Νομαρχιακή Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ – ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ Κοζάνης Τμήμα Παιδείας: “«Άκρως επιπόλαιο το άνοιγμα των σχολείων»”

10 Ιανουαρίου 2021
16:15

 

Δεν υπάρχει κανένας πολίτης στη χώρα που να ισχυρίζεται πως τα σχολεία δεν πρέπει να ανοίξουν. Μέσα στις υπάρχουσες όμως συνθήκες και με μια κυβέρνηση που δεν φρόντισε για τις κατάλληλες προϋποθέσεις μπορεί να καταλήξει επώδυνο. Οι ειδικοί και κυρίως οι λοιμωξιολόγοι, τα κόμματα, οι εκπαιδευτικοί έχουν καταθέσει τις προτάσεις τους και έδωσαν τις κατευθύνσεις τους για τις σχετικές ενέργειες που πρέπει να εφαρμοστούν έτσι ώστε να φτάσουμε στο άνοιγμα των σχολείων με ασφάλεια. Δυστυχώς από το Νοέμβριο που είχαμε το οριζόντιο κλείσιμο όλων των βαθμίδων δεν έχει αλλάξει ουσιαστικά τίποτα.

Με λίγα λόγια η κυβέρνηση χωρίς να ακούσει τους ειδικούς επιστήμονες προχωρά στο άνοιγμα των σχολείων

  • χωρίς τη μείωση των μαθητών ανά τάξη,
  • χωρίς εναλλασσόμενο ωράριο,
  • χωρίς τακτικά τεστ σε εκπαιδευτικούς αλλά και μαθητές ιδιαίτερα όσων ζουν με άτομα που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες,
  • χωρίς επιπλέον προσωπικό σε υπηρεσίες καθαριότητας,
  • χωρίς να δίνει προτεραιότητα σε εκπαιδευτικούς που χρειάζεται ή είναι άνω των 50 να προχωρήσουν σε εμβολιασμό,
  • χωρίς μια σοβαρή κατεύθυνση και μείωση της ύλης για τα παιδιά που πρόκειται να δώσουν εξετάσεις ενώ συνεχίζουν τα μαθήματα με τηλεκπαίδευση.

Ιδιαίτερα σε μια περιοχή όπως είναι αυτή της Κοζάνης με το καθεστώς της απολιγνιτοποίησης που βάζει στον αέρα τόσες θέσεις εργασίας και ταυτόχρονα το ισχυρό και παρατεταμένο lockdown που φτάνει επιχειρήσεις και πολίτες στα όρια τους, ήρθε να προστεθεί και το άνοιγμα των σχολείων χωρίς τα απαραίτητα μέτρα. Τη στιγμή που οι πολίτες του νομού Κοζάνης αλλά και ευρύτερα της Δυτικής Μακεδονίας περίμεναν ένα σχέδιο για μια περιοχή που βάλλεται συνεχώς , το μόνο που αντιμετωπίζουν είναι η ανεπάρκεια των πολιτικών μιας κυβέρνησης που οι ευθύνες της πληθαίνουν μέρα με τη μέρα.

Νομαρχιακή Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ – ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ Κοζάνης

Τμήμα Παιδείας

 

21 σχόλια

  • Ναι και τι κάνετε για αυτό; δεν υπάρχει μηχανισμός προστασίας του κοινωνικού συνόλου να πιέσετε προς κάθε κατεύθυνση λόγια και λόγια δεν φέρνουν αποτελέσματα, εκθέσεις γράφω κι εγώ ο αγγράμματος!

  • Ναι και τι κάνετε για αυτό; δεν υπάρχει μηχανισμός προστασίας του κοινωνικού συνόλου να πιέσετε προς κάθε κατεύθυνση λόγια και λόγια δεν φέρνουν αποτελέσματα, εκθέσεις γράφω κι εγώ ο αγράμματος!

    • Να μιλάς για τον εαυτό σου εσύ! Εσένα δεν σε ενδιαφέρει και δεν μας ενδιαφέρει και μας που δεν σε ενδιαφέρει επίσης!

      Για εμάς που μας νοιάζει όμως γιατί πρόκειται για τα σχολεία και τα παιδιά μας είναι σημαντικό και θέλουμε να ακούμε κι άλλες απόψεις εκτός της κυβέρνησης τσίρκο
      Για να ξέρουμε πως πρέπει να πράξουν τα παιδιά μας

  • Απο εσας δεν περιμεναμε τιποτα διαφορετικο,προτιματε τα παιδια να γυριζουν στις πλατειες και στα παρκα απο το να ειναι στις σχολικες αιθουσες!!! Ευτυχως για την χωρα ειστε μια κακη αναμνηση και δεν προκειτε να ξανακυβερνησετε(ευτυχως!!!!)

