kozan.gr: Αυστηρότερο lock down στην Π.Ε. Κοζάνης ανακοίνωσε ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς – Από αύριο το πρωί 6 η ώρα σε εφαρμογή και για 7 ημέρες – Αναστέλλεται η λειτουργία των λαϊκών αγορών – Στην Κοζάνη μεταβαίνει κλιμάκιο του ΕΟΔΥ – Όλη η ανακοίνωση – (Βίντεο)

18 Δεκεμβρίου 2020
18:23

 

Νέο lockdown για την Π.Ε. Κοζάνης στα πρότυπα του Ασπρόπυργου, της Ελευσίνας και της Μάνδρας ανακοίνωσε σήμερα ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς,

Όπως και στη Δυτική Αττική, τα νέα μέτρα για την περιοχή της Κοζάνης είναι τα εξής.

1. Επέκταση της απαγόρευσης κυκλοφορίας από τις 18:00 έως τις 05:00. Από την απαγόρευση εξαιρούνται οι εργαζόμενοι, οι οποίοι θα μπορούν να μετακινούνται από την οικία τους μόνο προς την εργασία τους και αντιστρόφως με αποκλειστική άδεια του εργοδότη τους.

2. Αναστολή λειτουργίας του λιανεμπορίου, ακόμα και με τη μέθοδο του click-away, των κομμωτηρίων, των καταστημάτων περιποίησης νυχιών, των βιβλιοπωλείων και όλων των επιχειρήσεων.

3. Αναστολή πάσης φύσεως εκκλησιαστικών τελετών κάθε δόγματος, εξαιρουμένων των εξόδιων ακολουθιών με παρουσία μόνο στενών συγγενών, που δεν θα ξεπερνούν τα δέκα (10) άτομα, καθώς και αναστολή ελεύθερης πρόσβασης σε ναούς για ατομική προσευχή. Επίσης, τέλεση όλων των εκκλησιαστικών λειτουργιών μόνο με παρουσία κληρικών.

4. Μαζική εφαρμογή ελέγχων στον πληθυσμό των εν λόγω περιοχών με χρήση ταχέων αντιγονικών δοκιμασιών (rapid test) και με καθετοποιημένη σε βάθος ιχνηλάτηση των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων και των στενών επαφών αυτών.

5. Εντατικοποίηση ελέγχων στους εργαζόμενους των επιχειρήσεων της περιοχής από κλιμάκια του ΕΟΔΥ, της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας και των Ενόπλων Δυνάμεων.

6. Μοριακός έλεγχος κάθε πέντε (5) ημέρες στους εργαζόμενους Μονάδων Φροντίδας Ηλικιωμένων.

7. Μαζική διανομή προστατευτικών μασκών με μέριμνα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

8. Απομόνωση των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων, που δεν χρήζουν νοσηλείας σε νοσοκομείο, σε χώρους και δομές που έχουν ήδη εξασφαλιστεί για αυτόν τον σκοπό από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας και ειδικά σε περιπτώσεις που η κατ’ οίκον απομόνωση δεν κρίνεται εφικτή και εγκυμονεί κινδύνους για άλλα μέλη της οικογένειας.

9. Αναστολή λειτουργίας όλων των λαϊκών αγορών στους δήμους αυτούς, καθώς και υποχρεωτικός έλεγχος με χρήση ταχέων αντιγονικών δοκιμασιών (rapid test) σε μικροπωλητές, ως προϋπόθεση για την παροχή άδειας μετακίνησης εργασίας σε άλλες περιοχές. Θα διεξάγεται περιοδικός έλεγχος των μικροπωλητών ανά τριήμερο.

10. Υλοποίηση εκστρατειών ενημέρωσης, από κοινού με τους δήμους των περιοχών αυτών και την αντιπεριφέρεια και σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ, τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας και με συμμετοχή επιστημόνων από τον χώρο των κοινωνικών επιστημών (ψυχολόγων, ανθρωπολόγων, κοινωνιολόγων κ.λπ.), λόγω του εξειδικευμένου πληθυσμιακού προφίλ των περιοχών αυτών.

11. Τέλος, αποφασίστηκε η εντατικοποίηση εκτεταμένων ελέγχων τήρησης της εφαρμογής των μέτρων και η ενίσχυση των ελεγκτικών μηχανισμών στις περιοχές αυτές.

