«Οι προθέσεις της κυβέρνησης για υποβάθμιση του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας θα βρουν αντιμέτωπη όλη την κοινωνία της περιοχής – Συνάντηση των Βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Δυτικής Μακεδονίας με τις πρυτανικές αρχές του Π.Δ.Μ.»

16 Ιανουαρίου 2021
12:05

 

           

 

Οι Βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ Δυτικής Μακεδονίας κκ. Καλλιόπη Βέττα, Πέτη Πέρκα και Ολυμπία Τελιγιορίδου πήραν την πρωτοβουλία να συναντηθούν με τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας κ. Θεόδωρο Θεοδουλίδη και τον Αντιπρύτανη κ. Νικόλαο Σαριαννίδη.

Βασικό θέμα συζήτησης αποτέλεσε η κατάθεση του νομοσχεδίου του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων το οποίο, εκτός των άλλων, τροποποιεί τα όρια εισαγωγής στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα.

Συγκεκριμένα, η βάση εισαγωγής για κάθε τμήμα θα προκύπτει από ένα ποσοστό του μέσου όρου των επιδόσεων των υποψηφίων κάθε επιστημονικού πεδίου στα μαθήματα που εξετάστηκαν.

Με αυτόν τον τρόπο θα μειωθεί δραστικά ο αριθμός των εισακτέων, γεγονός που, εκτός των άλλων, θα ωθήσει, αναγκαστικά, μεγάλα τμήματα των νέων προς την ιδιωτική εκπαίδευση. 

Όπως ανέφερε ο κ. Θεοδουλίδης, η μείωση δεν θα είναι αναλογική, καθώς για ιδρύματα όπως το Π.Δ.Μ, το πλήγμα θα είναι βαρύτερο, γεγονός που θα οδηγήσει σε δραματική μείωση των φοιτητών και βέβαιη κατάργηση της συντριπτικής πλειοψηφίας των τμημάτων.

Από την πλευρά των Βουλευτών επισημάνθηκε ότι το Υπουργείο Παιδείας έχει δείξει τις προθέσεις του για την δημόσια εκπαίδευση και το Π.Δ.Μ με μια σειρά από αποφάσεις.

Οι ευνοϊκές τροπολογίες για τα κολλέγια και τα μεγάλα ιδιωτικά σχολεία, η αύξηση των μαθητών ανά τμήμα, η απαξίωση της δημόσιας επαγγελματικής εκπαίδευσης, η εξίσωση των πτυχίων δημοσίων και ιδιωτικών δομών, η σύνδεση της χρηματοδότησης των πανεπιστημίων με την τιμωρητική αξιολόγηση, η κατάταξη των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων σε δύο κατηγορίες φανερώνουν, εκτός των άλλων, την πολιτική στόχευση της κυβέρνησης.

Σε τοπικό επίπεδο, η αναστολή λειτουργίας των έξι (6) Τμημάτων του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, η κατάργηση των Διετών Προγραμμάτων Σπουδών των ΕΠΑ.Λ στα Πανεπιστήμια, οι μηδενικές προσλήψεις μελών Δ.Ε.Π., αποδεικνύουν ότι οι μεγαλόστομες διακηρύξεις για την στήριξη του Π.Δ.Μ., εν όψει και της βίαιης απολιγνιτοποίησης, είναι κενό γράμμα.

Επίσης, η αναθεώρηση των ορίων εισαγωγής έγινε χωρίς καμία μελέτη επιπτώσεων για την περιοχή, χωρίς διαβούλευση, ενώ δεν υπάρχει καμία πρόνοια για τους υφιστάμενους φοιτητές και καθηγητές, όπως και για τις υποδομές.

Όπως συνομολογήθηκε, το Π.Δ.Μ. αποδεικνύει με την εκπαιδευτική του πορεία ότι αξίζει την ενίσχυση της Πολιτείας καθώς μπορεί να αποτελέσει μοχλό ανάπτυξης για την επόμενη ημέρα. Έχει την εμπειρία, την τεχνογνωσία, τις επιστημονικές περγαμηνές, τις διεθνείς επαφές και το ανθρώπινο δυναμικό για να επιτελέσει επάξια αυτό τον ρόλο.

