Επιστολή μαθητή σε Μητσοτάκη: Δεν χωράνε δύο καρπούζια σε μια μασχάλη! (του Γιώργου Τριανταφύλλου*

2 Ιανουαρίου 2021
09:20

Έχουν να φάνε άραγε οι επιχειρηματίες της Π.Ε Κοζάνης η οποία βρίσκεται σε lockdown από τις 17 Οκτωβρίου άραγε; Σας απαντώ: Όχι, δεν έχουν!

Τον Μάρτιο ο Πρωθυπουργός και η Πρόεδρος της Δημοκρατίας ανακοίνωσαν πως θα παραχωρήσουν το ήμισυ του μισθού τους τους μήνες Απρίλη-Μάρτη στην μάχη για την πανδημία. Από τότε όμως, αφού βγήκαν απ’ την υποχρέωση αυτήν δεν ειπώθηκε τίποτα τέτοιο εκ νέου.

Υποθέτω λοιπόν, πως σε λίγους μήνες η κυβέρνηση με την πρόφαση πως διαχειρίστηκε άψογα την πανδημία και πως εμείς θα πρέπει να είμαστε ευγνώμονες, εφόσον θα υπάρξει μια μεγάλη οικονομική ύφεση θα προχωρήσει σε περικοπές μισθών δημοσίων υπαλλήλων ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες των ιδιωτών με τους υπόλοιπους να μην μπορούν να φέρουν αντίσταση.

Μήπως θα έπρεπε, εφόσον αγαπάει τόσο πολύ τους πολίτες της, όλα τα μέλη της να παραχωρήσουν για τον επόμενο χρόνο το μεγαλύτερο μέρος του μισθού τους, σε όσους συμπολίτες μας το έχουν πραγματικά ανάγκη;

Μήπως θα έπρεπε αντί να δίνονται υπέρογκα ποσά στα ΜΜΕ, ώστε αυτά να μας αποκρύπτουν τα σφάλματα της κυβέρνησης και να μας παρουσιάζουν την υπέρκομψη Μαρέβα να υποχωρήσουν και αυτά και να επιτρέψουν και σε κανέναν άλλον ιδιωτικό κλάδο να πάρει ανάσα; Μήπως και αυτά είναι υποχρεωμένα –ηθικά- να μην δεχτούν κανένα επιπλέον ποσό και να προβάλλουν τα μηνύματα για την καταπολέμηση του ιού δωρεάν;

Δεν ξέρω!

Μήπως θα πρέπει η κυβέρνηση να νοιαστεί πραγματικά για εμάς; Δεκάδες καταστηματάρχες αγόρασαν είδη προστασίας για τον COVID, καθαριστικά άεροςκ.ο.κ ώστε να μην λυγίσουν οικονομικά και τώρα λύγισαν εις διπλούν.

Μήπως θα πρέπει να διαθέσει χρήματα σε rapidtestsκαι άλλα μέτρα προστασίας για τα σχολεία, καθώς οι μαθητές σε όλη την χώρα έχουμε μπουχτίσει, αποδυναμωθεί και αποσυντονιστεί, ενώ κάποιοι που δίνουμε πανελλήνιες καλούμαστε στο καπάκι να επωμιστούμε και το εξοντωτικό νομοσχέδιο για εκλεκτούς της Κεραμέως;

Μήπως δεν φταίει η ατομική ευθύνη αλλά η τάση των κυβερνώντων να μείνουν αλώβητοι αυτοί και οι δικοί τους άνθρωποι;

Δεν χωράνε δύο καρπούζια σε μια μασχάλη κύριε Μητσοτάκη. Δεν γίνεται ο λαός να κερδίσει την μάχη μόνος του, με τους κυβερνώντες να θέλουν να μην κάνουν την παραμικρή υποχώρηση!

