντληθούν οι εφεδρείες που υπάρχουν σε κλίνες και ΜΕΘ στην υπόλοιπη χώρα. Στη Θεσσαλονίκη οι αντοχές του συστήματος έχουν ήδη εξαντληθεί και δεν αποκλείεται να αρχίσει διακομιδή ασθενών σε άλλα νοσοκομεία εκτός νομού. Αν όμως φρακάρουν και τα υπόλοιπα νοσοκομεία της χώρας, το πρόβλημα για τη Θεσσαλονίκη θα είναι έντονο.

Όσο για το εμβόλιο; “Θα μας βοηθήσει πάρα πολύ κατά την περίοδο  2021-22. Διανύουμε την περίοδο 2020-21…” απάντησε με νόημα ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.