Τι εισηγούνται οι λοιμωξιολόγοι σύμφωνα με την ΕΡΤ. – Άνοιγμα σχολείων: Στις 11 Ιανουαρίου ξεκινούν Δημοτικά και Νηπιαγωγεία

4 Ιανουαρίου 2021
18:52

Τι εισηγούνται οι λοιμωξιολόγοι σύμφωνα με την ΕΡΤ. Ανοίγουν Δημοτικά, Νηπιαγωγεία και Παιδικοί Σταθμοί με πολύ αυστηρά μέτρα.

Το πράσινο φως για το άνοιγμα της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης δίνουν οι λοιμωξιόλογοι και σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ τα Δημοτικά Σχολεία, τα Νηπιαγωγεία και οι Παιδικοί Σταθμοί ανοίγουν στις 11 Ιανουαρίου με πολύ αυστηρά μέτρα.

Αντίθετα οι λοιμωξιολόγοι δεν συναινούν στο άνοιγμα Γυμνασίων και Λυκείων.

Τα σενάρια για τα σχολεία

Οι πληροφορίες λένε πως τα μέτρα στα σχολεία θα είναι αυστηρότερα, ούτως ώστε να εξασφαλιστεί η ασφαλής επιστροφή μαθητών και εκπαιδευτικών στα θρανία.

Επιπρόσθετα, υπάρχει η σκέψη να εφαρμοστεί κλιμακωτό ωράριο προσέλευσης και αποχώρησης των μαθητών με στόχο να αποφευχθεί ο συνωστισμός γονέων και κηδεμόνων την ώρα που θα πηγαίνουν αλλά και την ώρα που θα παραλαμβάνουν τα παιδιά τους από τα σχολεία.

Εν τω μεταξύ οι λοιμωξιολόγοι τόνιζαν πως το πρόβλημα δεν είναι τα παιδιά στα δημοτικά και τα νηπιαγωγεία, αλλά ο συνωστισμός που προκαλείται από τους γονείς όταν τα πηγαίνουν και όταν τα παραλαμβάνουν, με την κ. Κεραμέως να έχει προτείνει κλιμακωτό ωράριο προσέλευσης και αποχώρησης, ώστε να δοθεί λύση σε αυτό το πρόβλημα.

21 σχόλια

  • Δεν είναι πρόβλημα τα 25 παιδιά σε 25 τμ, είναι πρόβλημα οι γονείς πέντε λεπτά έξω στο πεζοδρόμιο. Άμα είσαι ειδικός να είσαι σε όλα . 5000 νεκρούς μετράμε μεχρι σήμερα.

  • Κλείνουμε τα 2-3 μαγαζιά που το ονομάσαμε άρση του λοκνταουν , για να ανοίξουμε τα νηπιαγωγεία και τα δημοτικά , τα οποία θα τα ξανακλεισουμε , όταν θα ανοίξουμε τα μαγαζιά με το τρομερό μέτρο του κλικ αγουεη.
    Έχουνε σχέδιο τα παιδιά τι δεν καταλαβαίνετε ????

  • Ότι χειρότερο αυτό που παν να κάνουν .Η Κοζάνη είναι σε αυστηρό λοκνταουν αλλά τα σχολεια θα τα ανοίξουν.Μας δουλεύεται μας κλείσατε τάχα από τις 6

  • Οι τοπικοί άρχοντες δεν ενημερώνουν την Υπουργό μας για την κατάσταση της πανδημίας στην περιοχή ; Αγαπητέ Στάθη δεν πρέπει να ενεργοποιηθείς και να μπεις μπροστά στον αγώνα για την προστασία της Υγείας μας; Το άνοιγμα με αυτό τον τρόπο είναι αυτοκτονία …μειώστε τον αριθμό των μαθητών κάντε εκ περιτροπής μαθήματα Βρείτε λύσεις ΕΛΕΟΣ

  • Εσύ τώρα τι πετάχτηκες σαν μπάνερ με δώρο iPhone; Μπούφο.. Αα μπούφο…
    Την ατομική μου ευθύνη όμως τη ζητάνε. Να κλείσω το μαγαζί μου όμως το ζητάνε. Να μη δω τους παππούδες γονείς μου το ζητάνε. Και εγώ τα έκανα όλα. Γιατί; Για να κάνουν αυτοί τον καμπόσο; Άιντε παράτα μας. Τράβα να δεις ΣΚΑΪ.

  • Οι ειδικοί ψυχολόγοι, λέει, ανησυχούν για την ψυχική υγεία των παιδιών και θέλουν να επιστρέψουν στα σχολεία τους. Γελοίοι. Που χρησιμοποιείτε τα παιδιά στα ψέματά σας και δεν ντρέπεστε κιόλας και δεν κοκκινίζετε. Τώρα σας πήρε ο πόνος για τα παιδιά. Που τα μισά νηπιαγωγεία είναι μέσα σε μαγαζιά και ημιυπόγεια χωρίς αυλές.

  • Αν η λύση ήταν το κλιμακωτό ωράριο και η είσοδος από διαφορετικές πόρτες, τότε γιατί τα έκλεισαν; Αυτά δεν μπορούσαν να εφαρμοστούν το Νοέμβριο; Οριζόντια μέτρα ανεξάρτητα από το επιδημιολογικό φορτίο κάθε περιοχής!

