kozan.gr: Λ. Μαλούτας για το ενδεχόμενο δημιουργίας ΧΥΤΑΜ στα πρώην ΜΑΒΕ: “Η λίμνη Πολυφύτου είναι γεμάτη από αμίαντο. Δεν θα ανακαλύψουμε τώρα τον αμίαντο. H λίμνη Πολυφύτου δεν κινδυνεύει από τον αμίαντο αλλά η λίμνη έχει ήδη αμίαντο μέσα “(Βίντεο)

11 Ιανουαρίου 2021
19:20

 

“Η λίμνη Πολυφύτου είναι γεμάτη από αμίαντο. Δεν θα ανακαλύψουμε τώρα τον αμίαντο. H λίμνη Πολυφύτου δεν κινδυνεύει από τον αμίαντο αλλά η λίμνη έχει ήδη αμίαντο μέσα”, ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο Δήμαρχος Κοζάνης Λ. Μαλούτας, στο θέμα, που τέθηκε, εκτός ημερήσιας συζήτησης, στη σημερινή (11/1) συνεδρίαση του Δ.Σ. Κοζάνης, σε σχέση με την κουβέντα που έχει “ανοίξει” για τη δημιουργία «νεκροταφείου» για όλο τον αμίαντο της χώρας, δίπλα στο εγκαταλελειμμένο εργοστάσιο των Μεταλλείων Αμιάντου Βορείου Ελλάδος. Όπως ανέφερε, αρχικά, στην πρωτολογία του, ο Δήμαρχος Κοζάνης, σύμφωνα με τον Περιφερειακό Σχεδιασμό της Περιφέρειας Δ. Μακεδονίας, έχει προβλεφθεί, στη συγκεκριμένη θέση, η δημιουργία ΧΥΤΑΜ για τον ενταφιασμό αμιάντου, που προέρχεται αποκλειστικά και μόνο από την Περιφέρεια Δ. Μακεδονίας. Σε κάθε περίπτωση, ξεκαθάρισε πως, τη δεδομένη χρονική στιγμή δεν υπάρχει καμία “κινητικότητα” στο θέμα, σημειώνοντας, χαρακτηριστικά: “Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει καμία “κίνηση” για περιβαλλοντικές μελέτες κ.ο.. Πριν παρθεί η πολιτική απόφαση για το τι θα γίνει εκεί, θα ζητήσω από τον Περιφερειάρχη να έχουμε όλα τα δεδομένα για να έχουμε άποψη. Να έχουμε όμως στο μυαλό μας ότι το συγκεκριμένο σημείο ανήκει διοικητικά στο Δήμο Σερβίων, χωρίς αυτό να σημαίνει  ότι δεν πρέπει να έχουμε γνώμη”. Για το θέμα τοποθετήθηκαν κι άλλα μέλη του Δ.Σ., ανάμεσά τους και ο Φ. Κεχαγιάς ο οποίος, όπως, ανέφερε, ενημέρωσε για το θέμα το γραφείο του Περιφερειάρχη Δ. Μακεδονίας Α Τζιτζικώστα, με δεδομένο ότι από τη Λίμνη Πολυφύτου υδροδοτείται η Θεσσαλονίκη. Δείτε την τοποθέτηση του Δημάρχου στο παρακάτω απόσπασμα, που σας μεταφέρει το kozan.gr:

 

37 σχόλια

  • Και τσακ! έκλεισε το μάτι στον Ελευθερίου να κάνει ό,τι γουστάρει, αφού η περιοχή “ανήκει στο Δήμο Σερβίων”. Πόσο ανίκανος κι ανεύθυνος πια;

        • Βρε τετραπερατε ο αμίαντος προέρχεται από συγκεκριμένα πετρώματα τα οποία διαρρέει το ποτάμι κατά την ροή του. Τι νομίζεις ότι είναι ο αμίαντος, ανθρώπινο κατασκεύασμα….?

  • Θα το γράφω συνέχεια
    1. Εάν είναι δυνατόν να μην έχει ασχοληθεί ο δήμος και η περιφέρειά με τις προτάσεις αναγνωρισμένων επιστημόνων όπως ο Παπαγεωργίου και ο Κολοβός

    2 πως είναι δυνατόν εάν είναι ασφαλής ο χυτά αμιάντου να μην κάνουμε ένα χυτά σε κάθε περιφέρεια όπως λέει η οικολογική κίνηση ώστε να μην έχουμε έξοδα μεταφοράς και φυσικά κίνδυνο ατυχήματος στην μεταφορά
    3 εάν είναι ασφαλές και το θεωρούν αναπτυξιακό γιατί να το περιορίσουμε στον αμίαντο στην Ελλάδα; Να πάρουμε τον θάνατο όλη της Ευρώπης και να κάνουμε χυτά αμιάντου όλα τα βουνά της δυτικής Μακεδονίας αν το θεωρούν ασφαλές και αναπτυξιακό που δίνει θέσεις εργασίας!
    4 τι τους έπιασε μέσα στην πανδημία να θέλουν να περάσουν κάτι τέτοιο χωρίς έστω διαβούλευση και χωρίς παρουσία κόσμου;

    • Ο δήμαρχος έχει χάσει την μπάλα σε όλα τα θέματα.

      Απλά παρατηρητης των εξελίξεων

      Βέβαια έτσι έμαθε τόσα χρόνια και όλα κυλούσαν πολύ όμορφα.

      Την πρώτη φορά που χρειάστηκε να πάρουν πρωτοβουλίες φάνηκε η γύμνια και η έλλειψη ικανοτήτων

      Τα ίδια ισχύουν και για τον περιφερειαρχη

      Τόσα χρόνια βουλευτής έκανε ανεξοδες τοποθετήσεις και απολάμβανε τα προνόμια.