*Μαθητής – αρθρογράφος – efsyn.gr

28 σχόλια

    • Διαβάζω ότι οι αυτοδιοικητικοί ασχολούνται με τις επενδύσεις στα φωτοβολταϊκά. Γιώργο πιστεύεις ότι αυτός είναι ο λόγος που δεν έχουν αντιδράσει όπως θα έπρεπε;

  • Μήπως φίλε Γιώργο πρέπει να κάνεις έρευνα εις βάθος και μετά να γράψεις το άρθρο; έπιασες μόνο τη μια άποψη που ακούγετε…το τι παιχνίδια παίζονται από τον καθένα κυβέρνηση-αντιπολίτευση θα το δείξει ο χρόνος ποιος είχε δίκιο. Θα πρέπει να εξετάσεις το θέμα ως παγκόσμιο, δεν συμβαίνει μόνο στην Ελλάδα όπως μερικοί θέλουν να το αποδώσουν. Πολλές φορές μένουμε στην επιφάνεια και δεν βλέπουμε τη ρίζα του προβλήματος. Θα μου επιτρέψεις να χαρακτηρίσω την τοποθέτησή σου επιφανειακή.

    • Πολύ σωστή η τοποθέτηση του νεαρού μαθητή, δεν νομίζω ο χρόνος που διαθέτει να του επιτρέπει να ασχοληθεί ..από τη ρίζα του προβλήματος σε παγκόσμιο επίπεδο… και δεν φαίνεται να είναι και πολιτικάντης!!

    • Ένα απλό παράδειγμα… Πριν μέρες εμβολίστηκε ο κύριος Τσιοδρας. Όλοι ασχολήθηκαν με το φανελάκι και όχι με το ποιος είναι αυτός ο άνθρωπος. Όπως κάποιος είπε, αυτός ο άνθρωπος δεν έχει χώρο στο σπίτι του να βάλει τα πτυχία και τις διακρίσεις. Έτσι συμφαιρει σε κάποιους να λένε… Ελπίζω να μην είστε ένας από αυτούς,διαβαζω τα άρθρα σου και χαίρομαι που νέοι άνθρωποι προσπαθούν.

        • Δεν λέω ότι δεν σέβεσαι τον Τσιορδα. Συγνώμη αν κατάλαβες αυτό. Σαν παράδειγμα το έφερα της προσπάθειας από κάποιους που δεν θέλουν να βλέπουμε την πραγματικότητα…

  • Εσύ φίλε ανώνυμε κάνε μια βαθιά τοποθέτηση και άσε το Γιώργο .Στεναχωρεθηκες αρχή του χρόνου για την ανύπαρκτη κυβέρνηση ;;;Ένας χρόνος είναι θα περάσει.Καλή Χρονιά

    • Το γεγονός ότι ο συγκεκριμένος νέος αρθρογραφεί σε συγκεκριμένο ιστότοπο που αναφέρει στο τέλος του άρθρου κάτι μου καταμαρτυρεί. Επειδή ζητάς εκβάθυνση και ανάπτυξη επιχειρημάτων θα σου πω δυο κουβέντες . Κατ αρχάς ότι αναφέρει ο νέος στο άρθρο του είναι πιστή αντιγραφή όλων όσων αναπτύσει ο τσιρυζα στον αντιπολιτευτικό του λόγο. Θα μου πει κάνεις στον αντίλογο εάν συμφωνώ ή διαφωνώ και εγω αποκρινομενος θα απαντήσω ότι όλα δεν μαύρο ούτε άσπρο. Δεν γνωρίζω εάν χρειάζονταν να δοθούν τόσα χρήματα στα ΜΜΕ για διαφημιστικούς λόγους, σε κάθε περίπτωση χρειάζονταν η προώθηση των μέτρων περιορισμού της πανδημίας και δεν θα μπορούσε να γίνει χωρίς την διαφήμιση. Γνωρίζουμε όλοι ότι ο διαφημιστικούς χρόνος στα ΜΜΕ πληρώνεται αδρά. Σε κάθε περίπτωση ο Έλληνας εάν δεν προβάλλονταν καθημερινά το μένουμε σπίτι δεν θα υπάκουε στα μέτρα, λόγω αντίληψης, παιδείας καί ιδιοσυγκρασίας του Έλληνα. Τέλος πιστεύω ότι κανείς δεν ισχυρίζεται το αντίθετο, ολοι θα ήθελαν να βοηθηθούν περισσότερο οι ελεύθεροι επαγγελματίες. Σε κάθε περίπτωση ελήφθησαν έκτακτα μέτρα ενίσχυσης αυτών , μπορεί να μην επαρκούν απόλυτα, αλλά ελήφθησαν. Έχω ακούσει από πολλούς θετικά σχόλια για τα μέτρα. Έχω ακούσει ότι πολλοί απ’ όσους διαμαρτύρονται δεν δικαιούται να ενταχθούν σε κάποια από τα προγράμματα διοτι το προσωπικό που απασχολούσαν δεν το είχαν νόμιμα ασφαλισμένο. Όσον αφορά τον μικρό αρθρογράφο του συστήνω να απογαλακτιστει από τους συντρόφους του τσιρυζα . Αυτό το λέω γιατί τα τελευταία χρόνια κάτι τέτοιο αντιλήφθηκα. Συνεχώς δίπλα τούς βρίσκονταν. Εν κατακλείδι και επειδή φίλος ανέφερε ς να κάνω υπομονή έναν χρόνο ακόμη έχω να σου πω ότι εσύ και οι σύντροφοι σου θα κάνετε πολλά χρόνια υπομονή για να δείτε την εξουσία στα χέρια σας. Σας έχουν αντιληφθεί οι Έλληνες. Καλή χρονιά.

