Δράση αλληλεγγύης, από τη διαδικτυακή ομάδα “Πτολεμαίοι Μακεδόνες”, σε συνεργασία με τον Καλό Σαμαρείτη – Συγκέντρωση νωπών τροφίμων (κρέατος, πουλερικών)

26 Νοεμβρίου 2020
11:10

Πτολεμαίοι Μακεδόνες και φίλες και φίλοι της ομάδας, σε λίγες μέρες θα μπούμε στον εορταστικό μήνα των Χριστουγέννων.
Είναι ο μήνας που όλη η Χριστιανοσύνη γιορτάζει την έλευση του Κυρίου μας Ιησού στον κόσμο.
Οι αναμνήσεις όλων μας γι αυτές τις μέρες είναι αναμνήσεις χαράς, αγάπης, ζεστασιάς και οικογενειακής θαλπωρής και έτσι ετοιμαζόμαστε να υποδεχτούμε τον Θεάνθρωπο.
Δυστυχώς όμως για κάποιους συμπολίτες μας τα φετινά Χριστούγεννα λόγω των καταστάσεων που επικρατούν στη χώρα μας θα είναι δύσκολα, υπάρχουν οικογένειες που αυτές τις μέρες δεν θα έχουν ένα ζεστό πιάτο φαγητό στο οικογενειακό τραπέζι.
Η Εκκλησία μας αλλά και πολλά άλλα φιλανθρωπικά σωματεία καταβάλλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες ώστε να μπορέσουν σε αυτές τις οικογένειες να μη λείψουν τουλάχιστον τα απαραίτητα.
Ένα από αυτά τα Σωματεία με Θεάρεστο έργο στην πόλη της Πτολεμαΐδας είναι και ο ΚΑΛΟΣ ΣΑΜΑΡΕΙΤΗΣ που καθημερινά οι εθελοντές του σιτίζουν πάνω από 150 οικογένειες.
Καταλαβαίνετε λοιπόν πως οι ανάγκες είναι μεγάλες ειδικά σε κρέας και πουλερικά.
Έτσι λοιπόν οι Πτολεμαίοι Μακεδόνες σε συνεργασία με τον Καλό Σαμαρείτη μπαίνουν μπροστά σε μια καμπάνια συγκέντρωσης νωπών τροφίμων (κρέατος, πουλερικών).
Η διαδικασία θα έχει ως εξής:
Αυτός που θα θέλει να βοηθήσει θα πηγαίνει στο μαγαζί που επιθυμεί, θα καταβάλει όποιο πόσο θέλει και θα παίρνει από το κατάστημα υπογεγραμμένη και σφραγισμένη απόδειξη την οποία θα δίνει στον Καλό Σαμαρείτη,όπου με την σειρά τους θα “εξαργυρώνουν” με τα ανάλογα προϊόντα όποτε τα έχουν ανάγκη από το συγκεκριμένο κατάστημα.
Είμαστε σίγουροι πως η πρωτοβουλία μας αυτή θα βρει θερμή ανταπόκριση από τους πολίτες της πόλης μας.
Ας σταθούμε λοιπόν δίπλα σε όλους αυτούς που μας έχουν ανάγκη, ας σταθούμε δίπλα σε όλους αυτούς τους εθελοντές που αγόγγυστα καθημερινά προσφέρουν αγάπη, ας σταθούμε δίπλα στα μαγαζιά της πόλης μας.
Ελπίζουμε αυτή η πρωτοβουλία μας να βρει ανταπόκριση και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας (στηρίζοντας τα κατά τόπους σωματεία που επιτελούν ανάλογο έργο)και μακάρι να καθιερωθεί για όλες τις μέρες του χρόνου.
Οι αποδείξεις θα παραλαμβάνονται καθημερινά από τις 10πμ ως της 1μμ στα γραφεία του Καλού Σαμαρείτη που βρίσκονται στην οδό Θ. Σοφούλη 1(απέναντι από την εθνική τράπεζα) Και τα τηλέφωνα επικοινωνίας ειναι 2463022550 και 6976295708.

17 σχόλια

  • Εγώ αυτό που ξέρω είναι ότι αυτός που θέλει να βοηθήσει πάει αγοράζει και τα αφήνει στην πόρτα οποίου έχει ανάγκη. Το να δίνεται φαγητό και τρόφιμα σε ανθρώπους που έχουν μαγαζιά ή έστω να ζουν με κάποια σύνταξη και να αφήνεται έξω ανέργους με παιδιά είναι άσχημο και βγάζει μάτι…..καλές γιορτές!!!

    • Αν ξεκινήσαμε να κατηγορούμε και αυτούς που βοηθούν σε αυτούς τους καιρούς, πολύ λυπάμαι πως δεν υπάρχει γυρισμός..