      Όταν πήρε καρέκλα φάνηκε πως απλά δεν το έχει.

      Αυτά να τα βλέπουν οι πολίτες πόσο λάθος κριτήρια έχουν στις επιλογές τους.

      Μετά φωνάζουν

      Ήρθε η ώρα της πληρωμής

  • ωραια και επειδη εχει η λιμνη αμιαντο εαν εχει που καμια επιστημονικη μελετη δεν το λεει αυτο πουθενα,να προσθεσουμε και αλλον ωραια λογικη,μπραβο δημαρχε,συγχαρητηρια

  • Δηλαδή έχουμε αλλάξει τους αμιαντοσωληνες γιατί είναι επικίνδυνοι αλλά δίνουμε νερό με αμίαντο στην Θεσσαλονίκη;

  • Δηλαδή έχουν αίσθηση; Λέει ότι η λίμνη έχει αμίαντο; Παίρνει Νέρι με αμίαντο η Θεσσαλονίκη; Το πιστοποιεί κάποιος επιστήμονας;

  • Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΟΖΑΝΗΣ ΘΕΛΟΝΤΑΣ ΝΑ ΑΠΟΦΥΓΕΙ Ο,ΤΙ ΠΡΟΒΛΕΠΟΝΤΑΝ ΣΤΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΔΕΗ -ΔΙΑΔΥΜΑ (2016)ΓΙΑ ΕΝΡΑΦΙΑΣΜΟ 15000 ΤΟΝ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ ΤΗΣ ΔΕΗ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΔΙΑΔΥΜΑ, ΘΥΜΗΘΗΚΕ ΟΤΙ Η ΛΙΜΝΗ ΕΧΕΙ ΑΜΙΑΝΤΟ!! ΑΣ ΑΦΗΣΕΙ ΤΙΣ ΝΤΡΙΠΛΕΣ ΚΙ ΑΣ ΜΑΣ ΔΕΙΞΕΙ ΜΕ ΠΟΙΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΕΣ ΜΕΛΕΤΕΣ ΠΡΟΧΩΡΟΥΝ ΣΤΟ ΧΥΤΑΜ ΣΤΑ ΜΑΒΕ ΓΙΑ ΟΛΗ ΤΗ ΧΩΡΑ, ΕΑΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ. ΑΣ ΘΥΜΗΘΕΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΤΟΥ ΙΔΙΟΤΗΤΑ ΚΙ ΟΧΙ ΤΗ ΜΠΑΛΛΑ ΣΤΗΝ ΕΞΕΔΡΑ!!

  • Κορονοιος, μεταλιγνιτικη εποχή, αναπλάσεις πλατειών πχ Λασσάνη κλπ. Τώρα μαβε. Πες μου τι έχεις κάνει μέχρι τώρα. Έστω ένα και θα σε παραδεχτω. Πες μου ένα. Έχεις μαζέψει όλα τα τζιμανια εκεί και από την πολύ σκέψη έχετε πάθει φιλοσοφία. Το μόνο θετικό είναι ότι παρασύρεις μαζί σου όλους τους νέους επόμενους μελλοντικούς φωστήρες της ενότητας στο μαύρο των εκλογών. Υπομονή και θα περάσει.

  • Πάντως οι μετρήσεις της δευαθ ποτέ δεν έδειξαν την παρουσία αμιάντου
    Όποτε ειτε
    Α) ο Μαλούτας λέει μπούρδες και μάλιστα επικίνδυνες
    Β) στην δευαθ είναι άσχετοι και δίνουν αμιαντουχο νερό στον κοσμο
    Και στις δύο περιπτώσεις βέβαια ο χυτά αμιάντου στα μαβε θα μείνει όνειρο θερινής νυκτός για όσους ονειρεύονται κοιμώμενος ορθιοι

  • Και μετά αναρωτιέστε γιατί είμαστε κλεισμένοι με λοκντάουν εδώ και τόσους μήνες, και που ξέρουν οι Αθηναίοι την Κοζάνη.. Κάτι αυτό, κάτι τα σκουπίδια, κάτι η ΔΕΗ που παρήγαγε το 70% του ρεύματος…. Ε όλο και κάτι θα ξέρουν….

  • Τα νερά των βροχών στις αποθέσεις των υπολοίπων επεξεργασίας αμιάντου δεν καταλήγουν στην λίμνη ;
    Βέβαια τώρα έγινε μεγάλη αποκατάσταση , αλλά για πολλά χρόνια ήταν γυμνές.

  • Ο Μαλούτας δηλαδή σαμποτάρει και τους επαγγελματίες ψαράδες της λίμνης με αυτά που λέει, και πιο συγκεκριμένα την εξαγωγή της καραβίδας στο εξωτερικό που τόσο πολύ τη διαφημίζουν και καλά κάνουν οι άνθρωποι.

  • Αντί να γράφετε αναπαυτικά στον καναπέ σας διαβάστε και καμιά ανάλυση του νερού της λίμνης και μετά το συζητάμε

    • Έχεις ΚΆΠΟΙΑ ΠΡΌΧΕΙΡΗ ΑΝΆΛΥΣΗΣ ΓΙΑΤΊ ΟΙ ΑΝΑΛΎΣΕΙς Της δευα θεσσαλονίκης δεν δείχνουν κάτι
      Εκτός εάν ο αμίαντος εξατμίζεται στην λίμνη στα όρια του νομού

      • Για να μετρήσεις τον αμίαντο πρέπει να κάνεις μέτρηση ινών αμιάντου. Δεν βλέπεις γιατί δεν κάνουν ή δεν δημοσιεύονται για αμίαντο. Τι ήθελες εσύ να μετράνε μαγνήσιο και ασβέστιο και εσύ να βλέπεις ίνες αμιάντου?

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.