Ακριβώς, γι΄ αυτό, η κοινωνία της Δυτικής Μακεδονίας, έχει αγκαλιάσει το Πανεπιστήμιο της περιοχής της και δεν θα αφήσει τη Νέα Δημοκρατία να εφαρμόσει, για μία  ακόμη φορά, τις ιδεοληπτικές της εμμονές στον χώρο της Παιδείας.

Καλούμε όλους τους θεσμικούς και παραγωγικούς φορείς, την κοινωνία, τις νέες και τους νέους της περιοχής να στηρίξουν το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας και να καταδικάσουν έμπρακτα τις μεθοδεύσεις της κυβέρνησης.

 

 

Βουλευτής Κοζάνης, Κ. Βέττα

Βουλευτής Φλώρινας, Π. Πέρκα

Βουλευτής Καστοριάς, Ο. Τελιγιορίδου

54 σχόλια

  • Δεν έχει δράκο αυτή η ιστορία κυρίες.. είναι θέμα πολιτικής στην ανώτατη παιδεία.. η τοπική κοινωνία ή για την ακρίβεια το 10% του πληθυσμού που έχει γκαρσονιέρες για ενοικίαση υποστηρίζει να έρχονται φοιτητές που έγραψαν και μια μονάδα.. επίσης μερικές καφετέριες και φαγάδικα φάστ φούντ.. είναι η μεγάλη ανάπτυξη… η πολιτική σας είναι παρασιτική στο θέμα της παιδείας… βρείτε άλλες ιστορίες με δράκους (έχει πολλές)..

    • επιχειρήματα γκαρσονιέρας…. αυτό είναι όλο?
      Προφανώς το έργο του πανεπιστήμιου δεν το ξέρεις. λογικό! που να το δεις σε ένα πολιτικο γραφείο μέσα

    • Θέλεις να κλείσει το Πανεπιστήμιο; Το ερώτημα είναι απλό, μπορείς να το απαντήσεις;
      Άλλο απλό ερώτημα: υπάρχει 1 (πρόσεξε το νούμερο: 1) θετικό σημείο για την περιφέρειά μας από το νομοσχέδιο αυτο; 1 πες μας 1

    • Πολύ σωστός φίλε. Κοιτάνε την αρπαχτή ορισμένων και όχι το γενικό καλό. Εν τω μεταξύ οι διοικητικές υπηρεσίες του πανεπιστημίου έχουν γεμίσει με κολητούς και συζύγους κολητών από το παραθύρι. Γι αυτό σκίζονται ορισμένοι.

  • Αντί οι Πρυτανικές αρχές να κάνουν κομματικά παιχνίδια για να καλύψουν το μηδενικό τους έργο, να επικεντρωθούν στη δουλειά τους που είναι το κτίσιμο σοβαρών και ποιοτικών Τμημάτων και να αφήσουν την κινδυνολογία. Κανένας δε μίλησε για κατάργηση Τμημάτων στην περιοχή. Χρειάζεται λίγη σοβαρότητα.

    • Αναμένουμε επιχειρήματα και όχι κραυγές. Μήνυμα γεματο λάσπη και κραυγές χωρίς ούτε ένα επιχείρημα.
      Αναμένουμε τα επιχειρήματα. Προφανώς όμως πιστεύεις ότι ο μαθητής που γράφει ΜΗΔΕΝ στις πανελλαδικές εξετάσεις έχει δικαίωμα να μπει σε ιδιωτικό κολλέγιο (με μια προκαταβολή) …. αλλα στο δημόσιο πανεπιστήμιο όχι.

