Ένταξη δύο ακόμα δράσεων στο Πράσινο Ταμείο για το Δήμο Βοΐου

16 Νοεμβρίου 2020
14:46
Κανένα σχόλιο

Εντάχθηκαν σύμφωνα με την αρ. 196.1/11-11-2020 Απόφαση του Δ.Σ. του Πράσινου Ταμείου για χρηματοδότηση στο Χρηματοδοτικό Πρόγραμμα:

«ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΕΡΓΩΝ ΚΑΙ ΔΡΑΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΒΙΩΣΙΜΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ ΧΑΜΗΛΟΥ ΑΝΘΡΑΚΙΚΟΥ ΚΑΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟΥ ΑΠΟΤΥΠΩΜΑΤΟΣ ΣΤΙΣ Π.Ε. ΚΟΖΑΝΗΣ, ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ» του Πράσινου Ταμείου οι

κάτωθι δράσεις του Δήμου Βοΐου:

1.ΣΧΕΔΙΟ ΔΡΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΚΛΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΒΟΪΟΥ

2.ΣΧΕΔΙΟ ΔΡΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΕΙΦΟΡΟ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΚΛΙΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΒΟΪΟΥ

Πιο αναλυτικά το φυσικό αντικείμενο των δύο πράξεων αφορά την κατάρτιση του Σχεδίου Δράσης (ΣΔΚΟ) για την Κυκλική Οικονομία (ΣΔΚΟ) και του Σχεδίου Δράσης για ην Αειφόρο Ενέργεια και το Κλίμα (ΣΔΑΕΚ) του Δήμου Βοΐου, τα οποία θα έχουν ως στόχο τη χαρτογράφηση παρεμβάσεων για την προώθηση της κυκλικής οικονομίας και τη χαρτογράφηση παρεμβάσεων για την προώθηση του μετριασμού και της προσαρμογής στην κλιματική αλλαγή, Μέσω των Σχεδίων Δράσης για την Κυκλική Οικονομία προωθούνται καινοτόμες μέθοδοι για την επαναχρησιμοποίηση των υλικών μέσω ανάπτυξης τοπικής «πράσινης» επιχειρηματικότητας.  Μέσω των Σχεδίων Δράσης για την Αειφόρο Ενέργεια και το Κλίμα προωθούνται δράσεις όπως είναι η  εγκατάσταση συστημάτων ΑΠΕ για ηλεκτροπαραγωγή και θέρμανση/ψύξη κτιρίων, προώθηση μονάδων και συστημάτων αποθήκευσης ενέργειας, παρεμβάσεις βελτίωσης της ενεργειακής απόδοσης σε κτίρια και επιχειρήσεις, καθώς και  δράσεις βιώσιμης αστικής κινητικότητας.

Ο συνολικός προϋπολογισμός των Πράξεων Ένταξης Ανέρχεται στις 80.000,00ευρώ και η χρηματοδότησή τους θα πραγματοποιηθεί από το Πράσινο Ταμείο.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.