      • Γράφω κάτι και με λέτε ΝΔ… ΟΝΝΕΔ… ΔΑΠ… γράφω κάτι άλλο και με λέτε ΣΥΡΙΖΑ… Πριν μερικούς μήνες έγραψα σχετικά με τις καταλήψεις… και να μην σας κρύψω ότι βγαίνω και στον ΣΚΑΙ και μιλάω ο οποίος είναι το άκρως αντίθετο της efsyn… σας φαίνεται περίεργο να μην είμαι ούτε ΝΔ ούτε ΣΥΡΙΖΑ ;

      • Ο τσιρυζα μαθητης εγραψε κατι σωστο,λαθος,επωνυμα εσυ που εγραψες μια εμπιρεστατωμενη απαντηση δεν ειχες το θαρρος ουτε το ονομα σου να βαλεις.

  • Τότε όλες οι κυβερνήσεις στον κόσμο είναι ανύπαρκτες. Γαλλία , Ισπανία, Αμερική, Αγγλία όλες έχουν χιλιάδες θύματα άρα είναι όλες ανύπαρκτες και ηγέτες τους. Εκτος από το Μαδουρο λόγω της σωστής πολιτικής που εφαρμόζει είναι όλα καλά. Αυτή είναι η λογική σας… Όσο για το χρόνο σκέψου μετά από πόσα χρόνια και αν θα ξαναερθει ο σύριζα… Καλή χρονιά να έχουμε.

  • Η κατάσταση ξέφυγε. Τα λάθη τους δεν διορθώνονται όσο κι αν τα κουκουλωνκυν. Τα μέτρα είναι λάθος. Απαιτείται έστω κ τώρα άμβλυνση ωραρίου. Τα σούπερ πρέπει να είναι ανοιχτά μέχρι τις 10.00μμ κ οι λαϊκές να γίνονται 3 φορές την εβδομάδα ώστε ο κόσμος να αποσυμφοριθει. Μας αύξησαν την πυκνότητα μειώνοντας το ωράριο κ καταργώντας τις λαϊκές. Είμαστε 2,5 μήνες κλεισμένοι μέσα κ δε λένε να διορθώσουν τα τραγικά λάθη. Άρα δε θέλουν. Τους ενδιαφέρει ο κλεφτοπολεμος, Το κλέφτες κι αστυνόμοι. Όμως δε μπορούμε άλλο να παίζουν μαζί μας. ΦΤΆΝΕΙ ΠΙΑ!

  • Πολύ διαφορετικό άρθρο σε σχέση με τα δείγματα γραφής μέχρι τώρα του κ. Τριανταφύλλου. Το πολιτικό φίλτρο δυστυχώς αλλοιώνει, σχεδόν τους πάντες.

  • Ο Γιώργος δεν κρύφθηκε και εξέφρασε επωνύμως την άποψή του. Είτε συμφωνείτε είτε διαφωνείτε, εκφράστε κι εσείς την δική σας άποψη επωνύμως. Η Δημοκρατία χτίζεται με απόψεις και όχι με φανατισμούς και ανώνυμες άναρθρες κραυγές.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.