      • Αν ο μπαμπάς αποφασίσει να πληρώσει τα δίδακτρα για το καμάρι του που γράφει στις πανελλαδικές 2 και 3 είναι δικαίωμα του. Από οσο ξέρω ξέρω το ότι θα πληρώνει τα δίδακτρα δεν οδηγεί και σε πτυχίο αν δεν μπορέσει να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις και τέλος χωρίς γνώσεις δεν θα έχει καμία τύχη. Τζάμπα τα έξοδα.
        Η αναβάθμιση του Πανεπιστημίου δεν γίνεται με εισαγωγή χωρίς βάση αλλά με σοβαρή δουλειά διδασκόντων και διδασκομένων ανταγωνιστική των καλών Πανεπιστημίων. Αφήστε το λαϊκισμό γιατί η Παιδεία είναι σοβαρό θέμα για το μέλλον της χώρας.

        • Από όσο ξέρεις ότι θα πληρώσει κάποιος δεν οδηγεί σε πτυχίο… Να σου έχει και άλλους τόσο έξυπνους η Κοζάνη ή πέτυχα λαχείο? Άμα δεν ξέρεις να μάθεις… Γιατί είσαι αδιάβαστος… Ούτε έξω από σχολείο δεν έχεις περάσει. Να στα ιδιωτικά αν πληρώσεις περνάς.

          • Φίλε Νούλη δεν διαβάζεις προσεκτικά. Σου λέω ότι αν ο γονιός δεν μπορεί να αξιολογήσει τις δυνατότητες του παιδιού του και αποφασίσει να πληρώσει ιδιωτικά κολέγια τότε αναλαμβάνει την ευθύνη.Το ότι πληρώνει δεν είναι ικανή και αναγκαία συνθήκη για να πάρει πτυχίο.Το σπουδαιότερο όμως είναι τι θα το κάνει το πτυχίο χωρίς γνώσεις και δεξιότητες

      • Ναι βρε Μερόπη ακριβώς αυτό.. Κάποιος ο οποίος δεν ενδιαφέρεται δεν θα τον πληρώνουμε οι φορολογούμενοι για να σπουδάσει… εάν θέλουν οι γονείς του να τον στείλουν στα ιδιωτικά Ελλάδας ή ακόμα και Αμερικής.. δλδ τι ακριβώς επιχειρήματα θέλεις; Η αδυναμία να γράψεις στις εξετάσεις είναι ένα θέμα.. ας αλλάξει το σύστημα και να καταργηθούν οι εξετάσεις…. όπως γράφει και ο άλλος παραπάνω γίνατε υποστηριχτές του παρασιτισμού της γκαρσονιέρας και του πίτα γύρο…

        • μας έπεισες ότι νοιάζεσαι για τους φόρους και όχι για το εκλογικό σου γραφείο, καμιά δικαιολογία που κλείνουν τμήματα και αν ήθελαν θα μπορούσαν να φέρουν καλύτερους φοιτητές, να κλείσουν τα τμήματα της Αθήνας, 15 πανεπιστήμια με δεκάδες σε μια πόλη που το είδαμε αυτό

          • Σουβλατζή μ´ εσένα δεν γίνεται ανάπτυξη… καλά τα βρώμικα αλλά οι νέοι που επιθυμούν να σπουδάσουν χρειάζεται να προσπαθήσουν έστω και λίγο.. για να πληρώσουμε τους καθηγητές, δομές, βιβλία κ.α. εκτός και εάν τα πληρώνετε εσείς με γκαρσονεριοσημα και σουβλακοσημα όποτε θα κάνετε και πανεπιστήμιο με τίτλο τουβλοχοιρινο με μοσχαρίσιο… βάση -1

          • Ζητάς να κλείσουν τμήματα στην Αθήνα για να έρθουν στην Κοζανη… χρειάζεσαι βοήθεια σοβαρή.. μιλά και με τον Πάρι πιστεύω στα 80 θα φέρει όλα τα Πανεπιστήμια της Χώρας στην ΖΕΠ…

        • Προφανώς δεν σε απασχολεί ότι αυτός που γράφει μηδέν πάει σε ιδιωτικό. Θεωρείς ότι μπορεί να γίνει επιστήμονας ενώ αυτό που γράφει 5 όχι. Μελά πες ιεκ τελείωσες… Ακόμα κ αυτός που γράφει 5 γιατί να μην έχει δικαίωμα να σπουδάσει? .τα σουβλάκια ως επιχείρημα φαίνεται που έχεις στο μυαλό σου. Υπολόγιζα σε κάτι ποιο σοβαρό επιχείρημα. Προφανως δεν ξέρεις τι πρόγραμματα φέρνει το πανεπιστήμιο. Να σε ενημερώσω δεν κάνει δρόμους για να τα δεις.

