Την Τετάρτη 2 Δεκέμβρη 2020 συμμετείχα στη μαραθώνια συνεδρίαση (9 ώρες) του Περιφερειακού Συμβουλίου της Δυτικής Μακεδονίας παρουσία του κυρίου Κ. Μουσουρούλη συντονιστή από την πλευρά της κυβέρνησης του Σχεδίου Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης (Σ.Δ.Α.Μ).
Σε αυτή τη συνεδρίαση ο εισηγητής της πλειοψηφίας κος Στέργιος Κιάνας κατέθεσε ένα σχέδιο 15 προτάσεων για το οποίο κατά την ταπεινή μου άποψη δεν μπορεί κανείς εύκολα να διαφωνήσει. Ωστόσο σύσσωμη η πλευρά των παρατάξεων της αντιπολίτευσης απέρριψε και σωστά το συγκεκριμένο σχέδιο ψηφίσματος όχι για την ορθότητα των προτάσεων, αλλά γιατί με ευθύνη του περιφερειάρχη κ. Κασαπίδη η εν λόγω συνεδρίαση έγινε μετά την έγκριση από την κυβερνητική επιτροπή του ΣΔΑΜ που παρουσίασε ο κος Μουσουρούλης στο Περιφερειακό Συμβούλιο.
Συνεπώς σωστά και κατά την άποψή μου η συγκεκριμένη απόφαση της πλειοψηφίας χαρακτηρίστηκε από την επικεφαλής του συνδυασμού «ΕΛΠΙΔΑ» κ. Ζεμπιλιάδου ως «θεσμική ήττα» του Περιφερειακού Συμβουλίου.
Τι είναι όμως αυτό που οδήγησε τον Περιφερειάρχη Γιώργο Κασαπίδη να προχωρήσει σε έκτακτη συνεδρίαση του Π.Σ και να προτείνει την απόρριψη του ΣΔΑΜ όταν στην ουσία η κοινή πρόταση των Καρυπίδη – Ζεμπιλιάδου στη συνεδρίαση της Τετάρτης 2/12/20 παρουσία του Μουσουρούλη ήταν η απόρριψη του ΣΔΑΜ αφού δεν εισακούστηκαν οι θέσεις της Δυτικής Μακεδονίας;
Δεν θεωρώ τον κύριο Κασαπίδη τόσο αφελή έτσι ώστε να πίστευε, ότι μετά την έγκριση από την κυβερνητική επιτροπή του ΣΔΑΜ Μουσουρούλη, το Υπουργικό Συμβούλιο θα υιοθετούσε προτάσεις της περιφέρειας Δ.Μ, που θα ανατρέπουν στην ουσία το ψηφισμένο από τις 31 Δεκέμβρη 2019 και κατατεθειμένο στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, Εθνικό Σχέδιο για την Ενέργεια και το Κλίμα (ΕΣΕΚ), όπως είναι η πρόταση 6 για την παράταση λειτουργίας των Λιγνιτικών Μονάδων. Άλλωστε ο κος Μουσουρούλης στην μαραθώνια συνεδρίαση της 2/12/20 ξεκαθάρισε ότι τέτοιες προτάσεις δεν μπορεί να γίνουν αποδεκτές.
Είναι άλλο ένα επικοινωνιακό παιχνίδι του κυρίου Κασαπίδη για να ρίξει στάχτη στα μάτια των πολιτών της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, αντίστοιχου του «ΠΑΡΩΝ» που ψήφισε το 2012 ως βουλευτής της κυβέρνησης Σαμαρά – Βενιζέλου για τον προϋπολογισμό.
«Καλό το παραμύθι κύριε Περιφερειάρχη αλλά δεν έχει δράκο»!!!
Σε ότι έχει να κάνει με τις δηλώσεις των παρατάξεων της αντιπολίτευσης που διέκριναν κλίμα συναίνεσης θα υπενθυμίσω τούτο: “ΦΟΒΟΥ ΤΟΥΣ ΔΑΝΑΟΥΣ ΚΑΙ ΔΩΡΑ ΦΕΡΟΝΤΑΣ”