 

Δείτε σ’ ένα βίντεο όλα όσα ανακοίνωσε ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Ν. Χαρδαλιάς

Τα σημαντικά στοιχεία για την πανδημία, σε επίπεδο Π.Ε. Κοζάνης, που ανακοίνωσε ο Ν. Χαρδαλιάς

26 σχόλια

  • Η δημοτική αστυνομία τόσο καιρό δεν κάνει έλεγχο για να μη χάσει ψήφους ο Μαλούτας και θα κλείσουμ τόσες επιχειρήσεις

  • Oι πωλητές λαϊκής να πετάξουνε τα προϊόντα που αγοράσανε για αύριο! Τρέχουμε όλοι σουπερ μαρκετ που δεν κολλάει!

  • Οι πωλητές ας τηρουσαν τα μέτρα όλοι τη μάσκα στο πηγούνι και έλεος πια η κυβέρνηση ο δήμος η περιφέρεια ατομική ευθύνη έχουμε όλοι ας σοβαρευτούμε πια.

  • Για τη διανομή μασκών δηλαδή θα φροντίσει ο Μαλούτας;
    Τι ανέκδοτο είναι αυτό πάλι; Ο Μαλούτας δεν φρόντισε την πόλη 8 μήνες και θα φροντίσει τη διανομή μασκών;

  • Βγάζετε ονόματα συμμετεχόντων το πρωί,μας στέλνετε στο χωράφι με κρύα και λάσπες, φορτώνουμε όλη μέρα,και το απόγευμα πέταμα στη χωματερή όλη η παραγωγή.
    Αύριο θα κατακλύσει ο κόσμος τα σούπερ μάρκετ και μεις οι φτωχοί και ταλαιπωρημένοι παραγωγοί στα τρένα!!!
    Όσοι τους ψηφίζατε καλά να πάθετε
    Θα φάει η μύγα σίδερο από δω και πέρα
    Περαστικά και κουράγιο σε όλους τους συναδέλφους που κάνουν αντρική δουλειά και ταιζουν τον τόπο μας και τα παιδιά μας.
    Παρακαλώ να περάσει το σχόλιο είμαστε στα πρόθυρα παρακρουσης.

    • Σωστά τα λες αλλά δεν σε ακούει κανένας στου κουφού την πόρτα όσο θέλεις βροντά. Τώρα πρέπει να ετοιμάσουμε βαλίτσες για τις δομές τύπου Σπιναλόγκα.

  • Δηλαδή τώρα πληρώνουμε όλοι την ανικανότητα του Κασαπίδη, του Τοπαλίδη και του Ρωμιόπουλου να κάνουν σωστές ιχνηλατήσεις επί δυο μήνες, όπως μας είπαν Πλακεντάς, Σιδηράς, Γκατζαβέλη & Δασταμάνης. Και γιατί ξαφνικά θα κάνουν από δω και πέρα; Τους έστειλε επιφοίτηση το Άγιο Πνεύμα;

  • Από που ξεκίνησε το πρώτο λοκ νταουν από κοζανη άρα σε 7 ημέρες σε όλη την Ελλάδα θα ισχύει ότι και στην κοζανη….. όταν γινουν εκλογες μη ξεχάσεις να τρέξεις να τους ψηφίσεις και προεκλογικά να τους πιάνεις τα χέρια…..καληνυχτα ΕΛΛΗΝΕΣ…

    • γιατι ειμαστε λιγοι ,…βλαχοι και απεχουμε 500 χιλιομετρα απο τα σπιτια των ανικανων! δεν τολμανε να κλεισουν μεσα 1.000.000 κοσμο

  • η λαϊκή σας πείραξε στα σούπερ μάρκετ που θα τρέχετε όλοι αύριο δεν σας πειράζει;
    Άχρηστοι όλοι……σε κλειστούς χώρους κολαει κ κλείνετε λαϊκές;που είναι έξω;
    Αρε ελεύθερε επαγγελματία τι τραβάς..μια ζωή εσύ τα τραβάς όλα….
    Τρέξτε να κάνετε κ άλλα τεστ να μείνουμε κ άλλο χωρίς δουλειά….σας ευχαριστούμε όλους…..είστε διάνοιες όλοι σας.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.