  • Βάση εισαγωγής για τα δημόσια πανεπιστήμια, ενώ για τα ιδιωτικά μία αίτηση με την προκαταβολή βεβαίως βεβαίως.
    Η Θεσσαλονίκη μπορεί να έχει 3 πανεπιστήμια, η δυτική Μακεδονία ούτε μισό δεν μπορεί;
    Να τοποθετηθούν οι βουλευτές και τις ΝΔ; τα γνωρίζουν ή απλά είναι Σάββατο !

    • Το επιχείρημα σου είναι αστείο. Η Θεσσαλονίκη έχει 20πλάσιο πλυθησμό από την κοζάνη. Άρα της λείπουν άλλα 17 πανεπιστήμια. Αν κάνεις ένα γκάλοπ πανελλαδικό για το που προτιμάει ο κόσμος να είναι το πανεπιστήμιο, μάντεψε? Ούτε τις ψήφους των κοζανιτών δε θα πάρεις.

  • Ε αφου αναλαβανε οι βουλευτες του συριζα ετελειωσε!!!! Αλλωστε η κυβερνηση του συριζα για αυτο θα μεινει στην ιστορια,επειδη μετετρεψε σε μια νυχτα τα ΤΕΙ σε ΑΕΙ!!! Μιλαμε για ρεκορ γκινες τωρα!!!!

    • Κάτσε να σου πω κάτι για Πούλιτζερ… Μη μηδέν σε πανελλαδικές εξετάσεις πας να σπουδάσεις σε κολέγιο σε 3 χρόνια.

    • το ότι σε μια νύχτα η ΑΡΙΣΤΗ θα σβήσει από το χάρτη πανεπιστήμια και μάλιστα σε ακριτικές περιοχές όπου η παρουσία φοιτητών παίζει σημαντικό ρόλο δε βλέπω να σε προβληματίζει…Καλή χρονιά!

        • Προφανώς είσαι ικανοποιημένος που η δυτική μακεδονία έχει μόνο διόδια, τα φωτοβολταϊκά είναι επένδυση κεφαλαίου (δεν απασχολεί εργαζόμενους), κλείνει και το πανεπιστήμιο…όλα καλά
          Εγω ΘΑ πρότεινα να μεταφερθούν και κάποιες Δημόσιες υπηρεσίες θεσσαλονίκη…νοσοκομεία δικαστήρια κλο

      • Ας προβληματίσει αυτούς που σχεδίασαν με τον ρηχό και κατά γενική ομολογία ανόητο τρόπο την υποτιθέμενη ανάπτυξη της περιοχής… και για εξηγούμαστε μεγάλο μέρος της κοινωνίας που ανήκει πλειοψηφικά στην αριστερά θεωρεί τελείως λανθασμένη την π9λιτικη στην παιδεία που σχεδίασε ο ΣΥΡΙΖΑ… θελουμε οπωσδήποτε μια ποιοτική αναβάθμιση επειδή γέμισε ο τόπος ανέργους επιστήμονες… πρέπει να υπάρχει προγραμματισμός εικοσαετίας…

  • Μια κοινωνια που θελει τους φοιτητες πελατες καταναλωτες με βαθμο εισαγωγης 2 και 4 πιστευει πως εχει μελλον;Τουλαχιστο δεν θα πληρωνει τους αγραμματους ο Ελληνας φορολογουμενος.Στον ιδιωτικο τομεα πληρωνει η οικογενεια.Οσο για τις πρυτανικες αρχες, που αγωνιουν,ας φροντισουν να ανεβασουν το επιπεδο σπουδων και τοτε θα δουν πως θα ερχονται και καλου επιπεδου ( βαθμολογικα) φοιτητες.