  • Γιατί αποφασίζουν αυτοί για τα δικαμας παιδιά; Εμείς μπορούμε να αποφασίσουμε για τα δικά τους; Όχι.αρα ο κάθε γονιός να μπορεί να αποφασίσει εάν θέλει να στείλει με αυτήν την πανδημία τα παιδιά του στο σχολείο.πειστευω ότι αυτό το δικαίωμα το έχουμε.

  • Αντί να ανοίξουν γυμνάσια και λύκεια που τα παιδιά είναι πιο υπεύθυνα και συνειδητοποιημενα, πηγαινοέρχονται μόνα τους, ανοίγουν δημοτικά και νηπιαγωγεία που πρέπει να μετακινηθούν γονείς, να επιστρατεύσουν παππούδες και γιαγιάδες για το πήγαινε έλα και το μπέιμπι σιτιγκ μέχρι να σχολασουν οι γονείς, αφού κι αυτοί θα επιστρέψουν στην εργασία τους τώρα και όσες μαμάδες/μπαμπάδες δεν εργάζονται θα αναζητούν χώρο και παρέα για τον πρωινό καφέ!
    Κάτι δεν κάνουμε σωστά ή εγώ τα βλέπω έτσι;

    • Θα συμφωνήσω απόλυτα μαζί σου λογική χρειάζεται να ανοίξουν οι μεγαλύτερες βαθμίδες τουλάχιστον στείλτε την 3η λυκείου μπας και γράψει τιποτα αν δεν θέλετε να βάλτε όλα τα παιδιά σε κίνδυνο

    • οχι αδερφε, κανεις λαθος. πηγαινε εξω απο ενα γυμνασιο ή ενα λυκειο την ωρα διαλειματος ή προσελευσης ή αποχωρησης και η απορία σου θα λυθει αμεσως. θα δεις ολα τα εφηβα με τις μασκες κατω και σε μπουλουκια ο ενας πανω στον αλλον. βαλε οτι το απογευμα θα γινει το ιδιο στα φροντηστηρια και με παιδια απο αλλα σχολεια στην ιδια ταξη. καταλαβαινεις επομενως γιατι τα εφηβα ειναι αληθεια ο σημαντικοτερος παραγοντας εξαπλωσης (ασχετα που λενε οτι πληγωνεται ο ψυχισμός τους, μια χαρα κανουν βολτες 4-4 εξω καθημερινα, σε βεβαιώνω λογω επαφής καθημερινα με εφηβα). τα παιδια ειναι ζωή και κυριως τα εφηβα, αλλα αυτο τωρα εχει συνεπειες

    • Όχι όταν παίζουν με τη ζωή μας! Ποια ειναι τα μέτρα το άνοιγμα 2ης πόρτας; μας κοροϊδεύουν; Ανίκανοι. Μειωστε τον αριθμό των μαθητών ανά τάξη λίγη λογική….

    • Δεν σε καταλαβαίνω. Γιατί δηλαδή πότε είπα εγώ ότι έπρεπε να ανοίξουν τα σχολεία; Ή πρέπει ν συμφωνούμε με σένα;

      • Δεν είπα αυτό απλά δεν μας αρέσει τίποτα, είτε κλειστά είτε ανοιχτά, έχω γονέα που εργάζεται στην πρώτη γραμμή, έξω από τον χορό όλοι καλά τα λέτε…. Ρωτήστε κάποιους που τα ζούν στην οικογένεια τούς.

  • οπως ανοιξαν τα βορεια συνορα χωρις ελεγχο το καλοκαιρι και τρεχουμε εδω και ενα τριμηνο, τωρα ανοιγουν σχολεια με μετρα προφυλαξης τα παιδια να μπαινοβγαινουν απο διαφορετικες πορτες (που ηδη γίνεται) και με εθελοντικα τεστ. και λενε πρωτα ειναι οι εφηβοι οι επικινδυνοι για διασπορα και μετα η πρωτοβαθμια, αρα ανοιγουμε απο κατω προς τα πανω.
    αν ειναι δυνατο τετοια βλακεια σε σοβαρα θεματα. ηδη στη βρετανια που γινεται χαμος και μπηκαν σε σκληρο διμηνο (και τριμηνο;) λοκ νταουν θεωρούν βασικοτατο παραγοντα διασπορας του νεου μεταλλαγμενου στελεχους τα σχολεια που ηταν ανοιχτα μεχρι και πριν 3 εβδομαδες.

    ανοητοι κυβερνητικοι, τωρα σας επιασε η καψα για να σωσετε την εκπαιδευση. κρατα τα με τηλεκπαιδευση 2 μηνες ακομα, κοψε τις πλατειες-παγκακια και αθλητισμους απο το λαο που αμολυεται εξω ολη μερα και κλεισε τα συνορα (τα βορεια τουλαχιστον) να γινει οπως την ανοιξη που σε 2 μηνες μηδενισαν τα κρουσματα και μετα ανοιξε τα παντα να γυρισουμε πισω στις ζωες μας

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.