Καλλιόπη Βέττα: «Καταστροφική η πολιτική της κυβέρνησης στον Πολιτισμό» (Bίντεο)

20 Νοεμβρίου 2020
15:46
 
Η Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. Π.Ε. Κοζάνης κ. Καλλιόπη Βέττα μίλησε σήμερα στη Βουλή στη συζήτηση της Επίκαιρης Επερώτησης του ΣΥΡΙΖΑ προς την Υπουργό Πολιτισμού με θέμα: «Έλλειψη στρατηγικής και αντικοινωνική πολιτική στον τομέα του Πολιτισμού».
Η κ. Βέττα αναφέρθηκε αναλυτικά στην απεμπόληση των συνταγματικών υποχρεώσεων για την προστασία των πολιτιστικών μνημείων αναδεικνύοντας τα παραδείγματα των αρχαίων στη Θεσσαλονίκη, τις παρεμβάσεις στην Ακρόπολη, την παράνομη ανέλκυση αρχαιοτήτων στα Κύθηρα, την αδράνεια για τον Τύμβο των Σαλαμινομάχων, την παραβίαση της νομοθεσίας στο Καρά Τεπέ της Λέσβου.
Παράλληλα, στηλίτευσε το ύφος και το ήθος της Υπουργού, η οποία με αλαζονικό και ιταμό ύφος καταφέρεται εναντίον οποιουδήποτε, πολίτη ή εκλεγμένου, που αντιδρά στις πρωτοβουλίες της, χρησιμοποιώντας προς τούτο ακόμη και τα θεσμικά μέσα επικοινωνίας και ενημέρωσης του Υπουργείου.
Στη συνέχεια επεσήμανε ότι το σύνολο του καλλιτεχνικού κόσμου διαμαρτύρεται εύλογα μιας και δεν υπάρχει ακόμη, οκτώ μήνες μετά την εμφάνιση της πανδημίας, ολιστικό σχέδιο για την στήριξη του χώρου. Το αποτέλεσμα είναι ότι ήδη σε διάφορες περιοχές της χώρας, δημιουργούνται απο ομάδες και πρωτοβουλίες μεμονωμένων πολιτών, έρανοι και συσσίτια για καλλιτέχνες και εργαζόμενους στον χώρο του Πολιτισμού, οι οποίοι λόγω της αδιαφορίας του Υπουργείου αντιμετωπίζουν προβλήματα επιβίωσης.
Τέλος, κλείνοντας ανέφερε για το συγκεκριμένο θέμα: «Με την υγειονομική και οικονομική κρίση να καλπάζει πλέον ανεξέλεγκτα, οι 8 μήνες αβουλίας, αποσπασματικών μέτρων και αλλοπρόσαλλων αποφάσεων διαμορφώνουν ένα ακόμα πιο δυσοίωνο και αβέβαιο μέλλον γι’ αυτούς. Πλέον το πρόβλημα αφορά την άμεση επιβίωση χιλιάδων ανθρώπων. Δεν υπάρχει άλλο περιθώριο πειραματισμών. Αν είχατε ακούσει τους ανθρώπους του Πολιτισμού και είχατε υιοθετήσει έγκαιρα της προτάσεις της αντιπολίτευσης δεν θα ήταν τόσο τραγικά τα πράγματα αυτή τη στιγμή. Όμως η κοντόφθαλμη πολιτική σας εξαντλείται στο να κόβετε πρόστιμα σε μουσικούς του δρόμου. Αυτό είναι το πρόσωπο της κυβέρνησής σας. Και δυστυχώς για την ελληνική κοινωνία, εσείς και οι επιλογές σας δημιουργούν πολλαπλές, επιπλέον κρίσεις πάνω στην κρίση της συγκυρίας.

3 σχόλια

  • καλή μου κυρία με όλο το το σεβασμό προς τον θεσμό που εκπροσωπείτε νομίζετε πως όταν διακυβεύεται η ανθρώπινη ζωή είναι η κατάλληλη ώρα να διεκδικείται τα θέματα που διαβάζουμε κάθε τόσο ότι καταθέτετε σαν ερωτήσεις στη Βουλή? δεν ζείτε στον κόσμο? στην Ελλάδα? συντονιστείτε σας παρακαλώ στην πραγματικότητα και ασχοληθείτε με τα καίρια προβλήματα της εποχής γιατί προσβάλλετε το θεσμό που εκπροσωπείτε.

  • Δημιουργούνται ορισμένες απορίες από τη πατερναλιστική και προσβλητική, στο τέλος της, αναφορά του προηγούμενου σχολιαστή.
    Αφενός, η συγκεκριμένη Βουλευτής (απ΄όσο είδα με ένα γρήγορο ψάξιμο), μόνο το τελευταίο δεκαήμερο έβγαλε ανακοινώσεις και κατέθεσε ερωτήσεις για τη λειτουργία της ΜΕΘ στο Μαμάτσειο, την Ακρινή, τους ψαράδες στο Πολυφυτο , το ορυχείο στο Προσήλιο και την εστίαση σε Κοζάνη και Πτολεμαίδα.
    Άσχετα αν συμφωνεί κανείς ή όχι, κανείς δεν μπορεί να την κατηγορήσει για αδράνεια. Άρα ο κύριος ή η κυρία που σχολίασε ή δεν παρακολουθεί την επικαιρότητα (θεμιτό) ή την παρακολουθεί και κρίνει με συγκεκριμένα κριτήρια.
    Αφετέρου, γιατί δεν είναι πρόβλημα το ζήτημα με τους ανθρώπους του πολιτισμού; αν ισχύουν αυτά που αναφέρονται, δηλαδή να οργανώνονται έρανοι και συσσίτια για συμπολίτες μας που έχουν να δουλέψουν απο τον Φεβρουάριο, λόγω των συνθηκών, τότε πολύ καλά έκανε η κ. Βέττα και μίλησε για αυτά, όπως πολύ καλά κάνει κάθε Βουλευτής, άσχετα από το κόμμα, που μεριμνά για τέτοιες περιπτώσεις. Για αυτό εκλέγονται, για να αναδεικνύουν τα ζητήματα που αφορούν τον κόσμο και τα προβλήματά του.
    Αν ο σχολιαστής δεν ενδιαφέρεται για τους εργαζόμενους στο Πολιτισμό, δικαίωμά του να κρίνει το δελτίο τύπου που έβγαλε η συγκεκριμένη Βουλευτής του Νομού.
    Αλλά να θεωρεί ότι είναι εκτός συγκυρίας και εκτός πραγματικότητας, αυτό ξεπερνάει την λογική και κάθε καλόπιστη κριτική.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.