      • Στον καιαδα θα ρίχναμε τα παιδιά μας αν κυβερνούσε ακόμη ο αχαστος που στις 8 Ιανουαρίου το 21 πρότεινε την ευρωπαϊκή αγορά της πατέντας του εμβολίου όταν η κυβέρνηση το έκανε στις 6 Απριλίου του 20. Του πήρε 9 μήνες να το καταλάβει. Για ψαχτο λίγο μπάς και καταλάβεις και ‘σύ

    • Τηλεκπαίδευση που με νόμο Κεραμεως είναι υποχρεωτική πια από τον Ιούνιο ακόμη. Τόσο καιρό στραβά κουτσά παρόλαυτα έτσι πορεύονται τα παιδιά όλα , άρα αν υπονονεις και εσύ σαν τον άλλο επάνω τον ΑΝΤΕ ΓΕΙΑ ότι δεν θέλουν ανοιχτά σχολεία για να γυρνάνε στις πλατείες και τα πάρκα άλλαξε κασέτα γιατί δεν ισχύει αυτό το αφήγημα.

  • ΑΝΤΕ ΓΕΙΑ!!Μια ερωτησουλα εαν επιτρέπετε.
    Οταν η κυβερνηση το προηγουμενο διάστημα είχε κλειστά τα σχολεία έστελνε “παιδια να γυριζουν στις πλατειες και στα παρκα απο το να ειναι στις σχολικες αιθουσες!!!”
    ή η απάντηση σε αυτό το ερώτημα σε ξεπερνάει;

    • Συριζαιοι σε απογνωση,ζειτε στο δικο σας συμπαν με ευσεβεις ποθους,και διαστρεβλωση της πραγματικοτητας!!!! Με ενα νομο και ενα αρθρο!!!!!! Χαχα……χα!!!!!!!

      • ΝουΔΟΥΛΟΙ πανηγυρτζηδες μεσα στο χαλι που σας διακατεχει βρισκετε τροπους να μας διασκεδαζετε δεν λεω.. τα πατε περιφημα για τον κατηφορο σας. Βρεξει χιονισει ειτε με λιγα ειτε με πολλα κρουσματα εσεις ακομα στα παλαμακια και τα ωσαννα και μπραβο που πιστευετε στο μυθο της φαντασιας σας οτι ξεπερασατε το Βελγιο.
        Ευσεβεις ποθοι οτι ο κοσμος θα σας στηριζει εσαει και θα κυβερνατε κι αλλο χαχαχαχαχα!
        Περιμενε και εσυ μπλε παιδακι μεχρι το καλοκαιρι και θα τα δεις ολα! Καληνυχτα και περαστικα!

  • Φίλε μου καλέ μάλλον δεν έχεις καταλάβει κάτι εδώ είναι ΚΟΚΚΙΝΗ περιοχή. Μας έχει μέσα απο τις18:00 μας έχει κλειστά μαγαζιά λαϊκές και ΕΣΥ μιλάς αν τα παιδιά είναι σε πλατείες και λέει με ανοιχτά παράθυρα πρέπει να είσαι μάλλον ΕΠΙΔΙΜΙΟΛΟΓΟς

    • Φίλε μου αν κάνεις μια βόλτα θα καταλάβεις γιατί μας έχουν μαντρώσει και για πολύ ακόμα… Όλες οι αυλές των σχολείων είναι γεμάτες από παιδιά, άνθρωποι πάνε στη δουλειά με λεωφορείο χωρίς μάσκα. Μετά πεσμου ποιος φταίει. Μάλλον θέλουμε ο καθένας μας τον αστυνομικό του δίπλα.

  • Όλους εσάς σαν είχαμε στο ΠΑΣΟΚ (αυτό που όταν βλέπετε φωτογραφία του Ανδρέα τρέμουν τα πόδια σας) και μας αφήνατε το φρέντο το εσπρέσσο στο γραφείο κατόπιν παραγγελίας. Τώρα μας το παίζετε ότι είστε και σε κόμμα.
    Λοιπόν παίδες, για αυτό το λόγο που αναγράφεται στο παραπάνω κείμενο σας είχαμε για τους καφέδες. Γιατί πολύ απλά δεν μπορούσατε να βγάλετε μια πρόταση.
    Ωστόσο για να είμαι και λίγο δίκαιος, και αυτούς που είναι τώρα στο κιναλ της καρδιάς μας και αυτούς για καφέ τους είχαμε. Οπότε μην το παίρνετε προσωπικά.

    όλοι οι τριτοτεταρτοι έβγαλαν και γλώσσα.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.