Ο Δήμος Πρεσπών, σε συνεργασία με την 3η ΥΠΕ Μακεδονίας, υποστηρίζει το Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο Λευκώνα για την διενέργεια συστηματικών ελέγχων για τον έλεγχο της επιδημίας COVID-19 στις Πρέσπες. Για το λόγο αυτό παρέχει πλέον ασφαλή χώρο εκτός του Ιατρείου για την διενέργεια των ελέγχων για τον ιό SARS-COV2 καθώς και τα απαραίτητα αντιδραστήρια για επί τόπου γρήγορους ελέγχους. Με αυτόν τον τρόπο, όσοι χρειάζονται τέστ, θα μπορούν να ελεγχθούν άμεσα και χωρίς κόστος για τους ίδιους χωρίς να μετακινηθούν εκτός Πρέσπας.

Οι έλεγχοι θα γίνονται τις πρωϊνές ώρες (9πμ.-1μμ.) στο ειδικά τοποθετημένο για το σκοπό αυτό container στο ΠΠΙ Λευκώνα αποκλειστικά με ραντεβού για την αποφυγή συνωστισμού Οι κάτοικοι των Πρεσπών μπορούν να κλείσουν ραντεβού στο τηλ. 2385046284.

Οι έλεγχοι θα γίνονται κατά προτεραιότητα σε κατοίκους που έχουν συμπτώματα COVID-19 ήτοι πυρετό (πάνω από 37.8 oC), βήχα, δύσπνοια ή δυσκολία στην αναπνοή, πονόλαιμο, απώλεια γεύσης ή/και όσφρησης, ρίγη, πονοκέφαλο ή μυϊκούς πόνους, ναυτία, διάρροια, εμετό ή σε κατοίκους που έχουν έρθει σε επαφή με άτομο που διαγνώστηκε με λοίμωξη COVID-19.

Η αντιμετώπιση της πανδημίας απαιτεί, μεταξύ άλλων, αποτελεσματικούς έλεγχους και επιτήρηση της εξάπλωσής της στον πληθυσμό δήλωσε ο Δήμαρχος Πρεσπών Παναγιώτης Πασχαλίδης. Για το σκοπό αυτό ο Δήμος Πρεσπών παρέχει ό,τι απαιτείται ώστε να μπορούν να γίνονται έλεγχοι σε όσους Πρεσπιώτες το χρειάζονται στο ΠΠΙ Λευκώνα. Θέλω να ευχαριστήσω το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του ΠΠΙ Λευκώνα για τον ενθουσιασμό με τον οποίο δέχτηκαν να αναλάβουν το πολύ δύσκολο και απαιτητικό αυτό έργο καθώς και την διοίκηση της 3ης ΥΠΕ που επίσης ανταποκρίθηκε θερμά δίνοντας άμεσα τις σχετικές εγκρίσεις και, ακόμα περισσότερο, γιατί χωροθετεί στις Πρέσπες, ένα από τα 1018 εμβολιαστικά κέντρα της χώρας μας.