    • Πραγματικά ποιο άσχετος δεν υπάρχει… τι σχέση έχει η παρεχόμενη ποιοτητα μέσα στο πανεπιστήμιο…. με τη βάση εισαγωγής? δηλ η προτίμηση του γονέα στο μηχανογραφικό καθορίζει την ποιότητα του πανεπιστημίου.
      Ούτε από κυλικείο πανεπιστημίου δεν έχεις περάσει.
      Το γεγονός ότι όσο πιο μακρύα είναι μία σχολή τόσο χαμηλότερη βάση έχει δεν σου πέρασε από το μυαλό?

    • Ναι, πληρώνει η οικογένεια το κολέγιο, αλλά η κοινωνία αργότερα θα πληρώσει ακριβά τον “επιστήμονα” που βγήκε από το κολέγιο με 25 μαθήματα και ίσα δικαιώματα με τους πτυχιούχους του δημόσιου πανεπιστημίου.

    • Εισαι θλιβερή περίπτωση… Τσουτσουριασαμε που τσουτσουριασες.. Πσσς η αεργία δημιουργεί σοβαρά ψυχικής φύσεως προβλήματα…

  • ΘΑ ΚΛΕΊΣΕΙ 2 ΧΡΌΝΙΑ Η ΝΔ ΩΣ ΚΥΒΈΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΑΚΟΜΗ ΝΑ ΔΟΥΜΕ 1 ΘΕΤΙΚΟ ΣΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΊΑ.

    ΣΚΌΠΙΜΑ ΥΠΟΒΆΘΜΙΖΕΙ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΑΣ.

    ΕΝΤΕΛΏΣ ΑΠΡΟΚΆΛΥΠΤΑ ΕΥΝΟΕΊ ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΣΥΜΦΈΡΟΝΤΑ.

    • Μεγαλο το ζορι σας στον τσιριζα με την ΝΔ!!! Ενα πυροτεχνημα ησασταν που εσκασε και δεν υπαρχει πια!!!! Στις επομενες εκλογες θα το καταλαβαιτρ μια και καλη!!!!

      • Πονάς πολύ ακόμα και με ΣΥΡΙΖΑ αντιπολίτευση εσύ. Το ποιος είναι πυροτεχνημα και ποιος φωτοβολίδα θα το διαπιστώσεις και εσύ στις εκλογές μέσα στο 21. Από το βρώμικο 89 που παρακαλαγες τον Μίκυ να γίνει υπουργός είχες να πάρεις αυτοδυναμία , η επόμενη θα είναι το 2050 πάλι κι άμα….!!!! 2 χρόνια σχεδόν χορτάσαμε μπλε μπαρουφολογια και ισοπέδωση. Το ότι σας ψήφισαν οι συνταξιούχοι προπερσι γιατί τους δουλέψατε κανονικά δεν είναι και τρομερή επιτυχία. Νύχτα θα ξαναφύγεις πάλι και αυτή την φορά οι ίδιοι που σας ψήφισαν θα σας στείλουν στο καναβάτσο. Τα καλύτερα έρχονται ότι σας έρθει να μη το βαρεθειτε.

  • δεν κλείνουν τμήματα μόνο στη Δυτική Μακεδονία, το ίδιο θα γίνει στην Θράκη, στη Σάμο, στη Χίο, ωραίοι μακεδονομάχοι, θα ακύρωναν και τη συμφωνία, σε λίγο θα μας πουλήσουν όλους

  • Αν κάποιο από τα παιδιά σου περάσει με τέτοιο βαθμό θα καταλάβεις πολλά. Θα πληρώσεις για τέσσερα με πέντε χρόνια τσάμπα και θα σου ρθει πίσω όπως το έστειλες χωρίς πτυχίο με 5 χρόνια χαμένα. Αλλά μάλλον για εσένα το μόνο που μέτρα είναι το χρήμα. Και κάτι ακόμα μάλλον σαρεσει η υπάρχουσα κατάσταση στα ΑΕΙ οποίος θέλει κανει ότι θέλει…

