Πραγματοποιήθηκε, την Πέμπτη 12/11, κινητοποίηση εργαζομένων του “Μαμάτσειου” στην πύλη του νοσοκομείου – Τι λένε για τη μετατροπή της Ψυχιατρικής Κλινικής του Μαμάτσειου Νοσοκομείου σε κλινική covid-19 (Φωτογραφίες)

12 Νοεμβρίου 2020
18:48

Μετά το κάλεσμα της Επιτροπής Αγώνα Υγειονομικών του Γ.Ν. Κοζάνης και του Κ.Υ. Σιάτιστας πραγματοποιήθηκε κινητοποίηση εργαζομένων του Μαμάτσειου Νοσοκομείου την Πέμπτη 12/11 στην πύλη του Νοσοκομείου. Η συμβολική κινητοποίηση πραγματοποιήθηκε ως απάντηση στην επικίνδυνη κατάσταση που έχει διαμορφωθεί με το 2ο επιδημικό κύμα του κορωνοϊού που βρίσκει το Δημόσιο Σύστημα Υγείας και ειδικά το Γ.Ν. Κοζάνης σε οριακή κατάσταση.

Οι υγειονομικοί απαίτησαν άμεσες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού αλλά και την μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων, την ενίσχυση με εφεδρείες ιδιαίτερα του προσωπικού της παθολογικής, των ΤΕΠ και του ΕΚΑΒ που βρίσκεται στα όρια της εξουθένωσης, την αύξηση της χρηματοδότησης του Δημόσιου Συστήματος Υγείας στο ύψος των αναγκών όπως και την πραγματική επίταξη του ιδιωτικού τομέα της Υγείας.

Παράλληλα έδωσαν μια πρώτη απάντηση στη μεθόδευση που υπάρχει για μετατροπή της Ψυχιατρικής Κλινικής του Μαμάτσειου Νοσοκομείου σε κλινική covid-19. Οι μεθοδεύσεις αυτές εγείρουν σοβαρές ανησυχίες καθώς η Ψυχιατρική Κλινική του Νοσοκομείου αποτελεί τη μοναδική Δημόσια Ψυχιατρική Κλινική σε ολόκληρη τη Δυτική Μακεδονία. Επομένως, μπροστά σε μια τέτοια εξέλιξη, οι ασθενείς που χρίζουν ψυχιατρική περίθαλψη θα αναγκαστούν είτε να μεταβούν σε νοσοκομεία άλλων Περιφερειών είτε να απευθυνθούν σε ιδιωτικά ψυχιατρικά θεραπευτήρια είτε να μη νοσηλευτούν καθόλου.

Στο πλευρό των υγειονομικών τους παραβρέθηκαν βρέθηκε αντιπροσωπεία από το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Νομού Κοζάνης και το Συνδικάτο Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων Ν. Κοζάνης, με την απαραίτητη τήρηση όλων των μέτρων προστασίας, εκφράζοντας την έμπρακτη αλληλεγγύη και τη συμπαράστασή τους στα δίκαια αιτήματα των υγειονομικών.

5 σχόλια

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.