      • Να βοηθάμε όλους όσους έχουν πραγματική ανάγκη! Χρόνια τώρα ξέρω από γνωστους μου που περνούν πράγματα χωρίς να τα έχουν ανάγκη…κι εγώ πολύ λυπάμαι όταν επικοινώνησα με φορείς της πόλης ώστε να βοηθήσουμε κάποιες οικογένειες και δεν πήρα ποτέ απάντηση! Αυτοι που μοίραζαν το Πάσχα τις σακούλες ξέρουν πολύ καλά που τις δίναν, δεν νομίζω ιδιοκτήτες καταστημάτων να έχουν περισσότερη ανάγκη από ανέργους συμπολίτες μας… Γι αυτό έγραψα όσα έγραψα με αυτούς που επικοινώνησα ξέρουν γιατί έγραψα όσα έγραψα καμία χολή καμιά κακιά παράπονο για τις αδικίες που γίνονται λέγεται…. προσωπικά επειδή ήταν άσχημη η αντιμετώπιση από ορισμένους πήγα στο σούπερ έδωσα 120 ευρώ και άφησα τα ψώνια σε 2 οικογένειες που φέτος ήξερα ότι δεν είχαν βοήθεια και εισόδημα από πουθενά , έτσι ήξερα και που πήγαν ….

        • Καταρχήν, μπράβο σας για την κίνηση να βοηθήσετε και σεις συμπολίτες σας. Από την άλλη, δεν νομίζω πως χωρά η λέξη αδικία μαζί με την λέξη βοήθεια στην ίδια πρόταση. Ο καθένας συνεισφέρει με ότι έχει και όπως αυτός επιθυμεί, όποιους επιθυμεί. Δεν μπορεί να γίνεται κριτική με βάση το ποιος χρειάζεται κάτι πιο πολύ από την στιγμή που υπάρχει η ανάγκη. Επιπλέον, στο σημείο που έχουμε φτάσει, πλέον όλο και περισσότεροι συμπολίτες χρειάζονται βοήθεια..

  • Συγχαρητήρια, είστε μιά όαση σε έρημο, που κάποιοι την ποτίζουν με ξύδι και χολή και εύχονται ….καλές γιορτές !

  • Ρε πτολεμαιοι
    Μακεδόνες.

    Με τον Κουλη και ΝΔ
    που θα ακυρώνοναν την
    συμφωνία τον πρεσπων.
    Τι κάνατε;;;;
    Υποκριτές.

  • Συγχαρητήρια για την πρωτοβουλία και θα την στηρίξουμε
    Αλλα τα πιο θερμά συγχαρητήρια θα μου επιτρέψετε να τα δώσω στους εθελοντές του Καλού Σαμαρείτη
    Να σας έχει ο Θεός όλους καλα

  • Πήραμε 2 φορές φέτος στον καλό Σαμαρείτη για να μας βοηθήσει όσο μπορεί και δεν πήραμε απάντηση. Κάνεις δεν έμεινε άνεργος από επιλογή και αισθάνθηκα άσχημα που ζητήσαμε βοήθεια. Δεν ήταν επιλογή μας να είμαστε σε τέτοια κατάσταση εννοείται πως όποιος ήθελε μπορούσε να μας βοηθήσει.

  • Βρε βρε καλως τα παιδακια του Κουλη τα ακομματιστα και αχρωματιστα αχαχαχα! Ολο μέσα στη δράση μου ήσαστε 😀

    όποιος θέλει να βοηθήσει βοηθάει χωρίς να το ανακοινώνει στα φατσοβιβλια , βγαίνεις στο δρόμο έξω ψάχνεις και βρίσκεις ανθρώπους που πεινάνε και βοηθάς , το να μου το ανακοινώνετε σε ένα φατσοβιβλίο (αρχικα) και μετα να γινεται και άρθρο στο kozan εγώ αυτό το λέω βοήθεια τύποις και όλα για το θεαθήναι για να ακουστεί η ομαδούλα σας παρα έξω ότι είστε φιλάνθρωποι. Αφήστε ρε το Πτολεμαιδοπουλα όταν εσείς πηγαίνατε εμείς γυρίζαμε για 2η φορά κιόλας.. με το δηθεν ακομματιστοι και αχρωματιστο στυλακι που βγαλατε παρα εξω και ολοι ταχα σας κυνηγανε… και πηγατε και ψηφισατε Κουλη.. ε τρεξτε στον Κουλη λοιπον να τα κανετε αυτα να σας πιστεψει

    • ποιος λέει οτι
      «
      όποιος θέλει να βοηθήσει βοηθάει χωρίς να το ανακοινώνει στα φατσοβιβλια» ??

      Δικός σου νόμος??

      Μήπως δεν έχει ξαναγίνει κιόλας;;

      Αχ ο κακός ο Δήμος που έκανε δημόσιο κάλεσμα για την Καρδίτσα και δεν πήγε από πόρτα σε πόρτα να ζητάει βοηθεία… αχχχ!!!! Πως δεν σε ρώτησε;;;

  • Άλλη μία απόδειξη ότι πετριωτισμός δεν σημαίνει μίσος αλλά αγάπη! Πατριωτισμός είναι αγάπη για την πατρίδα και τον διπλανό σου.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.