    • Η ανθρώπινη συμπεριφορά αλλάζει και πολλές φορές μαθητές έξυπνοι που κάπου έχασαν το δρόμο τους επανατοποθετούνται στην εκπαιδευτική διαδικασία και έχουν καλή εξέλιξη για όλα αυτά τα παιδιά η κοινωνία οφείλει να δώσει ευκαιρίες εκπαίδευσης σε δημόσια πανεπιστήμια από το να τους απομακρύνει οδηγώντας τους πολλές φορές σε μονοπάτια επικίνδυνα …ναι θέλω μέρος των φόρων που πληρώνω να δίνει ευκαιρίες σε νέους που γράφουν 5 άλλωστε το Λύκειο δεν τελείωσαν κι αυτοί Ή σκοπεύουν να κλείσουν την πρόσβαση για τους αδύναμους και στο λύκειο …

      • Εσύ θέλεις να πληρώνεις. Εγώ όμως δε θέλω να πληρώνω συνταξιούχους φοιτητές του 5. Κι επειδή έχουμε κοινοβουλευτική δημοκρατία, αποφασίζει η κυβέρνηση και όχι εσύ.

    • Κοινωνία που δεν δίνει δεύτερη (και τρίτη και τέταρτη) ευκαιρία σε παιδιά 18 χρονών είναι εκδικητική κοινωνία. Και επιτέλους, μπορεί κανείς να μας πει ποιο το όφελος εάν πετάξουμε έξω όσους τυχαίνει να μην γράψουν καλά σε μια εξέταση; Και επίσης, τι όφελος θα έχει από όλο αυτό η Δυτική Μακεδονία;

  • Να καθήσουν και να δουν πως να αναβαθμιστεί η Δυτική Μακεδονία και όχι με κομματισμούς και ευκολες λύσεις. Να παρθούν πρωτοβουλίες από πλευράς πρυτανικής αρχής.
    Ιδου η Ρόδος.

  • Δυο χρόνια στη διοίκηση, τί έκαναν για να μην αφήσουν τα πράγματα να φθάσουν σ΄αυτή την κατάσταση. Δεν συζητάμε καν για την περίπτωση του τί έκαναν για να πάει μπροστά το ίδρυμα.Και μετά, αφού τα κάνανε μπάχαλο άρχισαν τις συναντήσεις με τους παλιούς τους γνώριμους για να ρίξουμε τα φταίξιμο σ΄αυτές τις “αθηνοκεντρικές και ανάλγητες κυβερνήσεις” Δε πα να κάνουμε καμιά γαργάρα, να περνάει και η ώρα… λέω γω!

    • Εδώ κλείνουν τμήματα από την Θράκη εως την Κρήτη και συ πας να λύσεις τα προβλήματά σου με τη διοίκηση, έλεος

    • Δυο χρόνια στη διοίκηση αναβάθμισαν το περίπτερο (παλιό Πανεπιστήμιο) και το απόλυτο χάος (πρώην ΤΕΙ) σε ένα Ίδρυμα αξιοσέβαστο. Ασχολήσου με το μπάχαλο του Νοσοκομείου, κάνε με τη σειρά σου καμιά γαργάρα και μετά σχολίασε.

      • Μεγαλη αναβαθμιση, που οι φοιτητες( τελος παντων)μπαινουν γραφοντας το ονομα τους.Αυτη κι αν λεγεται ανωτατη εκπ/ση.Εχουν και μεγαλη πινακιδα στο καμπους, αλλα για να εχουν φοιτητες πρεπει να γραψουν: μπαινεις και με βαθμους κατω απο τη βαση σε περιμενουμε.

        • προφανώς δεν έχεις πρόβλημα με φοιτητες που μπαίνουν με 0 ΜΗΔΕΝ σε κολλέγιο ή πηγαίνουν Βουλγαρία κλπ και έρχονται εδώ.

    • για πες μας ένα θετικό που έχει αυτό το νομοσχέδιο για τη δυτική Μακεδονία. ένα θέλω όχι 2.

