Μεταξύ των 250 έργων σε ολόκληρη τη χώρα, τα οποία θα κοσμήσουν δημόσια κτίρια, συμπεριλαμβάνεται και το έργο του ζωγράφου-αγιογράφου από την Πτολεμαϊδα, Δημοσθένη Τριανταφυλλίδη, που φέρει τον τίτλο «Της  Ξενιτείας».

Τα  έργα  αγοράστηκαν με έξοδα του Υπουργείου Πολιτισμού, στο πλαίσιο πρωτοβουλίας του Εικαστικού Επιμελητηρίου Τεχνών Ελλάδας (Ε.Ε.Τ.Ε), για την στήριξη των ασθενέστερων οικονομικά δημιουργών.

«Πρόκειται για μία σημαντική πρωτοβουλία, στην  δύσκολη οικονομική περίοδο για τους ανθρώπους του  πολιτισμού και της δημιουργίας, λόγω και της πανδημίας», τόνισε ο κ. Τριανταφυλλίδης σε συνέντευξη του, στην ΕΡΤ Κοζάνης, προσθέτοντας, ότι «το έργο επιλέχθηκε μεταξύ τριών (3), που στάλθηκαν στο  Εικαστικό Επιμελητήριο.»

Η   διάκριση αυτή αποτελεί μία πανελλήνια αναγνώριση  της πολύχρονης δουλειάς του Δημοσθένη  Τριανταφυλλίδη και  όπως υπογράμμισε ο γνωστός Πτολεμαϊδιώτης ζωγράφος-αγιογράφος, «πρόκειται για έναν πίνακα, που αναφέρεται στην ξενιτιά των προσφύγων και αποτελεί παράλληλα και ένα κάλεσμα προς τους ξενιτεμένους.»

ΕΡΤ  ΚΟΖΑΝΗΣ