Το Συνδικάτο Εμποροϋπαλλήλων και Υπαλλήλων Περιοχής Εορδαίας (ΣΕΥΠΕ) καταγγέλλει την απαράδεκτη στάση επιχείρησης της πόλης που από τις 16 Οκτωβρίου έχει βάλει λουκέτο στο εργοστάσιο

18 Δεκεμβρίου 2020
12:16
Κανένα σχόλιο

 

 Το Συνδικάτο Εμποροϋπαλλήλων και Υπαλλήλων Περιοχής Εορδαίας (ΣΕΥΠΕ) καταγγέλλει την απαράδεκτη στάση επιχείρησης της πόλης μας που από τις 16 Οκτωβρίου έχει βάλει λουκέτο στο εργοστάσιο. Kυριολεκτικά  έχει κλειδώσει το χώρο εργασίας και αφήνει τους εργαζόμενους στον “αέρα”, απλήρωτους, χωρίς καμία ενημέρωση για το τι θα γίνει με τη δουλειά τους, αδιαφορώντας για την επιβίωση των εργαζομένων με πρόσχημα την αλλαγή στο διοικητικό συμβούλιο. Έτσι οι εργαζόμενοι βρέθηκαν  “όμηροι” στις προθέσεις τους και τις επιχειρησιακές διαφορές των μετόχων.

Η κατάσταση αυτή είναι μια ακόμα περίπτωση που χρησιμοποιείται από την πλευρά της εργοδοσίας όλο το αντεργατικό πλαίσιο της νομοθεσίας για να θωρακίσει τα κέρδη της κι όχι τα εργασιακά δικαιώματα των εργαζομένων. Παρά τις προσπάθειες των εργαζομένων αλλά και του σωματείου να γίνει συνεννόηση με την εργοδοσία το αποτέλεσμα ήταν οι εργαζόμενοι να γίνονται “μπαλάκι” μεταξύ των μετόχων για το ποιος έχει την ευθύνη της λειτουργίας του εργοστασίου.

Η εργοδοσία όσο υπήρχαν κέρδη εκμεταλλεύονταν τους εργαζόμενους μιας και αρκετοί από αυτούς δούλευαν αρκετά χρόνια στην εταιρεία, ενώ τώρα που θέλουν να διασφαλίσουν τα οποία σχέδια τους δεν διστάζουν να κλείσουν την επιχείρηση μέσα σε μια νύχτα, αδιαφορώντας για τους ανθρώπους που εργάζονται εκεί και τις οικογένειες τους. Είναι ένα ακόμα παράδειγμα ότι τα εργοστάσια και τις επιχειρήσεις δεν τα κλείνουν οι αγώνες και οι διεκδικήσεις των εργαζομένων αλλά η κερδοφορία της εργοδοσίας. Ακόμα και σε αυτή την περίοδο που βιώνουμε, με την ταυτόχρονη οικονομική κρίση και την πανδημία του κορονοϊού, πάνω από όλα μπαίνουν τα κέρδη κι όχι οι ανάγκες των εργαζομένων.

Ταυτόχρονα αναδεικνύονται οι διαχρονικές ευθύνες της σημερινής αλλά και των προηγούμενων κυβερνήσεων για την υποστελέχωση των Σωμάτων Επιθεώρησης Εργασίας όπου λόγω και της πανδημίας δεν μπορούν άμεσα να διευθετήσουν ζητήματα. Ειδικά στην περιοχή μας, όπου υπάρχουν χιλιάδες εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα θα έπρεπε όχι μόνο να ξανανοίξει το τμήμα ΣΕΠΕ Πτολεμαΐδας, αλλά και να προχωρήσει σε αποφασιστική ενίσχυση όλων των τμημάτων της Επιθεώρησης Εργασίας προκειμένου να αυξηθούν κατακόρυφα οι έλεγχοι και να λύνονται άμεσα τα ζητήματα των εργαζομένων.

Το ΣΕΥΠΕ συμπαραστέκεται και θα βοηθήσει με κάθε τρόπο τους 11 εργαζόμενους της επιχείρησης που βιώνουν την εργασιακή αβεβαιότητα. Θα κλιμακώσουμε τις παρεμβάσεις μας το επόμενο διάστημα, μέχρι να βρεθεί λύση για τους 11 συναδέλφους.

Απαιτούμε με κάθε τρόπο:

  • Να διασφαλιστεί άμεσα η μισθοδοσία των εργαζομένων, που είναι απλήρωτοι εδώ και 2 μήνες
  • Να πληρωθούν τα ένσημα που τους χρωστάνε
  • Να υπάρξει δέσμευση για την επιστροφή των εργαζομένων στην εργασία τους, χωρίς όρους και προϋποθέσεις

Πτολεμαΐδα 18/12/2020

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.