      υποθέτω ότι είσαι υπέρ μόνο των διοδίων και φωτοβολταϊκων (μηδεν εργαζόμενοι θα απασχολούνται)

  • χαχχχααχ πλάκα έχετε ορισμένοι, απλά και μόνο για να βγάλετε την ψύχωσή σας με τη διοίκηση, μάλλον βάλατε και δεν βγήκατε … υποστηρίζετε τα απίθανα, να κλείσει και το νοσοκομείο με το μπάχαλο που γίνεται στην υγεία, έχει καλύτερα νοσοκομεία η Θεσσαλονίκη και η Αθήνα, ή μάλλον καλύτερα να μετακινηθεί όλος ο πληθυσμός της Κοζάνης στην Αθήνα

  • Ο πρύτανης γιατί δεν καλεί όλους τους βουλευτές, γιατί δεν διαμαρτυρήθηκε με όλους στο υπουργείο Παιδείας να ζητήσει εξαίρεση της περιοχής για μια περίοδο 5τιας λόγω απολιγνιτοποιησης,σαν αντισταθμιστικό και μέσα σε αυτό το διάστημα να αναβαθμίσουν οι σπουδές, άδικο ένα πανεπιστήμιο 2 χρόνων να συγκριθεί με τα μεγάλα. Κακά τα ψέματα, το κριτήριο των παιδιών δεν είναι μόνο η σχολή αλλά η πόλη. ( Θεσσαλονίκη, Γιάννενα , Βόλος, Λάρισα) άλλο πράμα. Σε 5 χρόνια ….η Κοζάνη θα μοιάζει με φάντασμα….που είναι η εξουσία τής, (βουλευτές, δήμαρχος, περιφερειάρχης, πρυτανεία, φορείς) το πανεπιστήμιο είναι μοχλός ανάπτυξης…..

  • Κύριε Πρύτανη κάνατε κίνηση ματ δεχόμενος ή προκαλώντας συνάντηση με τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. Τώρα σας φοβήθηκαν εκεί στο Υπουργείο και τρέχουν να αλλάξουν το σχέδιο νόμου .
    Ως Πρύτανης θα έπρεπε να επιδιώξετε και να βγάλετε στα τοπικά και όχι μόνο μέσα μαζικής ενημέρωσης την στάση των βουλευτών της Ν.Δ.
    Ατόπιμα αυτό που κάνατε αλλά η απειρία σας και η συμπάθεια σας δεν μπορεί να κρυφτεί.
    Θα περίμενε κανείς να είχατε ήδη ορίσει έκτακτη Σύγκλητο για όλο αυτό που μέλλει γενέσθαι.
    Θα περίμενε κανείς να είχατε ήδη μιλήσει με τοπικούς αυτοδιοικητικούς . Τι ακριβώς έχετε κάνει πέρα από τη συνάντηση με τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ;
    Η στάση εγείρει ερωτήματα , ερωτήματα που πρέπει να απαντήσετε .

  • Σε όλον τον πολιτισμένο κόσμο υπάρχουν περιφερειακά πανεπιστημία που ακμάζουν και στηρίζονται απο τις κυβερνήσεις τους.

    Η νυν Κυβέρνηση αν πραγματικά ενδιαφερόταν για τα περιφερειακά πανεπιστήμια θα έπρεπε να μειώσει σημαντικά τις θέσεις στα κεντρικά πανεπιστημια.

    Αυτό που πραγμάτικα ενδιαφέρει την νυν Κυβέρνηση είναι να στείλει τους μαθητές στα ιδιωτικά ΙΕΚ και στα κολλέγια, στις μεγέλες πόλεις.

    Δεν θα μου κάνει εντύπωση αν ξανακούκουσουμε τον νυν Πρωθυπουργό να μας ξαναλέει να βρούμε κάτι άλλο να κάνουμε, εδώ στη Δυτ. Μακεδονία.

    Δυστυχώς διαπιστώνεται ότι τα τοπικά στελέχη που κατεχουν ακόμη και θέσεις εξουσία προτάσουν το κομματικό συμφέρον έναντι του τοπικού συμφέροντος.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.