Σύμφωνα με πληροφορίες της στήλης, που αποκαλύπτει τη συγκεκριμένη εξέλιξη, νέος πρόεδρος της Κοβενταρείου Δημοτικής Βιβλιοθήκης Κοζάνης αναμένεται να προταθεί από το Δήμαρχο Κοζάνης Λ. Μαλούτα, ο υποψήφιος με την παράταξη του Κ. Μιχαηλίδη, στις τελευταίες αυτοδιοικητικές εκλογές, Β. Παπαποστόλου. Ήδη, οι δυο τους, έχουν συναντηθεί και συμφωνήσει με αυτή την εξέλιξη κι η απόφαση του Δημάρχου Κοζάνης αναμένεται να εγκριθεί κι από το δημοτικό συμβούλιο στην επόμενη συνεδρίαση.

Ο Βασίλης Παπαποστόλου γεννήθηκε στo New Jersey το 1971.

Είναι γιος του πρώην διευθυντή του Ο.Α.Ε.Δ Κοζάνης Κωνσταντίνου Παπαποστόλου.

Φοίτησε στο Βαλταδώρειο Γυμνάσιο και το Κλασσικό Λύκειο Κοζάνης.

Έχει σπουδάσει Νομική στο ‘’University of Law MC’’ στην Ιταλία και στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης.

Γνωρίζει άπταιστα την ιταλική και την ισπανική γλώσσα και άριστα την αγγλική. Είναι κάτοχος όλων των πτυχίων γνώσης ηλεκτρονικού υπολογιστή (ECDL Professional). Ασχολήθηκε με το Marketing Consulting με εκατοντάδες ώρες σεμιναρίων.

Συνεργάστηκε για δύο έτη με την Ευρωπαϊκή Πίστη στον τομέα των Χρηματοοικονομικών Προϊόντων.

Από το 2000 μέχρι και το 2016 (17 έτη) εργάστηκε ως Εμπορικός Διευθυντής της ChryslerJeepCitroen Panagiotidis A.E. στη Δυτική Μακεδονία, όπου ολοκλήρωσε και το πρόγραμμα πιστοποίησης ISO 9001 της εταιρίας.

Εργάστηκε στον ΟΑΕΔ αλλά και στο Δήμο Κοζάνης (με ειδικευμένο αντικείμενο τον τομέα της ανεργίας και το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης – ΚΕΑ).

Τα τελευταία χρόνια είναι ιδιόκτητης της ‘’V.A.P Services – Συμβουλευτική Εργασίας’’ μιας καινοτόμου στη Δυτική Μακεδονία επιχείρησης, με αποκλειστικότητα τον τομέα της εξεύρεσης εργασίας, των επιδομάτων και γενικά όλων των μορφών ηλεκτρονικών αιτήσεων.